Συνάντηση Μπακογιάννη – Μηταράκη για την ασφάλεια στην Αθήνα

Παραδόθηκε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη "χάρτης" με αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων ανά γειτονιά και δρόμο.

Μπακογιάννης – Μηταράκης © Βασίλης Λαμπίρης

Κ. Μπακογιάννης: "Έφτασε η ώρα για ένα νέο μοντέλο προληπτικής κοινοτικής αστυνόμευσης, με τον αστυνομικό της γειτονιάς στον πυρήνα"

Το θέμα της ασφάλειας στην Αθήνα συζητήθηκε εκτενώς σε συνάντηση εργασίας που είχαν στις 17 Ιουλίου ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων παρέδωσε στην ηγεσία του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ., ένα επικαιροποιημένο χάρτη στον οποίο καταγράφονται γειτονιά-γειτονιά και δρόμο-δρόμο τα προβλήματα παραβατικότητας και ασφάλειας.

Μπακογιάννης – Μηταράκης
© Βασίλης Λαμπίρης

Ο κ. Μπακογιάννης εστίασε στο πρόβλημα των ναρκωτικών και της διαχείρισης της κυκλοφορίας στην πόλη, επανέλαβε δε την πάγια πρόταση του για την κοινοτική αστυνόμευση.

Μπακογιάννης – Μηταράκης
© Βασίλης Λαμπίρης

Αμέσως μετά σε σχετική δήλωση ανέφερε:  "Στη σημερινή συνάντηση με τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μηταράκη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καταθέσαμε αναλυτική χαρτογράφηση της παρανομίας και της παραβατικότητας στην πόλη, δρόμο-δρόμο, γειτονιά-γειτονιά. Στις προτάσεις μας, εστιάσαμε μεταξύ άλλων, στην ανάγκη καταπολέμησης του εμπορίου των ναρκωτικών και την ενίσχυση της Τροχαίας. Έφτασε η ώρα για ένα νέο μοντέλο προληπτικής κοινοτικής αστυνόμευσης, με τον αστυνομικό της γειτονιάς στον πυρήνα. Είμαι αισιόδοξος, πως δουλεύοντας συμπληρωματικά, με καλή και ειλικρινή συνεργασία, μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικά βήματα για την καθημερινότητα των Αθηναίων".

Μπακογιάννης – Μηταράκης
© Βασίλης Λαμπίρης

Νωρίτερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νότης Μηταράκης κατά την εισήγησή του, επισήμανε πως η ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας εντός του Δήμου Αθηναίων αποτελεί προτεραιότητα.  Όπως σημείωσε ο κ. Μηταράκης, στόχος είναι η ανακατανομή των πόρων με ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αθηναίων, ενώ αποτελεί κοινή παραδοχή ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην οδική ασφάλεια μέσω της συνεργασίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής με την Δημοτική Αστυνομία.

Μπακογιάννης – Μηταράκης
© Βασίλης Λαμπίρης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".