Μύρισε καλοκαίρι: 9 νέα concept μαγαζιά με φυτά στην Αθήνα

Επισκεπτόμαστε και γνωρίζουμε 9 concept μαγαζιά με φυτά στην Αθήνα. Βάζουμε πράσινο και φως στο σπίτι μας το καλοκαίρι.

Minu

"Όλοι αγοράζουν φυτά. Tώρα είναι η καλύτερη περίοδος μαζί με την άνοιξη. Όταν μπαίνει το καλοκαίρι, τα φυτά ανθίζουν και μεγαλώνουν, ενώ ο κόσμος θέλει να πρασινίσει το σπίτι του και να μπει φως" μας λέει η Ειρήνη Ορφανίδου, ιδιοκτήτρια του μαγαζιού με φυτά Monstera στην Κυψέλη.

Το μόνο καλό που έφερε η πανδημία και τα lockdown ήταν το ενδιαφέρον και πάθος που γεννήθηκε σε πολλούς από εμάς για τα φυτά εσωτερικού χώρου και την κηπουρική. Όσο βρισκόμασταν κλεισμένοι μέσα, ολόκληρα διαμερίσματα -και μπαλκόνια- πρασίνισαν από φυτά κι εμείς αρχίσαμε να τα φροντίζουμε, να μαθαίνουμε για αυτά.

Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών στον άνθρωπο είναι πολλαπλές: απελευθερώνουν οξυγόνο, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, χαλαρώνουν και αποφορτίζουν, σε επιβραβεύουν όταν τα φροντίζεις και τα περιποιείσαι και σε βοηθούν να κάνεις καλύτερο ύπνο.

Στην Αθήνα, κατά τα διάρκεια των lockdown, άνοιξαν κάποια νέα concept μαγαζιά με φυτά. Παρουσιάζουμε 9 από αυτά, με το κάθε ένα να προσφέρει ξεχωριστές υπηρεσίες, προϊόντα και εμπειρία. Πάντα με γνώμονα τα φυτά, το design και το well-being.

Rizom
Rizom  © Λεωνίδας Τούμπανος
Rizom
Rizom  © Λεωνίδας Τούμπανος
Mother
Mother I Plants & Stuff  © Λεωνίδας Τούμπανος
Mother
Mother I Plants & Stuff  © Λεωνίδας Τούμπανος

Δύο πράσινα μαγαζιά σε Κουκάκι και Μετς

Το ψηλοτάβανο και "βιομηχανικό" Rizom ξεχωρίζει στην οδό Βούρβαχη, στα σύνορα Ακρόπολης και Νέου Κόσμου. Άνοιξε ακριβώς πριν από δύο χρόνια, από δύο φίλους που συναντήθηκαν στην εικαστική σκηνή του Βερολίνου, την Θάλεια και τον Ολλανδό Βίνσεντ, αλλά η τύχη και η περίοδος της καραντίνας, τότε που όλοι ασχολούμασταν με τα φυτά, τους έφερε να ανοίξουν ένα μαγαζί στην Αθήνα. Πρώτα ήρθε ο Βίνσεντ και μετά η Θάλεια. "Για να έχει γυρίσει στην Αθήνα ένας Ολλανδός, μάλλον κάτι πρέπει να παίζει εκεί. Πρέπει να πάω να το δω καλύτερα" μας λέει χαρακτηριστικά η Θάλεια. Ένα πρώην συνεργείο αυτοκινήτων που οι περισσότεροι αγνοούσαν, ήταν αυτό που έκανε αμέσως κλικ στους δύο λάτρεις των φυτών και δεν χρειάστηκαν δεύτερη σκέψη "πιο βιομηχανικό από αυτό και να θέλαμε, δεν θα βρίσκαμε". Κάπως έτσι, το Rizom λειτουργεί σαν ένας καταπράσινος καμβάς για φυτά και πειραματισμό, με τα πιο ιδιαίτερα, σπάνια και τροπικά είδη για εσωτερικό χώρο να βρίσκουν, επιτέλους, το δικό τους σπίτι στην Αθήνα, χωρίς να λείπουν και οι καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις ανά καιρούς και έργα τέχνης από Έλληνες καλλιτέχνες. "Όταν εμείς φέρνουμε μία ζάμια ή μία σανσιβέρια, ένα κλασικό δηλαδή φυτό, μας μένει εδώ για δύο μήνες, και όταν φέρνουμε ένα σπάνιο φυτό, σαν το anthurium clarinervium που έχει βελούδινη υφή, και κάποια άλλα πιο περίεργα, αυτά εξαφανίζονται μέσα σε μία βδομάδα. Επιμείναμε αρκετά στο πιο ιδιαίτερο φυτό και από ένα σημείο και μετά έρχονται εδώ μόνο για τα πιο ιδιαίτερα, το οποίο μας αρέσει και εμάς… Έχουμε και κάποιες σπάνιες ποικιλίες, αλλά και κάποια υβρίδια: στην Ολλανδία κάνουν crossbreeding, συνδυάζουν δύο φυτά για να βγει κάποιο που δεν υπάρχει στη φύση, αλλά μπορεί να έχει μία ξεχωριστή ομορφιά". Στο Rizom μπορείτε να βρείτε και λουλούδια από την Αυστραλία και την Αφρική, σε ασύμμετρα και ξεχωριστά μπουκέτα, ενώ μπορεί να δεχτεί το "τραυματισμένο" σας φυτό για healing και συμβουλές.

Από το Rizom στο Mother Plants & Stuff στο Μετς, η απόσταση με τα πόδια είναι λιγότερη από πέντε λεπτά. Μας καλωσορίζει ο Μάνος Τζιαπώνης, ο οποίος άνοιξε το Mother πριν από τρία χρόνια, ακριβώς πάνω στις ημέρες του πρώτου lockdown. Τουλάχιστον δεν το είδε σαν κακό οιωνό και το μαγαζί με φυτά εσωτερικού χώρου έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα της Αθήνας. "Το Mother άνοιξε τον Μάρτιο του 2020 λίγο πριν την πανδημία και πριν καταλάβω τι γίνεται, μετά από 1-2 μέρες κλείσαμε με το lockdown. Επιστρέψαμε από την καραντίνα και ανοίξαμε ξανά στις 8 Μαΐου 2020. Το έκανα για τον εαυτό μου, μου άρεσε πολύ αυτό με τα φυτά, κυρίως εσωτερικού χώρου, έψαχνα και για πιο περίεργα είδη και για πράγματα που δεν μπορούσα να βρω. Μου άρεσε και σαν κομμάτι αισθητικής, διακόσμησης, τα είδη φυτών, η φύση. Οπότε ήθελα να φτιάξω ένα χώρο που τον είχα φανταστεί αλλά δεν ήξερα πως θα είναι. Άρχισα από το μηδέν, χωρίς κάποιο σχέδιο… Όποιες γνώσεις έχω για τα φυτά στην ουσία τις έμαθα "σκοτώνοντας" φυτά και επαναφέροντάς τα στη ζωή" μας λέει ο Μάνος Τζιαπώνης. "Στο Mother έχουμε κυρίως φυτά εσωτερικού χώρου. Κάποια από αυτά υπό προϋποθέσεις αντέχουν και έξω, σπάνια αροειδή, αλλά μιλάμε κυρίως για τροπικά φυτά που στην Ελλάδα είναι καλύτερα να ζουν μέσα στο σπίτι γιατί δεν αντέχουν τον απευθείας ήλιο, τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα ή τις πολύ υψηλές που έχει η Αθήνα το καλοκαίρι… Στο μαγαζί εντυπωσιάζουν όλα τα φυτά. Την ψάχνω και εγώ πάρα πολύ, μου αρέσουν τα ιδιαίτερα φυτά και αυτά που δεν έχω ξαναδεί. Μπαίνει κόσμος που δεν είναι τόσο έμπειρος και εξοικειωμένος με τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα τροπικά και μου λέει "δεν έχω ξαναδεί κανένα από αυτά τα φυτά που φέρνεις”. Προσπαθώ πάντα να υπάρχει ποικιλία, φέρνω πολλά είδη, π.χ. από τα φιλόδενδρα έχω φέρει σίγουρα πάνω από 100 διαφορετικά είδη σίγουρα, μία κατηγορία φυτών από μόνη της".

