Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου: Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Ο Γ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, συνεχάρη τον Πρόεδρο Α. Αυγερινό και όλα τα μέλη της διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το ουσιαστικό κοινωνικό λειτούργημα που παρέχει ο Οργανισμός για πολλά χρόνια στη χώρα.

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ©shutterstock

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού, είναι μια αναφορά – τιμή στην ημερομηνία γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

Κυρίως όμως, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, η σημερινή ημέρα είναι μια υπενθύμιση για την αδιάκοπη απόδοση τιμής που οφείλουμε στον κάθε Εθελοντή του Ερυθρού Σταυρού, που εισφέρει αθόρυβα και ανιδιοτελώς την βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την διαχρονική παρουσία του σχεδόν επί ενάμισι αιώνα, είναι ο σταθερός παραστάτης σε κάθε έκτακτη ανάγκη, σε κάθε δοκιμασία του πολίτη, της χώρας, του κόσμου, σπεύδοντας με το έμψυχο δυναμικό του για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής συνεχάρη τον Πρόεδρο Α. Αυγερινό και όλα τα μέλη της διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το ουσιαστικό κοινωνικό λειτούργημα που παρέχει ο Οργανισμός για πολλά χρόνια στη χώρα, καθώς και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνέχεια επισήμανε κάποιες κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες απέναντι σε διεθνείς κρίσεις, όπως την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών και για τη συγκέντρωση και μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς και παλαιότερα την συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από το σεισμό στην Αλβανία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μετράμε αντίστροφα για το Run Bike Care 2023

Η φιλανθρωπική δράση έκανε την επίσημη παρουσίασή της με τη συνέντευξη Τύπου στο πολυτελές ξενοδοχείο και "Partner" της διοργάνωσης "NJV Athens Plaza".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Πώς γίνεται ακόμη καλύτερος ο ελληνικός καφές

Η επανάσταση στο πεδίο του παραδοσιακού ελληνικού καφέ είναι εδώ, διατηρώντας την απόλαυση και τικάροντας όλα τα κουτάκια των καθημερινών αναγκών.

Athens Fashion Week: Η 32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας έρχεται με ανανεωμένη καλοκαιρινή διάθεση

Ο μακροβιότερος θεσμός του κλάδου της μόδας στην Ελλάδα επιστρέφει και μας υπόσχεται 5 μέρες γεμάτες δημιουργικότητα, λάμψη και πολλές εκπλήξεις.

Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για τις νέες πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και 4 ακόμη νέους σταθμούς του μετρό

Προκηρύχθηκαν επτά ανοιχτοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί ιδεών, με αφορμή τα έργα της νέας Γραμμής 4 του μετρό.

Στα νέα Ben & Jerry's είναι αδύνατο να αντισταθείς

Οι καινούριες γεύσεις του ακαταμάχητου παγωτού έρχονται πάνω στην ώρα για το καλοκαίρι.

Η Ιωάννα Δρέττα αναλαμβάνει υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμού

Ανέλαβε τα καθήκοντά της η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού.

Nea Smyrni Night Run: Τρέχουμε στον 1ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου Νέας Σμύρνης

Στο αγώνα θα διεξαχθούν διαδρομές 10 χλμ και 5χλμ., επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης, ενώ στο τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη.