Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Στόχος η διάθεση υλικών σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Υπεγράφη την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής  (ΕΔΣΝΑ), του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, για την "Πιλοτική δράση επανάχρησης και διάθεσης υλικών στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας".

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας, κος Γιάννης Βούρος και o Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και εκπρόσωπος της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: "Με την αξιοποίηση ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων ξεκινάμε μια πιλοτική δράση στήριξης της εργασίας ευάλωτων συμπολιτών μας".

Στην εκδήλωση υπογραφής, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Βλάχος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης, ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής Σ. Νικολαρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ Κ. Μνηματίδης, η Πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ" κ. Μ. Σαρρή-Ηλιάκη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σπ. Μπερδέσης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γ. Σαραντόπουλος, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας, του Δήμου και της ΑμΚΕ.

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Σκοπός του συμφώνου είναι η συνεργασία μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, για την υλοποίηση πιλοτικής δράσης, με στόχο την προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων μέσω της επανάχρησης, σε συνδυασμό με την κοινωνική ένταξη των ευάλωτων και ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Επιπρόσθετα, η τεχνογνωσία και η εμπειρία από την υλοποίηση της δράσης, θα αξιοποιηθούν για την επέκτασή της, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Η πιλοτική δράση έχει αναπτυχθεί κατά τα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών περιφερειών συνδυάζοντάς την ορθολογική διαχείριση των  πόρων και την κοινωνική ευαισθησία (μείωση ανεργίας, διάθεσή υλικών σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες).

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Η ανωτέρω δράση, περιλαμβάνει τρείς διακριτές γραμμές επανάχρησης υλικών, ρουχισμού (είδη ρούχων, προϊόντων ένδυσης), ποδηλάτων και tablet. Η επανάχρηση υλικών πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη (αποσυμφόρηση του τοπικού συστήματος αποβλήτων, μείωση της επιβάρυνσης των φυσικών πόρων) έχει οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας και προσφέρει αγαθά σε πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.