Athens City Festival: 5 highlights που δεν πρέπει να χάσετε

Διαλέξαμε 5 must εκδηλώσεις του Athens City Festival γι’ αυτή την εβδομάδα, που μας δίνουν την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τα μυστικά της πόλης, αλλά και να γιορτάσουμε την άνοιξη με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

Modern Love ΕΜΣΤ © Panos Kokkinias

Βουτιά στη σύγχρονη τέχνη

Αν δεν έχεις δει ακόμα τα χειμερινά εικαστικά πρότζεκτ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, έχεις μία τελευταία ευκαιρία. Μέχρι 28/5 θα είναι διαθέσιμες όλες οι περιοδικές εκθέσεις του ΕΜΣΤ, με highlight την κεντρική ομαδική έκθεση "Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας". 

*Η ξενάγηση στο ΕΜΣΤ είναι sold out. Για κρατήσεις θέσεων και συμμετοχή στις μελλοντικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ δείτε εδώ.

Συναυλιακό ραντεβού με άρωμα σινεμά

Cinematic Orchestra

Με τους περισσότερους να μετρούν μία μία τις μέρες για την έναρξη των καλοκαιρινών φεστιβάλ, ο Δήμος Αθηναίων μάς βάζει σε μουσικό mood, ετοιμάζοντας ένα μαγικό οπτικοακουστικό θέαμα με κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Το βράδυ του Σαββάτου 6/5, η διάσημη Cinematic Orchestra ξεσηκώνει την Πλατεία Κοτζιά με μια μοναδική συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Έχοντας δώσει το "παρών" στην παγκόσμια σκηνή ήδη από τα τέλη των 90s, το βρετανικό nu jazz συγκρότημα αγαπήθηκε γρήγορα από το κοινό. Στην επερχόμενη συναυλία θα μας ταξιδέψουν σε μια πορεία που διανύει δύο δεκαετίες και θα ερμηνεύσουν επιτυχίες όπως τα "To Build a Home" και "Arrival of The Birds" και πολλά άλλα κομμάτια που μάθαμε μέσα από ταινίες, σειρές, αλλά ακόμα και από τελικό του Champions League.

Δες την Αθήνα σε δύο τροχούς

Athens City Festival gallery bike tour

Ο ανοιξιάτικος καιρός είναι ιδανικός για μια βόλτα με το ποδήλατο στις πιο γραφικές γειτονιές της πόλης. Ξεκινώντας από την περιοχή του Μακρυγιάννη και με κατεύθυνση την Ακρόπολη, πιάνουμε τα ηλεκτρικά ποδήλατα και περιπλανιόμαστε στα σοκάκια της παλιάς Αθήνας, κάνοντας στάσεις στην Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Θησείο. Η δράση "Μια νέα πρωτεύουσα γεννιέται" θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου (3 μ.μ.) και μας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική μερικών από τα πιο επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια του κέντρου, καθώς και μια σειρά από αρχαιοελληνικά μνημεία. Μία ημέρα νωρίτερα (6/5), το Athens City Festival δίνει ραντεβού στην Πλατεία Κοτζιά για ακόμα μία ποδηλατική ξενάγηση, αυτήν τη φορά στις γκαλερί και τους χώρους τέχνης της πόλης. 

Ο "γαλαξίας" του street food

Athens City Festival Street Food Festival

Κανένας καλοφαγάς δεν θα ήθελε να χάσει το 6o Athens Street Food Festival που εδώ και επτά χρόνια αγκαλιάζει την κουλτούρα του street food και φέρνει τη γαστρονομική ποικιλομορφία στην Αθήνα. Για τέσσερα διαφορετικά τριήμερα του Μαΐου, ένας καινούργιος "γαλαξίας" φαγητού αποκαλύπτεται με αμέτρητες γευστικές προτάσεις: το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ μας παρακινεί να αφήσουμε τις καλοκαιρινές δίαιτες, καλώντας κουζίνες από διάφορες γωνιές του κόσμου να ετοιμάσουν για το αθηναϊκό κοινό τα πιο διάσημα πιάτα "δρόμου", με πολλά από αυτά να παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ραντεβού λοιπόν το πρώτο τριήμερο 5-7/5, για να γευτούμε τις πρωτότυπες συνταγές του φεστιβάλ, συνοδεία μουσικών προτάσεων από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς. 

Πειραματίσου με την κεραμική

Fired up ceramics fair
© Shutterstock

Το Fired Up Ceramics Fair επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης το σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου και παρουσιάζει τις τελευταίες τάσεις στην τέχνη της κεραμικής. Πάνω από εξήντα καλλιτέχνες δημιουργούν έργα ζωντανά για το κοινό και μιλούν για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνουν, εκθέτουν και πωλούν τα προϊόντα τους, λύνοντας όλες τις απορίες που μπορεί να έχουμε για την κεραμική τέχνη. Το Σάββατο, αγγειοπλάστες από την Κρήτη αποκαλύπτουν τα μυστικά τους, ενώ οι μικροί επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν στα εργαστήρια κεραμικής που θα διοργανωθούν την Κυριακή. Ωράριο: 11 π.μ.-9 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας

  • Μεικτά Μέσα

Μια ομαδική έκθεση που εξερευνά την «H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας». Η ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο απασχολούν εδώ τους καλλιτέχνες: η επιρροή τους στις σύγχρονες κοινωνίες, η σχέση τους με τον εργασιακό τομέα, το σώμα και το λόγο. Ο υπότιτλός της έκθεσης είναι δανεισμένος από το βιβλίο της Eva Illouz, «Cold Intimacies: The Making of Emotional Capitalism», που αναλύει πώς οι σύγχρονες στενές, οικείες σχέσεις καθορίζονται όλο και περισσότερο από οικονομικά και πολιτικά μοντέλα διαπραγμάτευσης και ανταλλαγής.

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42 & Σποράδων

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.