10 οργανωμένες παραλίες στην Αθήνα για ατέλειωτες βουτιές

Παραλίες που προσφέρουν άνεση, χαλάρωση και το πολυπόθητο summer mood μέσα στην πόλη.

astir beach

Ήρθε πάλι η ώρα να ξεχυθούμε στις πιο όμορφες και γεμάτες ανέσεις, οργανωμένες παραλίες της Αθήνας, για να νιώσουμε λίγη από την καλοκαιρινή αύρα και να ξεφύγουμε  από την αφόρητη ζέστη του κέντρου. Μαζέψαμε τις καλύτερες οργανωμένες παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι με την οικογένεια, τις παρέες σας ή ακόμα και μόνοι, αν προτιμάτε πιο μοναχικές εξορμήσεις.

Astir Beach

astir beach

Μία από τις top επιλογές για το καλοκαίρι και πιο φημισμένες αθηναϊκές παραλίες, που κατά καιρούς έχει υποδεχτεί μεγάλα ονόματα της ελληνικής και της διεθνούς ελίτ, είναι το Astir Beach της Βουλιαγμένης. Η κατάξανθη αμμουδιά με τα κρυστάλλινα νερά είναι ιδανική για κάθε ώρα (αξίζει να κάτσετε μέχρι τη δύση του ήλιου για να χαζέψετε το ηλιοβασίλεμα) και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ομπρέλα ή το πιο άνετο sunbed για απόλυτη χαλάρωση. Μετά τις βουτιές, μπορείτε να δοκιμάσετε τις παροχές του Assai Seaside Spa ή να δοκιμάσετε τα μεσογειακά πιάτα στο εστιατόριο του Privilege Beach House.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8 π.μ. – 8 μ.μ.

Είσοδος: για κρατήσεις και τις αναλυτικές τιμές ανά ομπρέλα/sunbed δείτε εδώ

Ακτή του Ήλιου

Ένας βασικός λόγος που η Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο παραμένει κορυφαία στις επιλογές των Αθηναίων (και των τουριστών) – πέρα απ’ το γεγονός ότι προσφέρει ατελείωτο παιχνίδι στο Wet Park (κατάλληλο για ηλικίες άνω των 6 ετών) με αμέτρητα θαλάσσια παιχνίδια και είναι εύκολα προσβάσιμη με το τραμ να σε αφήνει ακριβώς έξω από την είσοδο – είναι πως φιλοξενεί αγαπημένα καλοκαιρινά στέκια για ποτό και φαγητό: Bolivar beach bar, Akanθus Beach, Ble, Macaw beach bar, Nalu all-day cafe, όλα με θέα δίπλα στο κύμα. Χαλάρωση, κολύμπι αλλά και άφθονη μουσική και χορός δημιουργούν το ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό και ικανοποιούν κάθε γούστο.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8 π.μ. – 8 μ.μ.

Είσοδος: €6 καθημερινές, €3 για παιδιά, €8 σαββατοκύριακα και αργίες, €4 για παιδιά. Είσοδος ελεύθερη για παιδιά κάτω των 5 ετών

Castus

Απλό, boho σκηνικό, ολόχρυση αμμουδιά και με θέα το γαλάζιο, το Castus Beach Bar στην Ανάβυσσο είναι από τις πιο must παραλίες που επαναπροσδιορίζει την έννοια της πνευματικής διασκέδασης. Αξίζει να επισκεφθείτε και το μενού του Castus Beach Restaurant, όπου οι νόστιμες προτάσεις θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 8.30 π.μ. – 1 μ.μ., σαββατοκύριακα 8.30 π.μ. – 12 μ.μ.

Είσοδος: από €55

Cape Sounio

Grecotel Cape Sounio

Αν οι πισίνες του ξενοδοχείου "Cape Sounio Grecotel" δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τις δύο παραμυθένιες παραλίες με θέα το Αιγαίο, η μία με άμμο και η άλλη με βότσαλο. Οι πλαζ είναι προσβάσιμες μέσα από σήραγγες. Στις δωρεάν παροχές περιλαμβάνονται ξαπλώστρες με αναπαυτικά στρώματα και ομπρέλες, πετσέτες θαλάσσης, ντους, αποδυτήρια και τουαλέτες. Η παραλία είναι διαθέσιμη μόνο για τους διαμένοντες του ξενοδοχείου.

La Costa

Στην παραλία του Ζούμπερι βρίσκεται το τροπικού στυλ La Costa Beach Bar. Φοίνικες, ψάθινες ομπρέλες και μια παραλία με καταγάλανα νερά περιμένουν τους επισκέπτες, ενώ από τον κατάλογο του σνακ μπαρ-εστιατορίου μπορείτε να βρείτε κάθε είδους λαχταριστές προτάσεις (burgers, pasta, pinsa, club sandwich, σαλάτες και waffles) αλλά και τα πιο δροσιστικά κοκτέιλ για τη βραδινή σας βόλτα. 

Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 9 π.μ. – 12 μ.μ., σαββατοκύριακα 9 π.μ. - 2 μ.μ.

Είσοδος: Δωρεάν

Ξαπλώστρες: Δωρεάν όλη την εβδομάδα με ελάχιστη κατανάλωση. Το ποσό που δίνεται αφορά εξ ολοκλήρου στην κατανάλωση των προϊόντων από τον κατάλογο του καταστήματος.

