Πάσχα στο μαγευτικό κόσμο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Με πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, εργαστηρίων και Science Show υποδέχεται και φέτος το Πάσχα το Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου λειτουργεί κανονικά τις ημέρες των γιορτών, εκτός των επίσημων αργιών.

Πλανητάριο-Ευγενίδειο

Έξι μοναδικές εκπαιδευτικές παραστάσειςγια τους Πλανήτες, τους Γαλαξίες, το Διάστημα και τους Δεινόσαυρους περιμένουν μικρούς και μεγάλους τόσο την Μεγάλη Εβδομάδα όσο και την Εβδομάδα του Πάσχα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο με τροποποιήσεις στις ώρες έναρξης των παραστάσεων για να διευκολύνεται το γενικό κοινό.

Βιβλιοθήκη-

Την στιγμή που η ανθρωπότητα προσεγγίζει και πάλι το φεγγάρι με νέες διαστημικές αποστολές, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα πλανητάρια στον κόσμο, μέσα από τις εξαιρετικές προβολές "Ταξίδι στο Γαλαξία", "Το Κέντρο του Κόσμου" και "Η Ιστορία της Γης" και "Ο θάνατος των Δεινοσαύρων" προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα πιο γοητευτικά ερωτήματα που συνεχώς θέτει ο άνθρωπος κοιτώντας τα άστρα. Για τους ανήσυχους μικρούς ταξιδιώτες, ηλικίας άνω των 5 ετών, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο θα συνεχίσει την προβολή των ταινιών "Μαγικός Πλανήτης" και "Lucia" καθ’ολη τη διάρκεια των ημερών των γιορτών. 

Η-Επιστήμη-των-Βεγγαλικών

Εκτός από τις παραστάσεις, μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα που αναδεικνύουν την επιστήμη πίσω από τη λειτουργία των βεγγαλικών. Το 60’ Science Show "Η Επιστήμη των Βεγγαλικών" για παιδιά άνω των 6 ετών και ενήλικες, εκτός από πλούσιο θέαμα και εντυπωσιακά πειράματα, χαρίζει και πολύτιμες γνώσεις γύρω από το τι είναι η καύση, πώς συμβαίνει μία έκρηξη και γιατί τα βεγγαλικά κάνουν έντονο κρότο. Στο ίδιο πασχαλινό κλίμα, είναι και το εργαστήριο "Operation Rabbit", στο οποίο παιδιά άνω των 10 ετών κατασκευάζουν με led, καλώδια, μπαταρίες και buzzers, την δική τους πασχαλινή παραλλαγή του πολύ δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού "Οι μικροί γιατροί". Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους την κατασκευή τους για ατελείωτο παιχνίδι και στο σπίτι.

Ψάχνοντας-την-Ίστερ

Για τα παιδιά από 9 έως 12 ετών, η επιστημονική ομάδα του UTECH LAB έχει δημιουργήσει μία ιστορία πασχαλινής αναζήτησης, ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού με τίτλο "Ψάχνοντας την Ίστερ" όπου λύνοντας γρίφους και κρυπτογραφημένα μηνύματα οδηγούνται στην λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης της Ίστερ. Στη συνέχεια δημιουργούν ένα 2D animation video, δίνοντας ζωή στους χαρακτήρες της ιστορίας.

Operation-Rabbit

Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, που προσφάτως άνοιξε και πάλι τις πύλες της με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και νέο βελτιωμένο και ενισχυμένο περιεχόμενο, θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κοινό της, στο γνωστό της ωράριο με εξαίρεση τις ημέρες των επίσημων αργιών.

https://eticket.eef.edu.gr/app/#/welcome

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου ετοιμάζει επιστημονικές δράσεις και βιωματικά δρώμενα

Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχει ο ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής, διεθνώς διακεκριμένος διαστημικός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA.

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση των Ανακτορικών Κήπων στο Τατόι

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι οι κήποι να αναβιώσουν, ως σημαντικό μέρος της χωροταξικής σύνθεσης και της ζωής στο οικοσύστημα του π. βασιλικού κτήματος, αλλά και της εμπειρίας του σημερινού επισκέπτη.

"Άνοια, Πριν και Μετά": Ολοήμερο φεστιβάλ για το Alzheimer στο ΚΠΙΣΝ

Το Festival Alzheimer 2023 διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, με στόχο την ενημέρωση ασθενών και φροντιστών για τους τρόπους υποστήριξής τους και τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας, αλλά και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με την πρόληψη της άνοιας και την μείωση του κινδύνου νόσησης.

Εθνικός Κήπος: Ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο συντήρησης, αναβάθμισης των υποδομών, ενίσχυσης του πρασίνου και του φωτισμού

Ο Δήμος Αθηναίων εφάρμοσε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο φροντίζοντας όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά κυρίως αναβαθμίζοντας τις πεπαλαιωμένες υποδομές, στη συνολική έκταση των 154 στρεμμάτων του Κήπου.

Αναβολή των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής λόγω του τριήμερου πένθους

Οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής αναβάλλονται λόγω της κήρυξης τριήμερου πένθους για την τραγωδία στη Λιβύη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα φεμινιστικό φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης

Το Θησείο γίνεται τόπος συνεύρεσης και αλληλεγγύης, η Ταινιοθήκη φιλοξενεί δύο διακεκριμένες ντοκιμαντερίστριες και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 16 έως 22/9.