SNF Nostos Run 2023: Τρέχουμε για καλό σκοπό

Το φετινό SNF Nostos είναι αφιερωμένο στην ψυχική υγεία και ο αγώνας έρχεται να μας υπενθυμίσει όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει το τρέξιμο, από καλύτερη συγκέντρωση, μέχρι βελτιωμένη διάθεση και περισσότερη δημιουργικότητα.

SNF Nostos Run ©Shutterstock

Ο αγαπημένος βραδινός αγώνας δρόμου SNF Nostos Run 2023 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επιστρέφει στις 22 Ιουνίου, ανανεωμένος, σε μια διαφορετική, παραθαλάσσια διαδρομή. Στο πλαίσιο του φετινού SNF Nostos, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ψυχική υγεία, ο αγώνας έρχεται να μας υπενθυμίσει όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει το τρέξιμο, από καλύτερη συγκέντρωση, μέχρι βελτιωμένη διάθεση και περισσότερη δημιουργικότητα.

Με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η νέα διαδρομή περιλαμβάνει διαδρομές των 10 χλμ., και 5 χλμ., καθώς και μια διαδρομή 1 χλμ. για αθλητές Special Olympics. Η εκκίνηση των 10 χλμ. θα γίνει στις 9.20 μ.μ., των 5 χλμ. στις 8.50 μ.μ. και του 1χλμ. στις 8.55 μ.μ.. Ο αγώνας SNF Nostos Run δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα γίνεται επίσημη χρονομέτρηση, για όσους θέλουν να γνωρίζουν την επίδοσή τους.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τον ρυθμό θα δίνουν μπάντες κρουστών και μια μπάντα μαθητών από το Schoolwave. Μετά τον τερματισμό, θα ακολουθήσει μεγάλο πάρτι στην Αγορά και ένα laser show.

Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Sports Excellence - Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρέχοντας για καλό σκοπό

Για μια ακόμη χρονιά, ο αγώνας SNF Nostos Run έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι δρομείς καλούνται να συνεισφέρουν μια ελάχιστη συμμετοχή των €5 (ή παραπάνω για όποιον το επιθυμεί), για την υποστήριξη των μη κερδοσκοπικών οργανισμών "Ιωνάς" και "Κινητικό Εργαστήρι" οι οποίοι έχουν αποστολή την ενίσχυση της κινητικής κατάστασης ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) μέσω προγραμμάτων αγωνιστικού και θεραπευτικού χαρακτήρα.

Η συνεισφορά των δρομέων του SNF Nostos Run θα συμβάλλει στην αγορά ειδικών ποδηλάτων και χειρήλατων για την εκγύμναση των αθλητών του Συλλόγου "Ιωνάς" και στην ενίσχυση του προγράμματος κοινωνικής ένταξης "Sports & Diversity" (Κινητικό Εργαστήρι) στο οποίο παιδιά και νέοι, με και χωρίς αναπηρία, συμμετέχουν σε κοινές αθλητικές δράσεις, καθώς και στην προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.

Οι εγγραφές άνοιξαν στο snfnostos.org

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.