Τα δωρεάν της εβδομάδας: Το "Επί Κολωνώ" σε ρυθμούς τανγκό

Μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση του «Όλη η Αθήνα μία Σκηνή», μερικές ακόμα κινηματογραφικές προβολές και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 22 έως 28/7.

Συμφωνική Ορχήστα Δ.Α.

Σε ρυθμούς τανγκό "χορεύει" το Θέατρο Κολωνού, παρέα με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και το quinteto TANGartO. Το Σάββατο 22/7 (9 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η συναυλία "TANGO επί Κολωνώ" στο πλαίσιο του "Όλη η Αθήνα μία Σκηνή", μία ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη που αντλεί επιρροές από την κλασική μουσική, το τανγκό και την τζαζ.

Παράλληλα, μουσικά, θεατρικά και άλλα καλλιτεχνικά πρότζεκτ έρχονται τις επόμενες ημέρες σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, στο πλαίσιο του "Όλη η Αθήνα μία Σκηνή". Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας.

Τα "ξεμυαλίσματα" σύντομα τελειώνουν στο opbo studio: η ατομική έκθεση της Λητώς Κάττου, "LANDS/SexLife", ολοκληρώνεται την Πέμπτη 27/7. Το πρότζεκτ ακολουθεί τη λογική ενός νέου προγράμματος εκθέσεων σε επιμέλεια Ιωάννας Γερακίδη και αφορά τον όρο "ξεμυάλισμα" και πώς αυτός συνδέεται με τη γυναικεία φύση. Η Κάττου εστιάζει στα χαρακτηριστικά και τους συμβολισμούς των Μαντισσών, ως ένα είδος που (Mantodea) ως ένα είδος που αντιμετωπίζει τη ζωή μέσω της επιβίωσης, το σεξ ως αντίσταση μέσω του κανιβαλισμού.

Διαβάστε Επίσης

Το καλοκαίρι φαίνεται πως είναι αφιερωμένο στο θερινό σινεμά, αφού δωρεάν κινηματογραφικές προβολές διάφορων φεστιβάλ και θεσμών συνεχίζονται δυναμικά.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες θα δούμε:

Athens Open Air Film Festival: "Άγριο Θηλυκό" (9.30 μ.μ.) και "Διχασμένο Κορμί" (11.30 μ.μ.) στις 22/7, Πάρκο Κονίστρας, "Τζόνι Γκιτάρ" (9.30 μ.μ.) στις 26/7, Πάρκο Λογγίνου, "Moulin Rouge!" (9.15 μ.μ.) και "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" (11.30 μ.μ.) στις 28/7, Πάρκο Ακαδημία Πλάτωνος.

6ο Stroggylo Open Air Film Festival (Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό): "Aftersun" (22/7), "Οι Δύο Όψεις του Ξυραφιού (23/7), "4 Μαύρα Κοστούμια" (24/7) "Sunset Boulevard" (25/7), "Hotel Ruanda" (26/7), "Μέρες Ξηρασίας" (27/7), "Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο" (28/7).

Park your Cinema (Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ): " Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού" (22/7, 9 μ.μ.)

Cine FIX στο Κτήμα Φιξ: "Τρία Υπέροχα Κορίτσια" (22/7), "An Officer and a Gentleman" (28/7). Οι προβολές ξεκινούν στις 9 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Λητώ Κάττου. LANDS/SexLife

  • Μεικτά Μέσα

Η Λητώ Κάττου επεξεργάζεται τα χαρακτηριστικά και τους συμβολισμούς των Μαντισσών (Mantodea) ως ένα είδος που αντιμετωπίζει τη ζωή μέσω της επιβίωσης, το σεξ ως αντίσταση μέσω του κανιβαλισμού. Μέσα από ένα νέο σώμα έργων από ανάγλυφα (reliefs), η καλλιτέχνιδα αποτυπώνει την κυκλικότητα του χρόνου ως μια α-χρονική δομή, το μοιραίο που αποδίδεται στη γυναικεία ταυτότητα ως παραβολή για την προστασία της ζωής και το τοπίο ως μέσο για την αλλαγή των κυρίαρχων γεωπολιτικών αφηγήσεων. Στο «LANDS/SexLife» χαρτογραφείται ένας ατέρμονος και ανοίκειος κόσμος, προσκαλώντας το κοινό να τον βιώσει σαν μια πράξη ξεμυαλίσματος που θα αποκαλύψει διαφορετικές επιθυμίες, έρωτες, επιτυχίες και ασφαλείς χώρους.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".