Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Τι τρώμε (και δεν τρώμε) για "όνειρα γλυκά"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (17/3), εστιάζουμε σε μερικές από τις τροφές που λειτουργούν καταλυτικά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας.

Φαγητό light ύπνος

Οι διατροφικές μας συνήθειες μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα του ύπνου που είναι βασικός -αν όχι ο βασικότερος- παράγοντας ανάκτησης δυνάμεων ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου λοιπόν είναι μια καλη αφορμή για να μάθουμε πώς κάτι τόσο απλό όπως οι διατροφικές μας επιλογές και η οργάνωση των γευμάτων συνδέονται με τον ποιοτικό ύπνο.  

Οι σχετικές έρευνες που έχουν ανά διαστήματα διεξαχθεί από διατροφολόγους και ειδικούς στον ύπνο, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ιδρύματος για τον Ύπνο στην Ουάσινγκτον, περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους μελετών ώστε να αποδειχθεί επιστημονικά η σύνδεση μεταξύ της διατροφής και του ύπνου. Ο κανόνας λοιπόν της σωστής επιλογής φαγητού και ποτού πριν τον ύπνο αφορά και την ποιότητά του οπότε τέρμα τα σουβλάκια, η πίτσα και τα αναψυκτικά το βράδυ αν δεν θέλετε να ξυπνάτε κάθε τρεις και λίγο...

Διαβάστε περισσότερα στο athinoramaumami.gr

Διαβάστε ακόμα