Rizom, Βούρβαχη 3, Αθήνα, Τηλ: 210 9229367 – Mother Plants & Stuff, Αναπαύσεως 16, Μετς, Τηλ: 211 1181329

i do
άι ντου 
i do
άι ντου
yperalfeia
Yperalfeia  © Λεωνίδας Τούμπανος
yperalfeia
Yperalfeia  © Λεωνίδας Τούμπανος

Στις γειτονιές των Πετραλώνων

Τα Πετράλωνα είναι άλλο ένα μέρος της Αθήνας με μεγάλη άνοδο στο κομμάτι της εστίασης, κοντά στο Θησείο, με εύκολη πρόσβαση, κάτι που εγκυμονεί και κινδύνους. Μόνο που τα Πετράλωνα εξακολουθούν να κρατάνε ζωντανό τον χαρακτήρα της γειτονιάς, της μυρωδιές του παρελθόντος και των διαπροσωπικών σχέσεων. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα Πετράλωνα, ένα στα Άνω και ένα στα Κάτω, κάποια νέα concept μαγαζιά με φυτά. Στα Άνω Πετράλωνα, λίγα βήματα από την Πλατεία Μερκούρη, στα τέλη του 2021 άνοιξε το άι ντου από την Όλγα Μανέτα και τον Γιώργο Μπρίνια. Αν σας λέει κάτι το όνομα, πολύ σωστά, το άι ντου των Πετραλώνων είναι το δεύτερο μαγαζί τους, με το πρώτο να λειτουργεί σαν shop in shop σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο καφέ "Kinono" στο Κουκάκι. Η νέον ταμπέλα στο άι ντου γράφει "Not a seed anymore” και φαντάζει το ιδανικό μέρος για να αγοράσεις φυτά, να πάρεις συμβουλές μεταφύτευσης και να διαμορφώσουν εσωτερικά και εξωτερικά τον χώρο σου. Την ώρα που βρισκόμουν στο άι ντου, ένα ζευγάρι έφερνε ένα ταλαιπωρημένο φυτό για healing και συμβουλές από τον Γιώργο για το πως μπορεί να σωθεί. Με σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, γνωρίζει όσο κανείς άλλος το αντικείμενό του και μεταδίδει το πάθος και την αγάπη του για τα φυτά και την κηπουρική. Στο άι ντου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από φυτά εσωτερικού χώρου (και εξωτερικού), κασπώ και γλάστρες, νιτσεράδες, γάντια, μπότες, ποτιστήρια, αλλά και μπουκέτα από άνθη, πετούνιες, μαργαρίτες και γαρύφαλλα.

Αφήνουμε το άι ντου, κατηφορίζουμε προς τα Κάτω Πετράλωνα και περνάμε από την άλλη πλευρά του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Στην εμπορική οδό Κειριαδών στέκεται το μικρό και πολύ όμορφο μαγαζί με φυτά και flower boutique με το όνομα Yperalfeia. Ένα πολύχρωμο μαγαζί που μιλάει στο σήμερα αλλά κλείνει και το μάτι στο παρελθόν. Μας υπενθυμίζει να μην ξεχνάμε και να υποστηρίζουμε τα μαγαζιά της δική μας γειτονιάς. Η Μαρία Παπαδοπούλου σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος και έχει ασχοληθεί και με την ανθοδετική τέχνη, ενώ από μικρή έτρεχε στα χωράφια των παππούδων της. Κάπως έτσι πήρε την έμπνευση για το όνομα του μαγαζιού, από τον Αλφειό ποταμό, που κάπως ποτίζει και τον αμπελώνα του παππού της. Το Yperalfeia άνοιξε πριν από 2.5 χρόνια και πλέον πολλοί ζητάνε από την Μαρία να τους φτιάξει μία "ανάσα", δηλαδή χρωματιστά και μυρωδάτα μπουκέτα λουλουδιών. "Έχω μεγαλώσει στο κέντρο και ήθελα να δώσω στον κόσμο μία ανάσα της φύσης", μιλώντας και για την περίοδο της πανδημίας που όλοι ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας. Στο Yperalfeia θα βρείτε πολλά είδη φυτών εσωτερικού χώρου και λουλούδια του αγρού που ανανεώνονται κάθε βδομάδα (και αποξηραμένα), κάκτους, παχύφυτα, αερόφυτα, φυτά που δεν θέλουν, γενικά, πολύ πότισμα, μαζί με υπηρεσίες μεταφύτευσης και συμβουλευτική γύρω από τα φυτά και τα λουλούδια. 

άι ντου, Καλλισθένους 68, Άνω Πετράλωνα, Τηλ: 21 1740 7575 – άι ντου (μέσα στο Kinono), Φαλήρου 48, Κουκάκι, Τηλ: 211 4086826 – Yperalfeia, Κειριαδών 49, Κάτω Πετράλωνα, Τηλ: 6974 179703

Monstera
Monstera  © Λεωνίδας Τούμπανος
Monstera
Monstera  © Λεωνίδας Τούμπανος
Monstera
Monstera  © Λεωνίδας Τούμπανος
Kopria
Kopria  © Λεωνίδας Τούμπανος
Kopria
Kopria  © Λεωνίδας Τούμπανος
Polyamorous
Polyamorous  © Λεωνίδας Τούμπανος
Polyamorous
Polyamorous  © Λεωνίδας Τούμπανος
Polyamorous
Polyamorous  © Λεωνίδας Τούμπανος

Στα τροπικά Εξάρχεια και στην cool Κυψέλη

Δεν ρωτάμε ποια ήταν η έμπνευση για το όνομα του μαγαζιού Monstera. Με τα μεγάλα δερματώδη και γυαλιστερά φύλλα της, η μονστέρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου. Το άλλο Monstera, αυτό της Κυψέλης, στην οδό Σποράδων και λίγα μέτρα μακριά από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, άνοιξε τον Δεκέμβρη του 2020 και έχει δώσει χρώμα και φρέσκο αέρα στην περιοχή. "Ήθελα να κάνω κάτι δικό μου. Με τα φυτά ασχολούμουν πάρα πολύ καιρό, είναι το πάθος μου, και έτσι αποφάσισα να κάνω μία προσπάθεια. Προσπαθούσα να βρω ένα σημείο στην Αθήνα που να μην έχει κάτι  αντίστοιχο και βολτάροντας εδώ συνειδητοποίησα ότι η Κυψέλη είναι μία από τις πιο ανερχόμενες περιοχές. Έμενα και εγώ παλαιότερα εδώ, ενώ πλέον μένει η αδερφή μου, έχω δεσμούς με την περιοχή και έτσι αποφάσισα ότι ήταν το κατάλληλο σημείο για να ανοίξω το Monstera" μας λέει η Ειρήνη Ορφανίδου, με το Monstera να ανανεώνει το ενδιαφέρον του κόσμου για τα φυτά. Τι μπορεί κάποιος να βρει στο Monstera και ποιο είναι το top seller; "Κυρίως πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου, αποξηραμένες ανθοδέσμες, διάφορα προϊόντα για να φροντίζετε τα φυτά σας, βιολογικά λιπάσματα και εντομοκτόνα, αερόφυτα, κεράκια, βιβλία για φυτά, αξεσουάρ για τα φυτά για στήριξη και αναπαραγωγή, βάζα, διάφορα είδη για διακόσμηση σπιτιού και μακραμέ… Το top seller σε εμάς είναι η μαράντα. Αγαπάνε τη μαράντα! Επίσης, τα φιλόδενδρα, πάρα πολύ, ένα από αυτά είναι η μονστέρα". Ένα από τα προϊόντα που μας έκαναν εντύπωση στο Monstera και δεν το είδαμε σε άλλα μαγαζιά είναι τα terrariums, οι κλειστές μεγάλες γυάλες με φυτά που δημιουργούν το δικό τους ζωντανό οικοσύστημα. Είναι πραγματικά κάτι το εντυπωσιακό και μελλοντικά θα δούμε και κάποιο σχετικό workshop από το Monstera.

Το Kopria, πέραν του φοβερού ονόματος, είναι το μαγαζί από το οποίο ξεκίνησαν όλα. Δεν λέμε ότι από αυτό ξεκίνησε όλη η τάση και η τρέλα με τα φυτά στην Αθήνα, σε αυτό μάλλον συνέβαλε η πανδημία, το μέσα και το Instagram, αλλά πίσω στο 2018 που πρωτοάνοιξε από την Ιφιγένεια και τον Βασίλη, έβαλαν το δικό τους καθοριστικό λιθαράκι για να γεννηθεί το ενδιαφέρον μίας νέας γενιάς ανθρώπων για τα φυτά και εν τέλει ένα ολόκληρο community γύρω από αυτά. Κάποιοι θα φύγουν από αυτό το "χόμπι", κάποιοι, όμως, θα βρουν στα φυτά ένα νέο πάθος και κάτι βαθύτερο. Στη γωνία Ερεσού και Ζωοδόχου Πηγής, στην καρδιά των Εξαρχείων, το Kopria στέκεται σαν μία μικρή όαση ανάμεσα στις πολυκατοικίες και το τσιμέντο της περιοχής. Ευκαιρία να μπει λίγο πράσινο σε κάποια σπίτια, αν και οι πελάτες και φίλοι του μαγαζιού έρχονται από κάθε περιοχή και γωνιά της Αθήνας. Η ομάδα του Kopria σήμερα έχει μεγαλώσει - την τελευταία φορά που πέρασα είδα και έναν παλιό φίλο από την εποχή του skate να δουλεύει εκεί - και οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι πολλαπλές, από συμβουλευτική για τα άρρωστα φυτά σας και μεταφυτεύσεις, μέχρι διακόσμηση και delivery λουλουδιών σε μαγαζιά εστίασης, επιχειρήσεις και events. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου και -τελευταία- πολύχρωμα μπουκέτα λουλουδιών, κάκτους, χωρίς να περιορίζονται μόνο σε αυτά. Θα βρείτε τα πάντα γύρω από τα φυτά, με μία τάση στα πιο τροπικά και στα πιο ιδιαίτερα.

