Σεπτέμβριος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Η Αγορά επέστρεψε στη γειτονιά

Street food, πάρτυ, μουσική, μπαζάρ, εκδηλώσεις: ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει ένα φθινοπωρινό πρόγραμμα για όλους.

δημοτική αγορά κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης επιστρέφει και τη νέα σεζόν με ένα πλούσιο και ειδικά
σχεδιασμένο πρόγραμμα για όλους, για ένα φθινόπωρο που θα βρισκόμαστε σταθερά
όλοι εκεί - οι άνθρωποι της γειτονιάς καθώς και επισκέπτες από όλη την πόλη της Αθήνας! Με έναν δυναμικό αποχαιρετισμό την τελευταία νύχτα του Αυγούστου, στο πλαίσιο του The Reverb Festival, υπό τους ηλεκτρονικούς ήχους των George Apergis, Mr.M, Clubkid, DJ Gus, Nausicaä και Extase Urbaine, καλωσορίζει το φθινόπωρο με νέες εκδηλώσεις και δράσεις υπό τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων.

δημοτική αγορά κυψέλης

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Η αρχή γίνεται με το μήνα Σεπτέμβριο που, με πρωτοβουλία της Αγοράς, η κοινότητα
εθελοντών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης blood.e
, που έχει στόχο την κάλυψη των αναγκών για αίμα, θα βρίσκεται στον χώρο για 2 αιμοδοσίες, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και τη Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Info: Creative Lab 2 | 04/09 και 12/09 | Ωράριο: 9 π.μ. - 1:30 μ.μ.

Ακολουθεί, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, το εξαιρετικά πρωτότυπο Mobile Restaurant, η κινητή καντίνα της ΑΛΦΑ, που ταξιδεύει με το μενού του Νίκου Θωμά για να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία. Για πρώτη φορά, η ΑΛΦΑ εξαργυρώνει τον χρόνο που περνάμε χωρίς το κινητό μας χαρίζοντάς μας ένα γεύμα "Πραγματικά Μαζί” με τους ανθρώπους μας: προσφέρει δωρεάν δείπνο σε όσους τυχερούς της περιοχής έχουν κερδίσει στην κλήρωσή της που τρέχει online.

Info: Αίθριο | 09/09 | Ωράριο: 8 μ.μ. - 12 π.μ. | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΛΦΑ

Σε συνεργασία και πάλι με την αιθιοπική κοινότητα που μας συστήνει κάθε φορά και λίγο περισσότερο τη μοναδική αφρικανική κουλτούρα, θα γιορτάσουμε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς της Αιθιοπίας σε ζωηρούς ρυθμούς και με έντονα μοτίβα και χρώματα, όπως μας έχουν συνηθίσει και εμείς το έχουμε αγαπήσει.

Info: Αίθριο | 10/09 | Ωράριο: 11 π.μ. - 9 μ.μ. | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου καταφθάνει το "Athens Beer Weekend", ένα φεστιβάλ με υπέροχες μπύρες από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, street food, πλούσιο merch και ξεσηκωτικά dj sets, για ένα Σαββατοκύριακο που θα τα έχει όλα.

Info: Αίθριο | 16/09 και 17/09 | Ωράριο: 3 μ.μ. - 11:30 μ.μ. | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

δημοτική αγορά κυψέλης

Όμως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, το Αίθριο της Αγοράς θα γεμίσει με ήχους αγαπημένων DJs με το αναλυτικό line up του pop up event να αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από το επιδραστικό "Die Nasty Group Athens" - στον χώρο θα μας περιμένει και merch, φυσικά!

Info: Αίθριο | 22/09 | Ωράριο: 12 μ.μ. - 10 μ.μ. | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το απόγευμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί - είστε έτοιμοι; - και πάλι party από το The Reverb Festival, που, σίγουρα, και αυτή τη φορά, δεν θα λείψει κανείς!

Info: Αίθριο | 24/09 | Ωράριο: 7 μ.μ. - 11:30 μ.μ. | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

δημοτική αγορά κυψέλης

Και ποιος θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος για να λήξει ο μήνας από το να έχουμε τη δυνατότητα και τη χαρά να επισκεφτούμε το StrayCare Market το τελευταίο του Σαββατοκύριακο (από Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 1 Οκτωβρίου), που επιστρέφει και μας καλεί να στηρίξουμε τα αδέσποτα ζώα, φροντίζοντας να μας δώσει πολλούς τρόπους και λόγους για να το κάνουμε, φέρνοντας μαζί του πλήθος χειροποίητων δημιουργιών αλλά και παραδοσιακά εδέσματα από όλη την Ελλάδα; Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε γεύσεις από την Κρήτη έως και την Αίγινα και άλλα μοναδικά μέρη της χώρας μας αλλά και να μυρίσετε τα πιο όμορφα κεράκια και να βρείτε αξεσουάρ που θα θέλετε να έχετε πάνω σας καθημερινά.

