Τα ζώα συντροφιάς μπαίνουν πλέον σε περισσότερους από 120 αρχαιολογικούς χώρους

Μέχρι σήμερα η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους επιτρεπόταν αποκλειστικά σε σκύλους συνοδούς ατόμων με αναπηρία.

Ζώα συντροφιάς σε περισσότερους από 120 αρχαιολογικούς χώρους

Για την είσοδο σε ζώα συντροφιάς, σε συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους, υπό όρους και προϋποθέσεις, γνωμοδότησε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Μέχρι σήμερα η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους επιτρεπόταν αποκλειστικά σε σκύλους συνοδούς ατόμων με αναπηρία.

Με τη γνωμοδότησή του το Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου δεν επιτρέπει την είσοδο σε ζώα συντροφιάς σε αρχαιολογικούς χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας όπως η Ακρόπολη, η Κνωσός, η Αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί. Η είσοδος αφορά σε αναπεπταμένους αρχαιολογικούς χώρους που λόγω έκτασης δεν δημιουργείται πρόβλημα στην κίνηση των επισκεπτών, όπως είναι η Βεργίνα, η Δήλος, η Αρχαία Μεσσήνη, οι Μυκήνες, οι Φίλιπποι.

Επίσης, περισσότεροι από 110 χώροι θα αποκτήσουν κλωβούς στη είσοδό τους για την παραμονή των ζώων για όσο χρόνο οι συνοδοί τους θα περιηγούνται. Δεν θα επιτρέπεται στα ζώα συντροφιάς η πρόσβαση εντός των μνημείων, σε θέατρα, ναούς, θολωτούς τάφους, σε μνημεία ψηφιδωτά δάπεδα.

Είναι απαραίτητο οι συνοδοί να είναι εφοδιασμένοι με λουράκι μήκους μέχρι 1 μ. ή να τα ζώα να φέρονται στην αγκαλιά του κτήτορα (μάρσιππο) ή να βρίσκονται εντός κλωβού μεταφοράς. Επιπλέον, κατά την είσοδό τους, θα ζητείται η επίδειξη βιβλιάριου υγείας και θα επιτρέπεται να εισέλθουν, εφόσον ο συνοδός τους φέρει μαζί του τα απαραίτητα για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου από τυχόν περιττώματα του ζώου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.