Διαβάστε Επίσης

Λίγα βήματα από το Kopria, βρίσκεται το Polyamorous, το πιο φρέσκο μαγαζί του αφιερώματος και ένα από τα πιο πρωτότυπα concept stores της Αθήνας. Τι μπορείς να βρεις σε αυτό; Φυτά, ποτά και sex toys νέας γενιάς! H Ελένη Νικολούλια και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος, ζευγάρι στη ζωή, κάτοικοι των Εξαρχείων, προερχόμενοι και οι δύο επαγγελματικά από τον χώρο των μπαρ και των premium ποτών, αποφάσισαν πριν από τρεις μήνες να κάνουν ένα όνειρο πραγματικότητα, να "στεγάσουν" αυτά τα τρία στοιχεία που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά κάτω από ένα μοναδικό concept store. Και εγένετο Polyamorous που σημαίνει πολυσυντροφικότητα. Το κομμάτι του fine drinking είναι πραγματικά πολύ προσεγμένο, με ετικέτες που δεν βρίσκεις αλλού, έμφαση στο ρούμι, στο ουίσκι και στο τζιν, μαζί με εκλεκτικές προτάσεις σε κρασί. Στην ίδια φιλοσοφία και το κομμάτι των φυτών και λουλουδιών, πολλά είδη φυτών εσωτερικού χώρου, σπάνια και τροπικά, μαύρα τριαντάφυλλα, ανανάκια, τουλίπες, παιώνιες και πρωτέες, κάκτοι, κασπώ και γλάστρες, ευφάνταστες κάρτες και tote bags. Το κομμάτι των sex toys εξίσου σημαντικό, οι απολαύσεις και οι ανάγκες των ανθρώπων δεν πρέπει να μένουν κρυμμένες στο σκοτάδι. Μαζί με τον σύντροφο ή τους συντρόφους σου, μία επίσκεψη στο Polyamorous δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα.

Monstera, Σποράδων 38, Κυψέλη, Τηλ: 211 715 2146 – Kopria, Ερεσού 30, Εξάρχεια, Τηλ: 211 1132535 – Polyamorous, Μαυρομιχάλη 72-74, Εξάρχεια, Τηλ: 216 2022477

Minu
Minu © Λεωνίδας Τούμπανος
Minu
Minu © Λεωνίδας Τούμπανος
inloveagain
In Love Again  © Λεωνίδας Τούμπανος
inloveagain
In Love Again  © Λεωνίδας Τούμπανος
inloveagain
In Love Again  © Λεωνίδας Τούμπανος

