"Όλη η Αθήνα μία Σκηνή": Τι θα δούμε μέχρι τις 30 Ιουλίου στις γειτονιές της Αθήνας

Φεστιβάλ Κολωνού

Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του "Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα", υπό την επιμέλεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μετατρέπει έως και τις 4 Αυγούστου την Αθήνα σε μία μεγάλη σκηνή φέρνοντας κοντά κοινό και καλλιτέχνες. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο γεμάτο συναυλίες, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, χορευτικά πάρτι και μουσικά αφιερώματα σε θέατρα, πλατείες και πάρκα που υπόσχεται να γεμίσει με ρυθμό, ήχους και εικόνες, και αυτό το καλοκαίρι, την πόλη από άκρη σε άκρη.

Πέμπτη 20/7
 

Παντρολογήματα

Τη θεατρική σκυτάλη παίρνει η κλασική κωμωδία "Παντρολογήματα" του Νικολάι Γκόγκολ από το Θέατρο της Μεσογείου σε διασκευή-σκηνοθεσία Αλμπέρτο Εσκενάζη. Πρόκειται για την ιστορία μιας προξενήτρας η οποία προτείνει τρεις γαμπρούς σε μια νύφη. Οι υποψήφιοι, στην προσπάθεια τους να την διεκδικήσουν, υπονομεύουν ο ένας τον άλλον και εκθέτουν τα υποτιθέμενα ελαττώματα των ανταγωνιστών. Μέσα σ` αυτό το κομφούζιο, ο προχωρημένης ηλικίας θείος, προσπαθεί να βρει μια λύση αλλά το τέλος κρύβει ανατροπές. Παίζουν: Αλμπέρτο Εσκενάζη, Κάλη Δάβρη, Αντώνης Βαρθαλίτης, Αντώνης ΒαρθαλίτηςΣταμάτης Μπαντούνας, Βασίλης Φακανάς, Σάρα Εσκενάζη.
Θέατρο Κολωνού, 9 μ.μ.

Κώστας Λειβαδάς & Ανδριάνα Μπάμπαλη

Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη έρχονται στην Κυψέλη με "Το τραγούδι της πόλης". Μια συναυλία όπου θα συγκινηθούμε, θα χαρούμε και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί με την ψυχή μας. Από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν τα "Μοίρα μου έγινες", "Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου", "Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα", "Σαν να μη πέρασε μια μέρα", "Η επίμονή σου", "Είναι εντάξει μαζί μου", "Σήκωσε κύμα" και άλλα αγαπημένα.
Φωκίωνος Νέγρη και Τενέδου, 9 μ.μ.

Παρασκευή 21/7
 

Big Band Δήμου Αθηναίων

Στις 21/7 πρωταγωνιστής της βραδιάς γίνεται η Big Band του Δήμου Αθηναίων που θα πλημυρίσει με ρυθμό το θέατρο Κολωνού στη μουσική συναυλία της με τίτλο "The Art of the Big Band!” εντυπωσιάζοντας τους λάτρεις της jazz μουσικής και όχι μόνο. Από αυτό το μελωδικό ταξίδι δε θα μπορούσαν να λείπουν οι μεγαλύτεροι συνθέτες και καλλιτέχνες της jazz σε αριστουργηματικές ενορχηστρώσεις.
Θέατρο Κολωνού, 9 μ.μ.

Σάββατο 22/7
 

quinteto TANGartO

Ακόμα μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης. Ο λόγος για το "TANGO επί Κολωνώ", μια σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και του quinteto TANGartO σ’ ένα μοναδικό, γεμάτο ενέργεια, concerto grosso. Μία συναυλία, υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Τερζάκη, με μουσική διαφορετικών πολιτισμών, που συνδέει γόνιμα και δημιουργικά, σε ήχο και ύφος, επιρροές από την κλασσική μουσική, το tango και την jazz.            quintetoTANGartO: Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί), Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο), Αλέξανδρος Δεσποτίδης (κιθάρα), Χάρης Παζαρούλας (κοντραμπάσο). Μαζί τους, η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη.
Θέατρο Κολωνού, 9 μ.μ.

Κυριακή 23/7
 

Αταίριαστο Ζευγάρι

Στο θέατρο Κολωνού έρχεται το "Αταίριαστο ζευγάρι" του Νιλ Σάιμον από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε σκηνοθεσία Λευτέρη Πλασκοβίτη, μετάφραση Δανάης Σταματοπούλου και σκηνικά-κοστούμια Αντώνη Χαλκιά. Μια κωμωδία που υμνεί το δικαίωμα στο διαφορετικό, αλλά και στην συντροφικότητα διατηρώντας μια τρυφερή και συνάμα κωμική ματιά πάνω στην φιλία, στον έρωτα, στις σχέσεις αντρών και γυναικών μέσα στον γάμο αλλά και μετά από αυτόν. Παίζουν: Σιάρκου Θεοδώρα, Σοντάκη Μαριάνθη, Δωροπούλου Ισιδώρα,
Μακρομαρίδου Βέρα, Σταματοπούλου Δανάη, Φώσκολου Νίνα, Παπατριανταφύλου
Αλέξανδρος
, Χειλάς Αλέξανδρος.
Θέατρο Κολωνού, 9 μ.μ.

