450+ καλλιτέχνες στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χανίων

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί ο 6ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος της πόλης των Χανίων που σκοπό έχει την ανάδειξη της πόλης και μέσα από τα μάτια των φωτογράφων.

Cip Festival

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Chania International Photo Festival, που συνδιοργανώνεται από τη Blank Wall Gallery και το Δήμο Χανίων, θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 9 Αυγούστου, φιλοξενώντας έργα από περισσότερους από 450 καλλιτέχνες. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι και στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, λόγω του μεγάλου αριθμού των καλλιτεχνών και των φωτογραφιών που θα παρουσιαστούν.

Μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 17 κριτές που προέρχονται από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ανέλαβε και επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που υποβλήθηκαν και οι οποίες θα εκτεθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης. 

Cip Festival

Οι καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο φεστιβάλ και έχουν εκθέσει δουλειά τους προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ερυθραία, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα Μπαρμπέιντος και άλλες.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν διάφορες ομιλίες και δράσεις στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης καθώς και ο καθιερωμένος πια 6ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος της πόλης των Χανίων που σκοπό έχει την ανάδειξη της πόλης και μέσα από τα μάτια των φωτογράφων που συμμετέχουν. Επιτροπή θα κρίνει τις φωτογραφίες και οι καλύτερες δουλειές θα βραβευθούν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Δωρεάν στο Μέγαρο Μουσικής: Διάλεξη για το Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρχαίας Μήλου

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου αρχίζει ο φετινός κύκλος επιστημονικής διαλέξεων με τον γενικό τίτλο: "Αιγαίο: Τρία Θέατρα στο Φως του Ήλιου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2026

Γιατί απεργούν αύριο και μεθαύριο τα ταξί στην Αθήνα

Νέα απεργία την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, οπότε η Αθήνα θα μείνει χωρίς ταξί για ένα 48ωρο.

Όλα όσα θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Καινούργιος μήνας, νέα εβδομάδα και φρέσκες προτάσεις για να ανακαλύψουμε τι μας περιμένει στην πρωτεύουσα.

Τα ΒορΟινά ήρθαν ξανά στην Αθήνα

Σήμερα, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, οι "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος" ταξιδεύουν στην Αθήνα για την αγαπημένη οινική εκδήλωση και προσκαλούν το οινόφιλο κοινό σε γευστικές δοκιμές με εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα που ξεχωρίζουν.

Whisky Live: Το μοναδικό tasting event των whisky lovers - και όχι μόνο - επιστρέφει για 4η χρονιά στην Τεχνόπολη 7 & 8 Μαρτίου

Θα φιλοξενηθούν πάνω από 200 ετικέτες από Σκωτία, Ιρλανδία, Αμερική, Ιαπωνία, ενώ για πρώτη φορά, το tasting event θα περιλαμβάνει και ελληνικά αποστάγματα.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Αυτό ήταν το πρώτο τεύχος του 'α'

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις τον Φεβρουάριο στην Αθήνα

Με πρωτότυπα φεστιβάλ, ενδιαφέροντα βιβλία, γαστρονομικές εμπειρίες, νέες ταινίες και μπόλικη μουσική υποδεχόμαστε τις 28 ημέρες αυτού του μήνα, που είναι γεμάτος πολιτιστικές προτάσεις και επιλογές εξόδου.