Κλειστά θα παραμείνουν τέσσερα πάρκα της Περιφέρειας Αττικής λόγω καύσωνα

Η Περιφέρεια Αττικής κλείνει τα πάρκα αρμοδιότητάς της λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σήμερα.

Πεδίον του Άρεως ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΟΣ©

Κλειστά από σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου θα είναι όλα τα Πάρκα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγους, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και κινδύνου πυρκαγιάς.

Από αυτή την ώρα και για όσο επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, κλειστά θα παραμείνουν το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος, με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις συστάσεις των ειδικών σε περιπτώσεις επικράτησης πολύ υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και του επιπέδου επικινδυνότητας πυρκαγιάς στην Αττική να φθάνει ακόμα και το 4, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, για προληπτικούς λόγους, αποφυγής απώλειας ανθρώπινης ζωής και κακόβουλων ενεργειών.

Για τους ίδιους λόγους, αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και τις επόμενες ημέρες στο θέατρο του Αττικού Άλσους, "Κατίνα Παξινού" και στο θέατρο του πάρκου Τρίτση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Θρεπτικές επιλογές που δεν απαιτούν χρόνο για μαγείρεμα

Χωρίς συντηρητικά και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, τα προϊόντα διατηρούν ζουμερή υφή και καθαρή, αυθεντική γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

Ελληνικό Απόσταγμα 2026: Η καθιερωμένη 'συνάντηση' των ελληνικών spirits επιστρέφει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου δίνεις ραντεβού στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γιατί το "Ελληνικό Απόσταγμα" επιστρέφει δυναμικά στην 9η έκδοση του με περισσότερα από 150 αποστάγματα να σου "κλείνουν" το μάτι για premium δοκιμές.

Το athinorama.gr δεν είναι απλώς μέρος της αστικής ζωής – είναι η πυξίδα της.

Ρεκόρ επισκεψιμότητας σημειώνεται στην ιστοσελίδα του αθηνοράματος με την πόλη να δείχνει στα καλύτερά της.

Ο καθηγητής Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος λύνει τις ιστορικές μας πλάνες στο βιβλιοπωλείο Πατάκη

Μια φορά την εβδομάδα ο ιστορικός θα προσφέρει δωρεάν "Διορθωτικά μαθήματα νεοελληνικής ιστορίας".

"Τα παιδιά μιλούν με τ’ άστρα" στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο "Από τη Μυθολογία στο Διάστημα"

15.000 μαθητές και μαθήτριες παρουσιάζουν καινοτόμες δράσεις για το μέλλον στη μεγάλη γιορτή αειφορίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι τάσεις στο σύμπαν του κρασιού για το 2026

Κάπως έτσι αναμένεται να κινηθεί στο σύμπαν γύρω από το αμπέλι το νέο έτος.

H "άγνωστη" Κρήνη Ανταίου, στα Πετράλωνα, έρχεται και πάλι στο φως

Το μνημείο αποκαλύφθηκε, το 1976, κατά τη διάρκεια σωστικής ανασκαφής στο πλαίσιο εργασιών του Οργανισμού Αποχέτευσης Πρωτευούσης.