Όσα ετοιμάζει η Βαμβακού για τον Αύγουστο

Κεραμική, κουκλοθέατρο, πικ-νικ και νεροπόλεμο για ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές υπόσχεται το χωριό Βαμβακού για τον μήνα Αύγουστο.

Vamvakou Revival © Nick Karanikolas

Ατελείωτες ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές υπόσχεται να προσφέρει η Βαμβακού Λακωνίας στο φινάλε του καλοκαιριού, για μικρούς και μεγάλους, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας αναβίωσης του ορεινού χωριού.

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αυτόν τον Αύγουστο, το καταπράσινο τοπίο προσκαλεί τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες σε στιγμές δροσιάς και ξενοιασιάς στο χωριό.

keramikivamvakou

Ιστορία κεραμικής τέχνης και δημιουργίες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου ( 5/8 και 6/8), με την καθοδήγηση του κεραμιστή Ιάσονα Δαμιανού, θα προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να μάθουν για την εξέλιξη της κεραμικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, να κατασκευάσουν ομαδικά ένα έργο τέχνης μεγάλης κλίμακας στην κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους ατομικό αντικείμενο που θα ψηθεί σε επαγγελματικό καμίνι κεραμικής.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η έρευνα για το Γενεαλογικό Δέντρο των Βαμβακιτών, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια με πρωτοβουλία της Vamvakou Revival, η ερευνήτρια Κατερίνα Σαμαρά επιστρέφει για δύο μέρες στη Βαμβακού, για να συναντήσει ξανά τους Βαμβακίτες που επιθυμούν να ξετυλίξουν την ιστορία και να ανακαλύψουν λεπτομέρειες για το κοινωνικό "καλειδοσκόπιο" του χωριού, που θα συνδέσει όλες τις οικογένειες του χωριού σε ένα κοινό και πολύτιμο αρχείο.

kidsvamvakou

Κουκλοθέατρο, πικ-νικ, νεροπόλεμος στο βουνό

Το δεύτερο Σάββατο του μήνα (12/8), ο αγαπημένος βάτραχος "Βησσαρίων Α. Μπακακούλης" επιστρέφει για μία μοναδική καλοκαιρινή παράσταση κουκλοθέατρου κατάλληλη για όλους, με τη Χριστίνα Αγγελοπούλου και τις Στρίγκλες.

Στις 19/8 η Βαμβακού έρχεται και φέτος με το καλοκαιρινό "συμπόσιο", ένα πικ-νικ στην ύπαιθρο, με στόχο οι φιλοξενούμενοι να επικοινωνήσουν μαζί μέσα από το παιχνίδι, να μοιραστούν εμπειρίες και όνειρα για το μέλλον. Θα ακολουθήσει νεροπόλεμος δημιουργώντας τις πιο διασκεδαστικές καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το χωριό το αγαπημένο Σχολείο Αλλιώς (20/08), το οποίο είναι αλλιώτικο από τα άλλα.

Το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου (26/8) έρχεται να τιμήσει το πανηγύρι στο χωριό, αναβιώνοντας τις αυγουστιάτικες παραδόσεις από όλη την Ελλάδα με ένα αυτοσχέδιο γλέντι.

Ο μήνας κλείνει (27/08) με τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), όπου θα μελετηθούν τα μερομήνια και το κοινό θα μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του μετεωρολογικό σταθμό.

playvamvakou

Δροσιά, τεχνολογία και ελεύθερο παιχνίδι στο σχολείο

Το σχολείο της Βαμβακούς με τους χοντρούς πέτρινους τοίχους είναι πάντα δροσερό και προφυλαγμένο από τον ήλιο.

Με ελεύθερο παιχνίδι, σπάνια βιβλία, αναπαυτικούς καναπέδες και φυσικά Virtual Reality & Gaming στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) με τα Oculus Quest θα είναι εκεί για να διασκεδάσουν και να κρατήσουν συντροφιά στους επισκέπτες.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα στο www.vamvakourevival.org/events/.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.