"Reframe Ελευσίς": Οι νέοι δημιουργούν φωτογραφικά έργα εμπνεόμενοι από την Ελευσίνα

Στο εργαστήριο μπορούν να πάρουν μέρος άτομα ηλικίας 18 – 35 ετών με σχετική εμπειρία στη φωτογραφία που είναι εξοικειωμένα με τον φωτογραφικό τους εξοπλισμό.

Μυστήριο 65 Reframe Ελευσίς

Το Ελλ ηνικό Κέντρο Φωτογραφίας παρουσιάζει στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το " Μυστήρι ο 65 Reframe Ελευσίς" , μια συλλογική κοινωνική δράση με καλλιτεχνικό,  εκπαιδε  υτικό και  ερευνητικό χαρακτήρ α.

Το " Reframe Ελευσίς"  προσ καλεί νέους 18 έως 35 ετώ  ν, από  την  Ε  λευσίνα και από άλλες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, με σχετική εμπειρία στη φωτογραφία που είναι εξοικειωμένοι με τον φωτογραφικό τους εξοπλισμό. Στο πρόγραμμα αυτό, με την καθοδήγηση καταξιωμένων εισηγητών, να δημιουργήσουν πρωτότυπα φωτογραφικά έργα που αντλούν έμπνευση από τον ελευσίνιο τόπο.

Ειδικότερα, η εν λόγω δράση θα αποτελέσει έναυσμα  για την παραγωγή και την παρουσίαση φωτογραφικών εικόνων που αποτυπώνουν-ερμηνεύουν την οπτική ανθρωπολογία της Ελευσίνας. Τα φωτογραφικά τεκμήρια θα χαρτογραφήσουν το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της και θα αναδείξουν τη μοναδική της ταυτότητα και φυσιογνωμία.

Μεθοδολογία Εργαστηρίου 

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον αφηγηματικό ρόλο της φωτογραφίας, τους εκφραστικούς κώδικες του μέσου, τη μέθοδο της συμμετοχικής φωτογραφίας, μέσω ενός διαλόγου διαφορετικών δημιουργικών τεχνικών όπως: φωτογραφικά έργα, κολλάζ, προφορικές ιστορίες και κείμενα. Το πρόγραμμα θέτει στο επίκεντρό του, την πρακτική και θεωρητική παράμετρο της φωτογραφικής εικόνας, μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εισηγήσεις-παρουσιάσεις, ανάθεση δημιουργικών εργασιών, ομαδικές εξωτερικές φωτογραφίσεις-περιηγήσεις, διαρκή παρακολούθηση και κριτική προσέγγιση-ανάλυση των φωτογραφιών των συμμετεχόντων.

Δημιουργία και Έκδοση Φωτογραφικού Zine

Η διαδικασία θα οδηγηθεί σταδιακά προς την οργάνωση και την τελική μορφοποίηση του περιεχομένου και την έκδοση ενός συλλογικού φωτογραφικού zine (έντυπου περιοδικού). Οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν και θα διερευνήσουν το zine ως αφηγηματικό περιβάλλον παρουσίασης του τελικού έργου-αποτελέσματος.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 απογευματινές συναντήσεις διάρκειας 3 ωρών που πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, από τις 5.30-8.30 μ.μ.. Το εργαστήριο θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο. Κατά το μήνα Αύγουστο δεν διεξάγονται μαθήματα. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται από δημιουργούς με πολυετή διδακτική εμπειρία. Στην περαιτέρω ενδυνάμωση του προγράμματος συμβάλλουν επισκέπτες εισηγητές με καλλιτεχνικό έργο και εξειδίκευση στα επιμέρους θεματικά πεδία.

Για να λάβετε μέρος στο εργαστήριο, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης συμμετοχής στην ιστοσελίδα 2023 Ελευσίς. Θα ακολουθηθεί διαδικασία επιλογής.   Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Διαβάστε Επίσης

    

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ζωγράφισε το δικό σου ποτήρι κρασιού στο Μουσείο Οίνου - Κώστα Λαζαρίδη

Ζήστε τη μαγεία του κρασιού και της τέχνης στο Κτήμα Οινότρια Γη - Costa Lazaridi, μέσα από μια μοναδική ξενάγηση και ένα workshop ζωγραφικής

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Σινεμά, γαστρονομία και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Orbis Vini: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία έκθεση αφιερωμένη στα "κρασιά του κόσμου"

Μήπως είναι η ώρα να δούμε κατάματα τα "κρασιά του κόσμου"; Η Orbis Vini, την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental της Αθήνας σε καλεί να ανακαλύψεις 490 κρασιά από 179 οινοποιεία και 14 διαφορετικές χώρες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα λαογραφικό "Αντάμωμα" στην Κυψέλη

Ένα folk event από το Torvas, εικαστικές περιηγήσεις στον Άλιμο και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 26/10.

Θα ήθελες να μάθεις πώς να δώσεις νέα ζωή στα έπιπλά σου;

Στην σχολή τεχνών "Ασκαρδαμυκτί" θα μάθετε πως να συντηρήσετε και να μεταμορφώσετε τα παλιά σας έπιπλα.

Τι συνέβη όταν η Peggy Gou έπαιξε rave σε φούρνο

Η υπερδιάσημη DJ εμφανίστηκε σε ένα bakery του Παρισιού και ξεκίνησε να παίζει όσο δίπλα της σερβίρονταν κρουασάν.