Η ποίηση των πεζογράφων στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Το Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης φιλοξενεί την τελευταία εκδήλωση του κύκλου "Η ποίηση στις άλλες τέχνες".

Αμάντα Μιχαλοπούλου και Γιάννης Παλαβός

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο "Η ποίηση στις άλλες τέχνες", το "Με τα λόγια (γίνεται)" και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν την "Ποίηση των πεζογράφων" με την Αμάντα Μιχαλοπούλου και τον Γιάννη Παλαβό που θα διαβάσουν ποιήματα που αγαπούν, θα μιλήσουν γα την παρουσία της ποίησης στο έργο τους και στο έργο ομοτέχνων τους που θαυμάζουν, και θα επιχειρήσουν να ορίσουν το "ποιητικό" στην πεζογραφία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τρίτη 25 Απριλίου (7.30 μ.μ), στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου έχει γράψει οκτώ μυθιστορήματα και τρεις συλλογές διηγημάτων. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού "Διαβάζω" για το Γιάντες (1996), το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και το Liberis Liber των Ανεξάρτητων Καταλανών Εκδοτών για το Θα ήθελα (2005) καθώς και με το Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για τη Λαμπερή Μέρα (2012). Έργα της έχουν ανέβει στο θέατρο και έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες. Πιο πρόσφατη μετάφραση, το βιβλίο της God’s Wife (2019), που συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των βραβείων NTA στις ΗΠΑ. Πιο πρόσφατο έργο της, Η Μεταμόρφωσή της (2022). Έχει επίσης επιμεληθεί τους συλλογικούς τόμους Το μυστικό και Λογοτεχνικός Καζαμίας 2021 με έργα μαθητών της.

Ο Γιάννης Παλαβός έγραψε τις συλλογές διηγημάτων Αληθινή αγάπη και άλλες ιστορίες (2007), Aστείο (2012· Κρατικό Βραβείο Διηγήματος και Βραβείο Διηγήματος του "Αναγνώστη"), και Το παιδί (2019). Σε συνεργασία με τον Τάσο Ζαφειριάδη, έγραψε το σενάριο των κόμικς Το πτώμα (2011) και Γρα-Γρου (2017· βραβείο Καλύτερου Κόμικς και Σεναρίου / Ελληνικά Βραβεία Κόμικς), που εικονογράφησε ο Θανάσης Πέτρου. Επιμελήθηκε την επανέκδοση (2019) των αφηγημάτων του Αθ. Θ. Γκράβαλη Σπασμένες Κολώνες (1930). Εκτός από πεζογραφία (Φώκνερ, Φλάννερυ Ο’Κόννορ, Ουάλλας Στέγκνερ κ.ά,), έχει επίσης μεταφράσει ποίηση: Άλντεν Νόουλαν (Χαίρομαι που είμαι εδώ, 2020) και Γκιλβίκ (Η θάλασσα, υπό έκδοση)· καθώς και ποιήματα των Έντγκαρ Λι Μάστερς, Ντόναλντ Τζάστις, Μπίλι Κόλινς, Λάνγκστον Χιουζ, Μπλάζε Κόνεσκι, Μίροσλαβ Χόλουμπ κ.ά, σε περιοδικά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται διά ζώσης στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Για όσα άτομα δεν μπορούν να παρευρεθούν, η εκδήλωση θα μεταδίδεται συγχρόνως μέσω live streaming από την σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και το κανάλι της στο You Tube.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Γιορτή της Μητέρας: Ξεχωριστές προτάσεις για να περάσεις την ημέρα με τη μαμά σου

Απολαύστε θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, ξεχωριστές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και εξατομικευμένα δώρα για μια αξέχαστη γιορτή με τη μαμά σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/05/2024

Οργανώνουμε Eurovision night με κεμπάπ, αϊβάρ, φοντί, και άλλα euro-ispired πιάτα!

Θα μαζευτούμε που θα μαζευτούμε μπροστά στην τηλεόραση για τον τελικό, λέμε να φτιάξουμε πιάτα από μερικές από τις χώρες που διαγωνίζονται απόψε και μας εμπνέουν και μαγειρικά.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.