Μετράμε αντίστροφα για το Run Bike Care 2023

Η φιλανθρωπική δράση έκανε την επίσημη παρουσίασή της με τη συνέντευξη Τύπου στο πολυτελές ξενοδοχείο και "Partner" της διοργάνωσης "NJV Athens Plaza".

Run Bike Care 2023 © Run - Bike - Care / Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη φετινή δράση του Run Bike Care, που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών - Φίλων Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων θα τρέξουν, θα περπατήσουν και θα κάνουν ποδήλατο στηρίζοντας το πρόγραμμα "Μαζί και στο Σπίτι".

Η φιλανθρωπική δράση του Run Bike Care έκανε την επίσημη παρουσίασή της με τη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο πολυτελές ξενοδοχείο και " Partner" της διοργάνωσης " NJV Athens Plaza" στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα, παρουσία του αργυρού  Παραολυμπιονίκη, παγκόσμιου πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης στη δισκοβολία, Μάκη Καλαρά, της Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και Πρέσβειρας  του Ελληνικού Αθλητισμού κας. Μαρίας Πολύζου, του Γενικού Γραμματέα  Αθλητισμού, κ. Γιώργου Μαυρωτά, της Πρόεδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών  Εθελοντών - Φίλων Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών, κας. Ζωής Γραμματόγλου, της  Πρόεδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κας. Νίκης Αραμπατζή και της καθηγήτριας φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη.

Run Bike Care
©Menelaos Myrillas
 Από αριστερά: Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών - Φίλων Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών, κα. Ζωή Γραμματόγλου, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού κα. Μαρία Πολύζου, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κα. Νίκη Αραμπατζή

       Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε: "Η πρωτοβουλία από το Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. και τον ΟΠΑΝΔΑ είναι μια εξαιρετική κίνηση που δείχνει την πραγματική δύναμη του αθλητισμού. Μια ζωογόνος δραστηριότητα (τρέξιμο, ποδήλατο) που συνοδεύεται από ενημέρωση και προσφορά ώστε να επιτευχθεί ένας ιερός σκοπός, να βοηθήσουμε δηλαδή την καθημερινότητα παιδιών και συμπολιτών μας που έχουν κτυπηθεί από νεοπλασματικές  ασθένειες. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Πρόγραμμα  "Beactive" δεν θα μπορούσε  να λείψει από μια τέτοια πρωτοβουλία άσκησης για καλό σκοπό, δείχνοντας ότι ο αθλητισμός πέρα από υγεία και ευζωία είναι και αλληλεγγύη".

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών - Φίλων Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών, κα. Ζωή Γρ αμματόγλου ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία, τον ΟΑΣΑ, το ΕΚΑΒ και  όλους τους αρμόδιους φορείς που συνδράμουν στην ομαλή διεξαγωγή της δράσης και κάλεσε όλους και όλες να συμμετέχουν τρέχοντας, περπατώντας ή κάνοντας π οδήλατο την Κυριακή 11 Ιουνίου, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, " συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από το σπίτι τους" .

Run Bike Care
©Menelaos Myrillas
Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κα. Νίκη Αραμπατζή

 Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κα. Νίκη Αραμπατζή δήλωσε: "Το σύνθημα "τρέχουμε πιο γρήγορα απ’ τον καρκίνο" μας ενώνει όλους σήμερα με κέφι και δύναμη να περπατήσουμε, να τρέξουμε και να ποδηλατίσουμε για να γιορ τάσουμε όσους κέρδισαν την μάχη και να αποτίσουμε φόρο μνήμης σε όσους την έχασαν. Εμείς, ως Δήμος Αθηναίων και ως ΟΠΑΝΔΑ είμαστε πάντα δίπλα σας και με χαρά στηρίζουμε όλες τις δράσεις σας. Ο εθελοντισμός είναι από τις ανώτερες ανθρώπινες αρετές. Είναι στάση ζωής και αξίζει τον  σεβασμό όλων μας. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή και την διοργάνωση."

Κλείνοντας τον κύκλο των χαιρετισμών, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού κα. Μαρία Πολύζου ανέφερε: "Ο καρκίνος μας  αφορά όλους μας. Το πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα δεν το γνωρίζεις ποτέ. Δεν περίμενα  και εγώ ποτέ ότι θα μου χτυπούσε την πόρτα και μάλιστα τόσο πολύ άσχημα. Πέρασα  δύσκολα, αρκετούς μήνες, αλλά κατάφερα να κερδίσω το πολυτιμότερο αγαθό, που είναι η  υγεία. Στηρίζουμε τον αγώνα, μα πάνω απ’ όλα την πρόληψη, την ενημέρωση έτσι ώστε να  μην ασθενούμε αλλά να προλαβαίνουμε.  Το πρόγραμμα της Φώφης Γεννηματά που αφορά 1.300.000 γυναίκες από ηλικία 49 ετών μέχρι 59 και πρα γματοποιήθηκε με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βάζει πρώτη προτεραιότητα την υγεία  των πολιτών και των γυναικών με τον  καρκίνο και θα δούμε την επόμενη τετραετία μεγάλη αλλαγή στο ΕΣΥ της χώρας μας".

Run Bike Care 2023
© Run - Bike - Care / Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι.
  

Το Run Bike Care 2023 περιλαμβάνει τρέξιμο ή περπάτημα 5χλμ. και μια ποδηλατάδα 10χλμ με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το Ζάππειον Μέγαρον που  αποτελεί ιστορική κληρονομιά στον Ελληνικ ό Πολιτισμό. Στις 8.30 π.μ. το πρωί γίνεται η εκκίνηση της ποδηλατάδας 10χλμ. και στις 9.30 π.μ. γίνεται η εκκίν ηση των δρο μέων. Οι ποδηλάτες θα πρέπει να διανύσουν τη διαδρομή αυτή δύο φορές για να ολοκληρώσουν τα 10χλμ, ενώ οι δρομείς και οι βαδιστές θα τη διανύσουν μία φορά κάνοντας  5χλμ.    Η δράση εκτός από την Αθήνα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδι κά και στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στη Λαμία, στη Σύρο, στα Χανιά, στο Γύθειο και σε άλλες πόλεις.    

Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2023 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής  Γραμματείας Αθλητισμού.    Το επίσημο hashtag της διοργάνωσης: #runbikecare.

Εγγραφές στο https://bit.ly/3AMabjK

Διαβάστε Επίσης

  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.