ΕΜΜΕΛΟΝ

Πηγαίνουμε επίσης, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στους Αμπελόκηπους όπου το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής ΕΜΜΕΛΟΝ θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό Μάνο Ελευθερίου. Το σχήμα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα με στόχο να αναδείξει και κυρίως να διατηρήσει την αξία του διαχρονικού ελληνικού τραγουδιού. Από τότε, έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα αφού έχει δώσει περισσότερες από 200 συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Πλατεία Αγίου Δημητρίου, Αμπελόκηποι, 9 μ.μ.

Δευτέρα 24/7
 

Στο αφιέρωμα "Τα τραγούδια της Ελλάδας" με δημιουργίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ποιητών και στιχουργών που σφράγισαν τον μουσικό μας πολιτισμό θα μας ταξιδέψει η Νάντια Καραγιάννη. Η καταξιωµένη τραγουδίστρια µε πηγαίο ταλέντο και µε ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες που ερμηνεύει όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής, συμπράττει με εξαιρετικούς σολίστες μουσικούς στη μουσική παράσταση που περνά από τον Βαμβακάρη και τον Τσιτσάνη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο και τον Χατζιδάκι, τον Κουγιουμτζή, τον Νικολόπουλο, τον Παπάζογλου, τον Αντώνη Βαρδή, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Μάριο Τόκα μέχρι τον Νίκο Γκάτσο, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Γιώργο Σεφέρη, τον Γιάννη Ρίτσο, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, τον Μάνο Ελευθερίου, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, κ.ά.
Λόφος Λαμπράκη, Νέος Κόσμος, 9 μ.μ.

Η Λεονί εν αναμονή
Κωνσταντίνος Λεπούρης©
"Η Λεονί εν αναμονή"

Ο Τάσος Πυργιέρης παρουσιάζει ξανά την ηθογραφική κωμωδία του Ζορζ Φεϊντό "Η Λεονί εν αναμονή" που σατιρίζει πολύ εύστοχα την αστική κοινωνία της Γαλλίας στις αρχές του 20ού αιώνα μέσα από την ιστορία μιας γυναίκας που ετοιμάζεται να γεννήσει μόλις οκτώ μήνες μετά το γάμο της. Συμμετέχει μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών της νεότερης γενιάς, ο Αλέξανδρος Βάρθης, η Παρασκευή Δουρουκλάκη, η Ρένα Κυπριώτη, η Ανούς Μπογοσιάν, ο Κλέαρχος Παπαγεωργίου και ο Χρήστος Σταθούσης.
Θέατρο Κολωνού, 9 μ.μ.

Τρίτη 25/7
 

Επιστροφή στην εποχή της αθωότητας με τον Γιώργη Χριστοδούλου
Γιώργης Χριστοδούλου

Ο Γιώργης Χριστοδούλου έρχεται στην Πλατεία Καλλιγά (Κάτω Πατήσια, 8.30 μ.μ.) με μία εκπληκτική μουσική παράσταση με τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια που έχουν γραφτεί για ζώα με τίτλο "Ζωολογικός ήχος" και την ίδια ώρα στο Πάρκο Λογγίνου ο Θίασος Σκιών Τάσου Γεωργίου θα παρουσιάσει την παράσταση "Ο Καραγκιόζης δάσκαλος", εστιάζοντας στο ζήτημα του bullying (Πάρκο Λογγίνου, Μετς, 8.30 μ.μ.).

Τετάρτη 26/7
 

Ελένη Πέτα
Ελένη Πέτα

Η Ελένη Πέτα θα μαγέψει το κοινό στην Πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι (9 μ.μ.) με τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας της που μας ταξιδεύουν σε προορισμούς γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα, ενώ τραγούδια από την Γαλλία, την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Αμερική συναντούν διαχρονικές επιτυχίες Ελλήνων δημιουργών. Μαζί της δύο σπουδαίοι σολίστες της κιθάρας, ο Γιώργος Λιμάκης και ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Πέμπτη 27/7
 

Ay, Carmela
Φανή Τουμπουλίδου©
"Ay, Carmela!”

Την θεατρική παράσταση "Ay, Carmela!” του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρα από τη Θεατρική Εταιρεία THEARTES σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Κυριακού, ένα μανιφέστο κατά της βαρβαρότητας, γεμάτο ευαισθησία και με πολύ χιούμορ, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό. Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό, κωμικοτραγικό έργο, το οποίο έχει ως αφετηρία του το ερώτημα: Τι μπορεί να συμβεί όταν βρεθείς στη λάθος πλευρά της ιστορίας; Και πόσα είσαι διατεθειμένος να κάνεις στον βωμό της ελευθερίας (σου); Πρωταγωνιστεί ο σκηνοθέτης και η Κατερίνα Μπιλάλη.
Θέατρο Κολωνού, 9 μ.μ.

