"Ημέρες Θάλασσας" για ένατη χρονιά στον Πειραιά

100+ ξεχωριστές εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της πόλης.

Ημέρες Θάλασσας

Οι "Ημέρες Θάλασσας" η μεγάλη γιορτή-θεσμός για τον Πειραιά επιστρέφει για ένατη συνεχόμενη χρονιά με ένα πλούσιο, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Πειραιά. Από τις 24 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου ο Πειραιάς με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την παράδοση και τον αθλητισμό, προσφέρει επί 12 ημέρες μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της Αθήνας θα παρακολουθήσουν ξεχωριστές συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, ξεναγήσεις, ημερίδες, συνέδρια και άλλες εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις, με τη συμμετοχή και την υποστήριξη φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων.

Η τελετή έναρξης των "Ημερών Θάλασσας 2023" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου με μια μεγάλη συναυλία και μια βραδιά αφιερωμένη σε έναν σημαντικό Πειραιώτη στιχουργό των μεγάλων επιτυχιών Ηλία Φιλίππου. H Λένα Ζευγαρά, o Πέτρος Ιακωβίδης, ο Πέτρος Ίμβριος, ο Νίκος Κουρκούλης, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Κυριάκος Παπαδοπούλος, κ.α. θα τιμήσουν με την παρουσία τους την μεγάλη συναυλία της τελετής έναρξης των "Ημερών Θάλασσας 2023".

Επιπλέον η πόλη μας υποδέχεται το "Piraeus Street Long Jump" ένα αθλητικό γεγονός με special guest τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο Δήμος Πειραιά πρόκειται να φιλοξενήσει κορυφαίους αθλητές στον χώρο του άλματος εις μήκος.

Ημέρες Θάλασσας 2023

Την Τετάρτη 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η παρουσίαση του προγράμματος των "Ημερών Θάλασσας 2023" σε Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, της Αντιδημάρχου Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κυρίας Ανδριάνας Ζαρακέλη, του Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη, του Προέδρου της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Αλέξανδρου Τζεφεράκου, του Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα και του Συμβούλου του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκου Γέμελου.

Oι "Ημέρες Θάλασσας" διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στο πλαίσιο του E.M.D. και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά  "Κανάλι 1- 90,4FM", τον Ο.Π.Α.Ν., την ΚΟ.Δ.Ε.Π και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Πειραιά "Πειραιάς Συν".

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".