Καινοτόμα προγράμματα και νέες τεχνολογίες στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση για μαθητές σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο πρώτος φορέας Εικονικής Πραγματικότητας στην Ελλάδα, με τριάντα χρόνια χρόνια εμπειρίας στη χρήση νέων τεχνολογιών για την προώθηση της ιστορίας και του πολιτισμού στην εκπαίδευση, υλοποιεί μία πρωτόποριακή δράση για μαθητές και εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων της Αθήνας και τους εξοικειώνει με τις AR/VR τεχνολογίες. Τη νέα εκπαιδευτική δράση εγκαινίασαν η εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης την Παρασκευή 7 Απριλίου στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. 

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Με τη χρήση VR κασκών τελευταίας τεχνολογίας και με την έμπειρη καθοδήγηση των Μουσειοπαιδαγωγών του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά στο Εργαστήρι του διάσημου Αθηναίου γλύπτη Φειδία, εκεί όπου μαζί με ένα ολόκληρο επιτελείο συνεργατών, φιλοτέχνησε επί οκτώ χρόνια ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία. 

Στην εκπαιδευτική αυτή δράση, ομάδες μαθητών βιώνουν μία εμπειρία εκτεταμένης πραγματικότητας (eXtended Reality) με επιμορφωτικό χαρακτήρα, η οποία συμπληρώνεται θεματικά από το ντοκιμαντέρ "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα", παραγωγής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, το οποίο συνδυάζει την ιστορική ακρίβεια με την πρωτοτυπία σεναρίου και τη χρήση υψηλής τεχνολογίας. Καλύπτει την ιστορία των Αγώνων από τον 8ο αιώνα π.Χ μέχρι την οριστική εξάλειψή τους τα πρωτοχριστιανικά χρόνια.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου δήλωσε: "Στο ΙΜΕ στηρίζουμε και ενισχύουμε την αναβάθμιση των ψηφιακών ικανοτήτων. Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές στην Παιδεία και τον Πολιτισμό ανοίγουν νέους δρόμους και προσφέρουν δυνατότητες πρόσβασης στη γνώση. Για αυτό οι μουσειοπαιδαγωγοί του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού επισκέπτονται τα σχολεία με μία πρωτοποριακή εφαρμογή. Το νέο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδυάζει την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Η διαδραστικότητα και η νέα 3D τεχνολογία εκπαιδεύει τους μαθητές, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Επιθυμία μας είναι να φτάσουμε παντού, τώρα που οι ψηφιακές δεξιότητες είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Know-how και tips για καθημερινές απολαύσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ μαθαίνουμε για την ιστορία του, τις ποικιλίες αλλά και τα μυστικά του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/10/2023

8 βιβλιοπωλεία-καφέ της Αθήνας για διάβασμα, γεύσεις και βιβλιοφιλικό άρωμα

Επισκεφτήκαμε 8 βιβλιοπωλεία της πόλης – πυρήνες πολιτισμού για διάβασμα, remote εργασία, γευστικά ροφήματα και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Καφές στο σπίτι: Τα θεμελιώδη μυστικά για το τέλειο φλιτζάνι

Η τέλεια κούπα καφέ στο σπίτι δεν είναι ουτοπία: Παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα απαιτητικό εγχείρημα, υπάρχουν παράμετροι που, αν ρυθμιστούν σωστά, τότε η προσπάθεια μπορεί να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Συζητώντας για το κουίρ και την τεχνολογία στο ΕΜΣΤ

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στο ΕΜΣΤ, ταξίδι στον κόσμο της αθηναϊκής μουσικής σκηνής και ό,τι μπορείς να δεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 30/9 έως 6/10.

Update: Οι απαντήσεις του ΟΔΑΠ για το Καφέ του Νομισματικού Μουσείου

Αυτές είναι οι δηλώσεις του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων σχετικά με τους ισχυρισμούς της εταιρείας Μουσείων Εστίαση ΑΕ για την διοικητική αποβολή της από το αναψυκτήριο. Update: H εταιρεία Μουσείων Εστίαση ΑΕ απαντά στις καταγγελίες του ΟΔΑΠ.

Το καφέ του Νομισματικού Μουσείου "αποβάλλεται" μετά από 16 χρόνια λειτουργίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μουσείου η εταιρεία έχει νόμιμη σύμβαση σε ισχύ για την λειτουργία του αναψυκτηρίου και ο ΟΔΑΠ ή άλλος οργανισμός του ΥΠΠΟ ουδέποτε διατύπωσε οποιαδήποτε παρατήρηση ή μομφή ή απαίτηση αποχώρησης της εταιρείας από το Καφέ.

Ο Χάρης Ρώμας για την πολιτική και τον πολιτισμό

Ο απολογισμός του έργου του στην Περιφέρεια Αττικής και τα σχέδιά του για το Χαλάνδρι, του οποίου τη δημαρχία θα διεκδικήσει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.