Δήμος Αθηναίων: Ο νέος καταπράσινος χώρος παιχνιδιού και δραστηριοτήτων στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη

Πρόκειται για έναν, ασφαλή, αειφόρο, δημόσιο χώρο, καθολικά προσβάσιμο σε άτομα με αμαξίδιο και κινητικές δυσκολίες.

Δήμος Αθηναίων

Μια "όαση" πρασίνου έκτασης 500 τ.μ., που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς Αθηναίους να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων στην πυκνοδομημένη γειτονιά της Κυψέλης. Πρόκειται για έναν, ασφαλή, αειφόρο, δημόσιο χώρο, καθολικά προσβάσιμο σε άτομα με αμαξίδιο και κινητικές δυσκολίες. 

Τα μονοπάτια δραστηριοτήτων του Κήπου, προσφέρουν αισθητηριακές εμπειρίες, περιβαλλοντική εκπαίδευση και δίνουν τη δυνατότητα εξερεύνησης και κοινωνικοποίησης στους μικρούς επισκέπτες του. Τα στοιχεία του κήπου είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά: φυτά, χώμα, νερό και κορμούς δέντρων. Ο σχεδιασμός φύτευσης περιλαμβάνει ποικίλες συνθέσεις πολυετών ποωδών σε οργανικά σχήματα, δημιουργώντας έναν περίκλειστο χώρο που αγκαλιάζει ευφάνταστες κατασκευές για αυθόρμητες εμπειρίες. 

Δήμος Αθηναίων

"Ο Κήπος της Φωκίωνος Νέγρη είναι έτοιμος να πλημμυρίσει τη γειτονιά της Κυψέλης με παιδικά χαμόγελα και ενθουσιασμό. Αυτή η ξεχωριστή 'όαση' παιχνιδιού, που αγκαλιάζεται από το πράσινο και διαθέτει σύγχρονο φωτισμό και εξοπλισμό, αποτελεί ακόμη μια 'παρένθεση' στο τσιμέντο της πόλης. Είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής πράσινος χώρος, που επιτρέπει στους μικρούς επισκέπτες να έρθουν πιο κοντά με τη φύση και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους", δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. 

Δήμος Αθηναίων

Στον Κήπο που χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία, οι μικροί επισκέπτες ενθαρρύνονται να αλληλοεπιδρούν αυθόρμητα και με φαντασία, να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν και να  δημιουργούν δεσμούς με τη φύση. 

Δήμος Αθηναίων

Οι επισκέπτες του κήπου μπορούν να ασκηθούν στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια δράσης. Η δραστηριότητα στον κήπο συμβάλλει στην αύξηση της εστίασης της προσοχής και στη μείωση των συμπτωμάτων της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) στα παιδιά, ενώ τα μονοπάτια και οι συνθέσεις που διαθέτει ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και των δεξιοτήτων στην επίλυση προβλημάτων. Παράλληλα, είναι ένας χώρος χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλα τα παιδιά μπορούν να αλληλοεπιδρούν.

Δήμος Αθηναίων

"Ο Κήπος της Φωκίωνος Νέγρη είναι η νέα πράσινη "πινελιά” του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή της Κυψέλης. Μια ξεχωριστή "φωλιά” παιχνιδιού που προσφέρει στους μικρούς Αθηναίους μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, δίνοντας παράλληλα ακόμη μια σημαντική "ανάσα” πρασίνου σε αυτή την πυκνοδομημένη γειτονιά της πόλης", αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, Χρήστος Τεντόμας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Πασχαλινές περιηγήσεις σε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα

Όσα ετοιμάζει το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, έναρξη για το This is Athens City Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/4 έως 3/5.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
27/04/2024

Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων περιμένει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις, ενώ εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου με το Ωδείο Αθηνών.

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.