Info: StrayCare Market | Αίθριο | 29/09, 30/09, 01/10 | Ωράριο: 11 π.μ.- 9 μ.μ. | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μποστάνι: Αγορά με φρέσκα και βιολογικά προϊόντα μικρών παραγωγών | Αίθριο | | 29/09, 30/09, 01/10 | Ωράριο: κάθε Τετάρτη  2:30 μ.μ. - 7 μ.μ.

StrayCare Market

Τέλος, αν κάτι δεν θα μπορούσε να έχει παραληφθεί από το φθινοπωρινό πρόγραμμα,
είναι η θεατρική διαδρομή "Επόμενη στάση: Κυψέλη", που, μετά από συνεχόμενα sold out την περασμένη σεζόν, επιστρέφει για έναν νέο κύκλο που ξεκινά ήδη από τον Σεπτέμβριο! Η ομάδα θεάτρου "Ανεμόμυλοι" και ο Χρήστος Χριστόπουλος, σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, έφεραν μια ξεχωριστή πρόταση που το κοινό αγκάλιασε και επιστρέφουν ανανεωμένοι για να μας συστήσουν την Κυψέλη… αλλιώς και να μας χαρίσουν στιγμές γέλιου, προβληματισμού αλλά και χορού! Από το Σάββατο 9 Σεπτεμβίου έως το Σάββατο 14 Οκτωβρίου μας περιμένουν πολλές νοητές περιπλανήσεις!

Info: Ημερομηνίες: 09/09, 10/09, 15/09, 16/09, 17/09, 22/09, 23/09, 24/09. 29/09, 30/09, 01/10, 09/10, 14/10 | Ωράριο: Παρ.: 11 μ.μ. -12:20 μ.μ. , Σάβ. - Κυρ.: 7 μ.μ. - 8:20 μ.μ. | Εισιτήρια: 5 ευρώ

Προπώληση μέσω more.com

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΚΥΨΕΛΗ | ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Μην ξεχνάτε: Η μόνιμη ιστορική έκθεση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου,
"Δημοτική Αγορά Κυψέλης - Φωνές | Ιστορίες | Άνθρωποι”
, μας περιμένει καθημερινά,
με ελεύθερη είσοδο!

Info: Ωράριο: Δευτ.- Σάβ. 9 π.μ.- 8 μ.μ. | Κυρ. 11 π.μ. - 6 μ.μ. ,εφόσον υπάρχει εκδήλωση στον χώρο | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα και ένας "ανοιχτός” χώρος, με καταστήματα - 7 σταθερά και 2 pop up - που ανοίγουν καθημερινά τις πόρτες τους με στόχο να γίνει μία Αγορά για όλους μας!

Καταστήματα

Hōkō: Οικολογικά, βιώσιμα, εναλλακτικά προϊόντα οικιακής διακόσμησης. Βασίζεται στην ιαπωνική και σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση, με μια υποκείμενη γεύση από τα μέσα του αιώνα.

Αστική Μέλισσα: Αποτελείται από μια κοινότητα ανθρώπων και μελισσών που θέλουν να φέρουν τους ανθρώπους κοντά στη φύση της πόλης τους και να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της αστικής χλωρίδας. Παράλληλα, παράγει μοναδικές ποικιλίες βιώσιμου μελιού από διάφορες γωνιές της πόλης.

Πηλός: Εργαστήριο κεραμικής με κεραμικά, κυρίως οικιακής χρήσης, σε πρωτότυπα σχέδια. Παράλληλα, σχεδιάζει δημιουργικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, προσφέροντας μια αισθητηριακή εμπειρία για το κοινό.

illustradays · 365 : Το μοναδικό φεστιβάλ εικονογράφησης της Ελλάδας, ετοιμάζει έναν χώρο που θα ακολουθεί το όραμά του για την υποστήριξη και ανάδειξη των καλλιτεχνών, την πολιτιστική εκπαίδευση και τη συμπερίληψη.

Carrots: Το Carrots χρησιμοποιεί την τεχνική του zero waste και δημιουργεί ρούχα από το 0, φιλικά προς το περιβάλλον.

δημοτική αγορά κυψέλης

Amigurumi: Το Amigurumi είναι εργαστήριο κατασκευής παιδικών παιχνιδιών, με χειροποίητα πλεκτά κουκλάκια για τους μικρούς μας φίλους.

Modistra Hopemade: Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι εταιρία που κύριο στόχο έχει την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει στο παρελθόν ή βιώνουν εγκλεισμό σε καταστήματα κράτησης. Το εργαστήριο ραπτικής έχει ως στόχο να αξιοποιηθεί ο νεκρός χρόνος της φυλακής και οι γυναίκες να μάθουν να εργάζονται υπεύθυνα και να συνεργάζονται.

Pop Up κατάστημα Cherchez la femme: Market με γυναικεία προϊόντα

Pop Up 1 & Pop Up 2 από Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

 
δημοτική αγορά κυψέλης
 

Info: Γενικό ωράριο Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης: Δευτέρα έως Σάββατο: 8 π.μ. - 9 μ.μ. |Κυριακή: Ανοιχτά μόνο όταν υπάρχει εκδήλωση στον χώρο

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".