"Όλη η Αθήνα γίνεται μια σκηνή" και αυτό το καλοκαίρι

Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στο κοινό για την υποβολή προτάσεων ώστε να εντάξει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στο πρόγραμμα του.

Φωκίωνος Νέγρη

Ο Δήμος Αθηναίων ανανεώνει το ραντεβού του με τους δημότες και τους επισκέπτες της Αθήνας, με δράσεις σε όλες τις γειτονιές, σε πλατείες, σε ανοιχτούς χώρους στις επτά δημοτικές κοινότητες, καθώς και στα ανοιχτά θέατρα Κολωνού και Γκράβας, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος με τίτλο "Όλη η Αθήνα μια Σκηνή". Αφιερώματα, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, πλημμυρίζουν με φως και μουσική την Αθήνα.

Για την κατάρτιση του προγράμματος και προκειμένου να στηριχθούν οι άνθρωποι του πολιτισμού, ο Δήμος Αθηναίων θα εντάξει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στο πρόγραμμα του και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για την υποβολή προτάσεων. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, και η διάρκεια τους θα είναι από 4-30 Ιουλίου. 

Άλσος Προμπονά

Η αξιολόγηση, η επιλογή και ο προγραμματισμός των προτάσεων που θα υποβληθούν θα πραγματοποιηθούν από την Επιτροπή Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων και η διαδικασία της επιλογής θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου, όπου θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων αρχίζει στις 18 Μαΐου και λήγει στις 31 Μαΐου και γίνεται ηλεκτρονικά μέσω email στο apply@cultureisathens.gr.

Άλσος Παγκρατίου

Οι δράσεις θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του "Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα", του τριετούς σχεδίου που ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης του Υπουργείου Πολιτισμού

Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση και η αξιοποίηση της πολιτιστικής δραστηριότητας ως μέσου ενδυνάμωσης και διατήρησης της ψυχικής υγείας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Νίκος Χαρδαλιάς: "83 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για 51 έργα και δράσεις, για το μέλλον του Πειραιά μας"

Τα 51 έργα αφορούν σειρά δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης του Πειραιά με όρους βιωσιμότητας και με επίκεντρο την τοπική κοινωνία.

Σπύρο Παπαγεωργίου, γιατί η Αθήνα είναι ιδανική για έναν ποδηλάτη;

Ο συνιδρυτής του οργανισμού "Πόλεις για Ποδήλατο" μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας αρχάριος ποδηλάτης, αλλά και την ανάγκη εγκατάστασης περισσότερων ποδηλατικών υποδομών μέσα στην πόλη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της χώρας και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 13 έως 19/4.

Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα

Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος EQUAL_GEN, συζητάμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δουλέψουμε με τη Gen Z για έναν κόσμο έμφυλης δικαιοσύνης.

ΥΠΠΟ: Σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών

Το έργο της αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών υλοποιείται βάσει προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

"Πρασινίζουμε το Γκρίζο": Διαγωνισμός του Δήμου Αθηναίων για πράσινες γωνιές σε σπίτια και γειτονιές

Οι κάτοικοι της Αθήνας καλούνται να φέρουν τη φύση στα σπίτια και τις γειτονιές τους, μετατρέποντας μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές.