Ανάπλαση για 17 πλατείες και παιδικές χαρές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ομορφύνουν την πόλη, ανανεώνοντας και τονώνοντας το πράσινο, αναβαθμίζοντας και προσθέτοντας υποδομές, έτσι ώστε οι δημότες, μικροί και μεγάλοι, να χαίρονται τη γειτονιά τους, ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού που η έξοδος από το σπίτι είναι συχνότερη.

ανάπλαση

Καμπάνια ανάπλασης σε 17 συνολικά κοινόχρηστους χώρους, πλατείες και παιδικές χαρές, ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ομορφύνουν την πόλη, ανανεώνοντας και τονώνοντας το πράσινο, αναβαθμίζοντας και προσθέτοντας υποδομές, έτσι ώστε οι δημότες, μικροί και μεγάλοι, να χαίρονται τη γειτονιά τους, ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού που η έξοδος από το σπίτι είναι συχνότερη.

Συγκεκριμένα, μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα ανανεώσει και θα εμπλουτίσει το πράσινο στις πλατείες με νέα δέντρα, που ταιριάζουν στο αστικό περιβάλλον και την φυσιογνωμία της πόλης, γκαζόν ενώ παράλληλα θα εγκαταστήσει και νέες υποδομές όπως: αυτόματα και "έξυπνα" συστήματα ποτίσματοςηλιακά παγκάκια και φωτισμούς, κιόσκια κ.α. Την ίδια στιγμή, σε παιδικές χαρές του Ηρακλείου θα ανανεωθεί ο εξοπλισμός όπως τα παιχνίδια, το δάπεδο, η περίφραξη, οι βοηθητικές κατασκευές κτλ.

ανάπλαση

Οι παρεμβάσεις ήδη ξεκίνησαν από την Καναπίτσα και ολοκληρώνονται στην πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηρώς Κωνσταντοπούλου, Μενελάου και Τερτσέτη. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν: πλατεία 25ης Μαρτίου, πλατεία Ελευθερίας –Παπαφλέσσα, κοινόχρηστος χώρος Σωκράτους και Χλόης, πλατεία Μακεδονίας, πάρκο οδού Πεύκων, παιδική χαρά Μουσών και Κουντουριώτη, παιδική χαρά Πρασίνου Λόφου(σκεπαστό Αττικής οδού), παιδική χαρά Κολοκοτρώνη και Τριπόλεως, παιδική χαρά Κολοκοτρώνη και Βίτσι, παιδική χαρά Αγίου Λουκά, παιδική χαρά Νυμφών και Ήρας,παιδική χαρά Βούλγαρη και Αμοργού, παιδική χαρά Χρυσανθέμων και Ελπίδος, παιδική χαρά Μενελάου και Τερτσέτη, παιδική χαρά Καζαντζάκη και Λογοθετίδη, παιδική χαρά Σωκράτους και Χλόης, παιδική χαρά Γράμμου και Σπύρου Μελά, παιδική χαρά Ποσειδώνος και όπου αλλού χρειαστεί στην πορεία.

ανάπλαση

Τα έργα αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων γίνονται με χρήματα που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", στον άξονα της "Αστικής Αναζωογόνησης", χωρίς δηλαδή να επιβαρύνουν το δημοτικό ταμείο και τους δημότες.

ανάπλαση

πόλη μας αλλάζει. Γίνεται πιο όμορφη, πιο πράσινη, πιο λειτουργική. Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις. Μετά την ολοκλήρωση της κάθε ανάπλασης, σας καλώ να συμμετέχετε και εσείς σε αυτή την αλλαγή. Άλλωστε η πόλη μας είναι το μεγάλο μας σπίτι και οφείλουμε όλοι μαζί να την προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε την ωραία της εικόνα. Για το Ηράκλειο, για τη πόλη μας, για το σπίτι μας, για τη ζωή μας", το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Χρυσάνθειο": Πρότυπο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων στη Δράμα

Με διάκριση 5 αστέρων, έχει χαρακτηριστεί εφάμιλλο με αντίστοιχες μονάδες σε Γερμανία και Ελβετία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/07/2024

Olympic Festival Paris 2024 στο ΚΠΙΣΝ: Ένα φεστιβάλ για όλους αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, αναμεταδόσεις αγώνων και πολλές εκπλήξεις.

Το Lidl Kids Team Ελλάδος έζησε την εμπειρία του UEFA EURO 2024TM στο Βερολίνο

Μοναδικές στιγμές απόλαυσαν 11 παιδιά με τις οικογένειές τους στον αγώνα μεταξύ Ολλανδίας και Τούρκιας.

ΣΤΑ.ΣΥ.: Aναβάθμιση σταθμών Μετρό, νέα εικόνα και σύγχρονη ασφάλεια

Τεχνικές παρεμβάσεις στους σταθμούς του Μετρό βελτιώνουν την αισθητική και ενισχύουν την ασφάλεια, με LED φωτισμό και ανανεωμένα πλακίδια

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.