Μηλιώκας Γιοκαρίνης Ζιώγαλας Παπαδόπουλος

Τέσσερις θρύλοι της ροκ, οι Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Μηλιώκας,  θα πλημμυρίσουν με τη μουσική τους το Γήπεδο Ελληνορώσων (9 μ.μ.) και θα μας ξεσηκώσουν σε μία συναυλία εφ’ όλης της ύλης. Γνήσιοι έφηβοι μιας νιότης που δεν χάθηκε ποτέ κατακτούν το "σανίδι" δίνοντας μας, με τον παλμό της μουσικής τους, ρυθμό στα πόδια και μια βραδιά που όλοι μένουν πάντα "παιδιά".

Παρασκευή 28/7
 

Luna nera
"Luna nera"

Μια μακάβρια κωμωδία με διασκεδαστικές ιστορίες εμπνευσμένες από "το Δεκαήμερο" του Βοκάκιου με τίτλο "Luna Nera” σκηνοθετεί η Νικολέτα Βλαβιανού, σε σύνθεση της Μαρίας Μαρκέτου. Η ίδια μοιράζεται τη σκηνή με τους Σπύρο Μπιμπίλα, Χάρη Φλέουρα, Νικήτα Αναστασόπουλο, Γιοβάννα Μακκά και Δημήτρη Μαργαρίτη στην παράσταση που ανεβαίνει με βάση τις αρχές της commedia dell' arte. Οι ιστορίες του Βοκάκιου είναι ένα παιχνίδι, μία φάρσα, ένας ύμνος στη ζωή. Τα ίχνη του ακολουθεί ο Κεφαλλονίτης Σπύρος Σκιαδαρέσης και το "Μουρτόριο του κόντε Ρεστέλου" του, το οποίο συμπεριλαμβάνεται σε όσα θα δούμε.
Θέατρο Κολωνού, 9 μ.μ.

Σάββατο 29/7
 

Ιάκωβος Καμπανέλλης
Ιάκωβος Καμπανέλλης

Η θεατρική ομάδα ΜΠΟΕΜ και η Χορωδία της Λέσχης Φιλίας Γκράβας Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν την μουσικοθεατρική παράσταση "Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη γειτονιά των τραγουδιών του", ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα του νεοελληνικού θεάτρου. Θα ακουστούν αποσπάσματα και τραγούδια από τα έργα "Παραμύθι χωρίς όνομα", "Το μεγάλο μας τσίρκο", "Η γειτονιά των αγγέλων", καθώς και από το μυθιστόρημα "Μαουτχάουζεν" που αποτελεί μια προσωπική καταγραφή της εμπειρίας του συγγραφέα ως πολιτικού κρατούμενου, στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως Μαουτχάουζεν.
Θέατρο Κολωνού, 9 μ.μ.

Παράλληλα, στον Λόφο Λαμπράκη (9 μ.μ.), ο Νεκτάριος Σφυράκης επιμελείται τη μουσική ψυχαγωγία μας με ένα εκρηκτικό live, όπου θα μας ταξιδέψει στη διεθνή και εγχώρια ροκ μουσική και θα μας παρασύρει με το συγκρότημα Rock Alarm σε ένα ροκ πάρτι με τραγούδια που έγραψαν ιστορία. 

Κυριακή 30/7
 

Γιαγιά Σμύρνη
Γιαγιά Σμύρνη

Στο τέλος της εβδομάδας, πρωταγωνιστής είναι το παιδικό θέατρο. Στο θέατρο Κολωνού (8.30 μ.μ.) η Παιδική Σκηνή του θεάτρου Πρόβα παρουσιάζει την διαδραστική θεατρική παράσταση "Γιαγιά Σμύρνη" του Υάκινθου Μάινα, σε σκηνοθεσία της Κοραλίας Τσόγκα, που με τα παραμύθια της, καθώς και σμυρναίικα και παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια, σε έναν πανέμορφο σκηνικό χώρο με γιγάντιες φιγούρες του θεάτρου σκιών, μυεί τα παιδιά την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την παράδοση της Μικράς Ασίας. 

Η Κιβωτός του Νώε ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη
"Η Κιβωτός του Νώε ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη"

Την ίδια ώρα, στο θέατρο Γκράβας, ο Θανάσης Βισκαδουράκης στο ρόλο του Νώε και ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου, με τον Κώστα Σπυρόπουλο πίσω από τον μπερντέ, μαθαίνει στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης, της συνεργασίας και της αρμονικότητας με τη θεατρική διαδραστική, μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια "Η Κιβωτός του Νώε ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη".

Το πλήρες πρόγραμμα με επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ |  www.opanda.gr | cultureisathens.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".