Run Bike Care 2023: "Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο"

Άνοιξαν οι εγγραφές για τη φετινή δράση που διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών - Φίλων Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών.

Run Bike Care 2023 © Run - Bike - Care / Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι.

Η φετινή δράση του "Run – Bike - Care", που διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών - Φίλων Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, καλεί ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων να τρέξουν, να περπατήσουν ή να πάρουν το ποδήλατό τους στηρίζοντας το πρόγραμμα "Μαζί και στο Σπίτι".

Το Run Bike Care 2023 περιλαμβάνει τρέξιμο ή περπάτημα 5χλμ. και μια ποδηλατάδα 10χλμ με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το εμβληματικό Ζάππειον Μέγαρον που αποτελεί ιστορική κληρονομιά στον Ελληνικό Πολιτισμό. Η δράση εκτός από την Αθήνα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά και στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στη Λαμία, στη Σύρο, στα Χανιά, στο Γύθειο και αλλού.

Run Bike Care 2023
© Run - Bike - Care / Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι.

Τη ενέργεια του Run Bike Care στηρίζουν σπουδαίες προσωπικότητες από τον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, στο κάλεσμα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών - Φίλων Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών έχουν ήδη ανταποκριθεί οι ακόλουθοι: Νάσος Γκαβέλας (χρυσός Παραολυμπιονίκης στα 100μ., κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στην κατηγορία Τ11), Μάκης Καλαράς (αργυρός Παραολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης στη δισκοβολία), Περικλής Ιακωβάκης (Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης 400μ. με εμπόδια), Κωνσταντίνος Καρνάζης (Υπερμαραθωνοδρόμος που έχει τρέξει 50 μαραθωνίους σε 50 συνεχόμενες ημέρες σε 50 διαφορετικές πολιτείες της Αμερικής), Μαρία Πολύζου (Survivor, Μαραθωνοδρόμος, Κάτοχος Πανελλήνιας Επίδοσης Μαραθωνίου), Μιχάλης Τριανταφυλλίδης (πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας, ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική Ελλάδος), Τζο Μαντά (Υπερμαραθωνοδρόμος), Χριστίνα Φλαμπούρη (έχει κατακτήσει τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου), Μαρία Μπεκατώρου, Γιούλικα Σκαφιδά, Δώρα Τσαμπάζη, Δημήτρης Μώρος, Μάντη ΠερσάκηMamatsita – Γωγώ Παπαδιονυσίου.

Run Bike Care 2023
© Run - Bike - Care / Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι.

Τα έσοδα από τη φετινή διοργάνωση του "Run – Bike - Care" θα χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα "Μαζί και στο Σπίτι", που αποτελεί την υλοποίηση του οράματος του Κ.Ε.Φ.Ι. για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2018 και από τότε δεν έχει πάψει να υποστηρίζει τους ανθρώπους στον οικείο χώρο τους με το να παρέχει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. 

Το "Run – Bike - Care" αποτελεί μια δράση γιορτής για όλους όσους επέζησαν και μνήμης όσων έφυγαν από τη ζωή λόγω του καρκίνου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. έχει θέσει την 11 η Ιουνίου 2023 ως μια ημέρα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για όλους, ενώνοντας τις φωνές όλων των ανθρώπων που έχουν ζήσει μια εμπειρία καρκίνου. Με το μήνυμα "Τρέξε - Κάνε ποδήλατο – Ενημερώσου" άνθρωποι όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων θα λάβουν μέρος χωρίς ανταγωνισμό, είτε ως δρομείς, είτε ως περιπατητές, είτε με το ποδήλατό τους, σε μια ευχάριστη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας πράξη το σύνθημα του Κ.Ε.Φ.Ι. "Τρέχουμε Πιο Γρήγορα Από Τον Καρκίνο".

Εγγραφή στο https://bit.ly/3AMabjK

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.