"Piraeus Street Long Jump" με τον Μίλτο Τεντόγλου: Ο Πειραιάς αναβιώνει το άθλημα του άλματος εις μήκος

Η διοργάνωση έχει ήδη ενταχθεί στη σειρά World Athletics Continental Tour στην κατηγορία Silver και θα φιλοξενήσει τόσο το μήκος Ανδρών όσο και Γυναικών.

Piraeus Street Long Jump

Ο Δήμος Πειραιά και ο ΣΕΓΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κορυφαίο γεγονός άλματος εις μήκος εκτός σταδίου το "Piraeus Street Long Jump", την Κυριακή 4 Ιουνίου. Στη νέα διοργάνωση υψηλού επιπέδου, αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών σπουδαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τον κορυφαίο άλτη στον κόσμο, τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου, να έχει ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον πρώτο του αγώνα στον ανοιχτό στίβο στην Ελλάδα.

Το "Piraeus Street Long Jump" έχει ήδη ενταχθεί στη σειρά World Athletics Continental Tour στην κατηγορία Silver και θα φιλοξενήσει τόσο το μήκος Ανδρών όσο και Γυναικών, με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά να αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Την Κυριακή 4/6 στις 5 μ.μ. θα γίνει ο αγώνας των Γυναικών και στις 6.30 μ.μ. θα γίνει ο αγώνας των Ανδρών. Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη στις 6.30 μ.μ. από το κανάλι MEGA.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του "Piraeus Street Long Jump", ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο Δημαρχείο Πειραιά μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα, την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη και τον Σύμβουλό του σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκο Γέμελο, τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου και τον Ομοσπονδιακό προπονητή αλμάτων και προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου κ. Γιώργο Πομάσκι.

Αναβίωση του άλματος εις μήκος 167 χρόνια μετά

Σύμφωνα με το ιστορικό έγγραφο ντοκουμέντο, υπό τον τίτλο "Αγωνίσματα τίθενται πέντε - οι "άγνωστοι Ολυμπιακοί" του 1856", το 1856 πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά τα ακόλουθα πέντε αγωνίσματα: το πήδημα, το άλμα σε μήκος, η δισκοβολία (λιθοβολία), το τρέξιμο και το πάλεμα.

Ο Πειραιάς αναβιώνει το άθλημα του άλματος εις μήκος με το "Piraeus Street Long Jump" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προσελκύοντας τους κορυφαίους άλτες του κόσμου σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης. Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο πανόραμα εκδηλώσεων "Ημέρες Θάλασσας 2023" του Δήμου Πειραιά και θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Πειραιά, του ΣΕΓΑΣ και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.). 

Piraeus Street Long Jump

Στο "Piraeus Street Long Jump" θα λάβουν μέρος σπουδαία ονόματα του άλματος εις μήκος όπως: ο Σουηδός Thobias Montler (νικητής 1 Diamond League, αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα), ο Σέρβος Strahinja Jovancevic (χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης), ο Κροάτης Marko Ceko (ατομικό ρεκόρ: 8,04μ.), ο Ουζμπέκος Anvar Anvarov (ατομικό ρεκόρ: 8,01μ.), ο Βούλγαρος Bozhidar Saraboyukov (ατομικό ρεκόρ: 7,97μ.), ο Γερμανός Max Kottmann (ατομικό ρεκόρ: 7,79), ο Νίκος Σταματονικολός (ατομικό ρεκόρ: 7,62μ.), ο Σουηδός Erik Johansson (ατομικό ρεκόρ: 7,52μ), ο Κωνσταντίνος Βέλτσης (Παραολυμπιονίκης, ατομικό ρεκόρ: 6.82μ.), η Σουηδή Khaddi Sagnia (Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη), η Ρουμάνα Alina Rotaru-Kottmann (ατομικό ρεκόρ: 6.91μ.), η Σέρβα Milica Gardasevic (πρωταθλήτρια Ευρώπης U20), η Κύπρια Filippa Kviten (2 φορές πρωταθλήτρια Κύπρου), η Σπυριδούλα Καρύδη (πρωταθλήτρια Ευρώπης U20), η Βουλγάρα Plamena Mitkova (παγκόσμια πρωταθλήτρια U18), η Σουηδή Tilde Johansson (πρωταθλήτρια Ευρώπης U18 & U20), η Σέρβα Angelina Topic (χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και η Αναστασία Σαρλάνη (ατομικό ρεκόρ: 6,30μ.).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.

Δεν είχα πού να γράψω: Από την Ντέμπορα Λίβι και το ΚΠΙΣΝ στην Μπανγκόκ

H συγγραφέας Ντέμπορα Λίβι βρέθηκε για μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ WOW.

This is Athens City Festival 2024: Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις στο μεγάλο ανοιξιάτικο φεστιβάλ

Οι περισσότερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαΐου, είναι εμπνευσμένες από την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, μέσα στο Α’ τετράμηνο του 2024, έχουν πραγματοποιηθεί 2.738 έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος έναντι 2.506, το 2023.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Πασχαλινές περιηγήσεις σε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα

Όσα ετοιμάζει το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, έναρξη για το This is Athens City Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/4 έως 3/5.