Για specialty καφέ, γλυκά και φυτά στην καρδιά της πόλης

Το Minu στην οδό Σαρρή στου Ψυρρή είναι ένα από τα πρώτα concept μαγαζιά που συνδύασαν το πάθος για τα φυτά, με το φαγητό, τον εκλεκτό καφέ και τα γλυκά. Σε ένα υπέροχο και φωτεινό κτίριο, προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια (άλλωστε, το όνομα προέρχεται από τη λέξη "minutiae” που σημαίνει μικρολεπτομέρειες), μας καλωσορίζει ο ιδιοκτήτης του, Γιώργος Σύρμας. "Ήθελα έναν χώρο που θα μπορεί κάποιος να ζει μέσα, να μην είναι απλώς ένα κατάστημα, είτε εμπορικό είτε εστίασης, αλλά να διαπραγματεύεται όλα αυτά που έχουμε, την τέχνη, τη φύση, την εστίαση και το design… Τα φυτά είναι το κομμάτι που λέγεται φύση, ανέκαθεν υπήρχαν και υπάρχουν φυτά στα δικά μας σπίτια. Είχαμε την τύχη, μέσα στην ατυχία, να ανοίξουμε λίγο πριν την καραντίνα, ίσως ήμασταν το πρώτο κατάστημα που έφερε τόσο κοντά τα φυτά με τον κόσμο, τον Ιανουάριο του 2020, ταυτόχρονα με μία διαφορετική αισθητική και προσέγγιση, όχι σαν ένα ανθοπωλείο ή μαγαζί που πουλάει φυτά". Σε κάθε επίπεδο του Minu, από την αυλή μέχρι τους πάνω ορόφους, μπορεί κάποιος να πιει τον καφέ του, να γευτεί τα γλυκά και το brunch του, να χαλαρώσει ανάμεσα σε τροπικά είδη φυτών, στρελίτσιες, μονστέρες, καλαθέες και άλλα, ίσως στο τέλος της ημέρας φύγει με ένα από αυτά στα χέρια του. "Το Minu είναι ένας χώρος για φαγητό, καφέ και γλυκά που φτιάχνουμε μόνοι μας, σε συνεργασία με τον pastry chef Μπάμπη Ζιντίλη και τον chef Αθηναγόρα Κωστάκο. Κάνουμε εισαγωγές και σε σκανδιναβικά design brands, έπιπλα, κασπώ και ότι έχει να κάνει με τα φυτά. Επίσης, ασχολούμαστε με μελέτες και αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς για χώρους εργασίας και όχι μόνο" μας λέει ο Γιώργος Σύρμας. Πολύ σύντομα ένα δεύτερο Minu θα ανοίξει στο Νέο Ψυχικό και την πλατεία Αγίας Σοφίας και θα συνδυάζει το showroom με μία γκαλερί, αποκλειστικά με design αντικείμενα, έπιπλα και φυτά.

Αφήνοντας το Minu Athens, περπατώντας προς το Εμπορικό Τρίγωνο της πόλης και τον πεζόδρομο της Κλειτίου, ανάμεσα στη φασαρία και την πολυκοσμία του κέντρου, το In Love Again, είναι ένα από τα σημεία που πιθανόν να προσπεράσεις χωρίς να το προσέξεις. Αν είσαι τυχερός και σταθείς σε αυτό, διαβάζοντας και αυτό το αφιέρωμα, θα σε κάνει να αγαπήσεις ξανά την Αθήνα, τα φυτά, τα γλυκά και τον εκλεκτό καφέ. Και θα ξαναέρθεις. Μικρούλι και ντιζαϊνάτο, με ένα φανταστικό retro hi-fi πικάπ, άνοιξε πριν από δύο χρόνια. Είναι ιδανικό για take-away ή για μία σύντομη στάση και πίσω του βρίσκεται ο Θάνος Προυναρούς και η ομάδα του κορυφαίου cocktail bar Baba Au Rum, κάτι που εγγυάται για την ποιότητα των προϊόντων του. Επιπλέον, το Baba Au Rum βρίσκεται ακριβώς απέναντι, αν έχετε σχέδια να συνεχίσετε τη βραδιά σας. Δοκιμάστε γλυκίσματα όπως μπαμπάδες βουτηγμένοι σε ρούμι ή με μους από bitter σοκολάτα ποικιλίας Guanaja από την Καραϊβική, εμπνευσμένοι από τα κοκτέιλ του Baba Au Rum, εκμέκ με βιολογικό γάλα, καραμελωμένο τσουρέκι και κανέλα, πεντανόστιμη τάρτα μαστίχα και τάρτα κεράσι-φυστίκι, vegan επιλογές και χορτοφαγικές τάρτες, εκλεκτές ποικιλίες τσαγιού και καφέ. Ένα ολόκληρο κομμάτι του In Love Again είναι αφιερωμένο στα φυτά εσωτερικού χώρου όπου μπορείς να τα επιλέξεις σε όμορφα κασπώ και γλάστρες, κακτάκια, ζάμιες, μόνστερες, σανσιβέριες και άλλα ιδιαίτερα και τροπικά είδη. Όπως λένε και οι άνθρωποι του In Love Again "Τα γλυκά και τα φυτά χαρίζουν μεγάλα χαμόγελα. Ειδικά όταν τα μοιράζεσαι".

Minu, Σαρρή 50, Ψυρρή, Τηλ: 210 3232022 – In Love Again, Κλειτίου 3, Αθήνα, Τηλ: 210 3242627

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.