Καθημερινές:
Απλές ξαπλώστρες δωρεάν με ελάχιστη κατανάλωση 5 € το άτομο
2 ξαπλώστρες ξύλινες με στρώμα και 1 sezlong €20 το σετ. (2 πρώτες σειρές)
2 ξαπλώστρες ξύλινες με στρώμα και 1 sezlong €15 το σετ.  (Απο την 3ή σειρά και πίσω)
Κρεβάτι για 4 άτομα €40  
2 Poof €15

Σαββατοκύριακα:
Απλές ξαπλώστρες δωρεάν με ελάχιστη κατανάλωση 7€ το άτομο
2 ξαπλώστρες ξύλινες με στρώμα και 1 sezlong €40 το σετ.  (Οι 2 πρώτες σειρές)
2 ξαπλώστρες ξύλινες με στρώμα και 1 sezlong €30 το σετ. (Απο την 3ή σειρά και πίσω)
Κρεβάτι για 4 άτομα €40
2 Poof €20

Yabanaki Beach Bar

Ο πολυχώρος του Varkiza Resort, στην πανέμορφη κεντρική πλαζ της Βάρκιζας, διαθέτει καφετέριες, bars, εστιατόρια, beach bars, χώρους εκδηλώσεων, παιδότοπο, spa corner, pop up fashion stores και water sports kiosk. Με πλήθος επιλογών για φαγητό, το Yabanaki Beach έχει προτάσεις για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Και φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε το Holly Spirit, το ατμοσφαιρικό μπαρ μέσα στον χώρο της παραλίας που φτιάχνει από τα καλύτερα κοκτέιλ των νοτίων προαστίων. Υπάρχει, επίσης, ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, και ποικιλία από θαλάσσια αθλήματα που μπορούν να χαρούν.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινές: 8.30 π.μ. – 10 μ.μ., σαββατοκύριακα: 8.30 – 12 π.μ.

Είσοδος: καθημερινές €7,5 (με δωρεάν ξαπλώστρα), σαββατοκύριακα και αργίες €8,5 (€10 η ξαπλώστρα) 

Ακτή Βουλιαγμένης

Η μεγάλη σε μήκος παραλία της Βουλιαγμένης βρίσκεται σε έναν προστατευμένο κόλπο που προσφέρει πεντακάθαρα νερά, μακριά από τη βαβούρα της πόλης. Τη χρυσή άμμο και την ασύγκριτη ομορφιά προτιμούν όχι μόνο οι ντόπιοι αλλά και οι περισσότεροι τουρίστες της Αθήνας. Η παραλία έχει στις εγκαταστάσεις της γήπεδα μπάσκετ, τέννις και βόλεϊ, καθώς και χώρο με πράσινο, ιδανικό για σιέστα κάτω από την σκιά των πεύκων ή παιχνίδι με ρακέτες. Η βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία είναι επίσης πλήρως εξοπλισμένη με αποδυτήρια, κυλικεία και ναυαγοσωστικές υπηρεσίες.

Ώρες λειτουργίας: 8. π.μ. – 9 μ.μ.

Είσοδος: €10 καθημερινές, €15 σαββατοκύριακα και αργίες

Athines by the Sea

Μία κλασική πρόταση για τους κατοίκους στη γειτονιά της Βούλας και όχι μόνο. Εύκολα προσβάσιμη με τραμ (στάση "Ασκληπιείο Βούλας") και λεωφορείο, το Athines by the Sea είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε παρέες παιδιών και εφήβων, αλλά και αρκετούς τουρίστες που θέλουν να εξερευνήσουν τα νότια προάστια. Με ξαπλώστρες ξύλινες και αλουμινένιες, πουφ, κούνιες ομπρέλες, gazepo, η παραλία αυτή είναι ο ορισμός της άνεσης και αξίζει να την επισκεφθείτε.

Ώρες λειτουργίας: 8 π.μ. – 7 μ.μ.

Είσοδος: καθημερινές €7, σαββατοκύριακα και αργίες €8,50. Δωρεάν είσοδος σε δημότες και ΑΜΕΑ

Apollon Beach

Μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso βρίσκεται η παραλία του Apollon Beach. Μόλις τριάντα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας , η παραδεισένια αμμώδης παραλία και τα λαμπερά γαλάζια νερά του Αργοσαρωνικού δημιουργούν το πιο ονειρικό σκηνικό. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια αναζωογονητική βουτιά, να διασκεδάσουν με θαλάσσια σπορ ή απλά να καθίσουν αναπαυτικά στις ξαπλώστρες και να απολαύσουν μια χαλαρωτική μέρα στην παραλία με στυλ.

Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ. – 8 μ.μ.

Είσοδος: καθημερινές €39, σαββατοκύριακα €42. Πάρκινγκ: €10 / ημέρα

Sounio Beach

Sounio beach

Μια ανάσα μακριά από τον Ναό του Ποσειδώνα, μπροστά από το Aegeon Beach Hotel, συναντάμε την παραλία του Σουνίου. Για τους πελάτες του ξενοδοχείου υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος της παραλίας, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα δροσερά νερά της σε δύο άλλα τμήματα, επιλέγοντας ανάμεσα σε διαφορετικών ειδών sunbeds. Στις εγκαταστάσεις της παραλίας θα βρείτε δύο διαφορετικά beach bars με αναζωογονητικά ροφήματα, καφέ και κοκτέιλ, καθώς και μια μικρή επιλογή σνακ.

Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ. - 9 μ.μ.

Είσοδος:
2 sunbeds με ομπρέλα: καθημερινές €20, σαββατοκύριακα €40 
beige cabana: καθημερινές €30, σαββατοκύριακα €40
black cabana: καθημερινές €40, σαββατοκύριακα €60

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".