Athens City Festival: Κάνε τον γύρο της Αθήνας με ποδήλατο!

Η δράση διοργανώνεται από τον οργανισμό "Πόλεις για Ποδήλατο" στο πλαίσιο του "This is Athens City Festival".

Μήνας Ποδηλάτου

Και φέτος, στο πλαίσιο του "This is Athens City Festival", της μεγάλης γιορτής της πόλης του Δήμου Αθηναίων, ο Μάιος είναι και πάλι ο Μήνας Ποδηλάτου στην Αθήνα! Ένας μήνας στον οποίο μπορούν όλοι να κάνουν περισσότερο ποδήλατο, μέσα από μια σειρά δράσεων που πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο και είναι δωρεάν. O "Μήνας Ποδηλάτου" διοργανώνεται από τον οργανισμό "Πόλεις για Ποδήλατο".

7/5, 21/5: Athens By Side: Γνωριμία με τους "Μικρούς Δρόμους" της Αθήνας

Με σημείο συνάντησης και εκκίνησης της βόλτας από την Πλατεία Κοτζιά και μέσα από άλλοτε γραφικά στενά του κέντρου της πόλης ή δρόμους ήπιας κυκλοφορίας σε κάθε περίπτωση, μικροί και μεγάλοι ποδηλατούν για να εξερευνήσουν την περιοχή του Ελαιώνα, στις 7/5, και την ιστορική διαδρομή του τρόλλεϋ "Κολιάτσου – Παγκράτι", στις 21/5. Το μικρό ταξίδι στον χρόνο και στην πόλη, θα ακολουθήσει μια κυκλική διαδρομή που θα τους φέρει και πάλι στην Πλατεία Κοτζιά, μετά από 13 χλμ και 3 ώρες περίπου.

14/5: Athens By Side: Πικνίκ στην οδό Τοσίτσα και παιχνίδια με ποδήλατο για παιδιά

Παιχνίδια με ποδήλατο και ασκήσεις δεξιοτεχνίας για παιδιά σε ένα "στίβο εκπαίδευσης", όπου έμπειροι εκπαιδευτές τους δείχνουν απλές αλλά χρήσιμες τεχνικές. Τα παιδιά έρχονται με τα ποδήλατα τους ή μπορούν να πάρουν και από τον Οργανισμό. Παράλληλα, για τους γονείς, υπάρχει ένα σύντομο πρόγραμμα ενημέρωσης για θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του ποδηλάτου, έναν βασικό έλεγχο καθώς και προτάσεις για αξεσουάρ (φώτα, κράνος κλπ) που θα είναι χρήσιμα για τα παιδιά.

6/5, 13/5, 20/5, 27/5: Βόλτα σε μουσεία και γκαλερί της Αθήνας

Ψυχαγωγία και άσκηση σε μια έξοδο, συνδυάζοντας τέχνη και ποδήλατο! Ακολουθούμε διαδρομές "φιλικές" στο ποδήλατο, με εξαιρετικά χαλαρό ρυθμό. Για τον μήνα Μάιο, κάθε Σάββατο πρωί, πραγματοποιείται μια βόλτα με 2 οδηγούς/συνοδούς σε γκαλερί και μουσεία της πόλης, για σύντομη ξενάγηση. Οι ενδιαφερόμενοι έρχονται με τα ποδήλατα τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".