Τα δωρεάν της εβδομάδας: Τι μπορείτε να δείτε στο 4ο Athens Fashion Film Festival

Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις του φετινού Athens Fashion Film Festival και ό,τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/3.

4ο Athens Fashion Film Festival

Με βασική θεματική "Art-istic OR Art-ificial?", το 4ο Athens Fashion Film Festival έρχεται στο Ωδείο Αθηνών το τριήμερο 14-16/3 και μιλά για τη σχέση μόδας και κινηματογράφου με την τεχνητή νοημοσύνη και την ανθρώπινη δημιουργικότητα. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο (προκράτηση θέσεων εδώ): την Τρίτη 14/3, ημέρα έναρξης του φεστιβάλ, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη συζήτηση "Costume Design στην Τηλεόραση" (3.30-5 μ.μ.), ενώ την Τετάρτη 15/3 θα πραγματοποιηθούν η προβολή του φιλμ "Fashion Reimagined" της Becky Hutner (3-4.50 μ.μ), η συζήτηση "Βιώσιμη Μόδα: Στην τροχιά της κυκλικής οικονομίας co-curated" με το SDA Boccon (5-6.30 μ.μ.) και το roundtable "Art-istic OR Art-ificial?": Η τεχνητή νοημοσύνη στην ανθρώπινη δημιουργικότητα" (7-9.30 μ.μ.). Μετά το τέλος κάθε συζήτησης θα ακολουθήσει Q&A.

Carolee Schneemann
Carolee Schneemann

Την Κυριακή 12/3, το κουηρόσπιτο ΛΑΛΑ παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε μία από τις αντιπροσωπευτικές μορφές της περφόρμανς, Carolee Schneemann. Στην εκδήλωση θα προβληθεί η νέα κόπια της βωβής ταινίας μικρού μήκους "Fuses" με ζωντανή μουσική που συνέθεσε αποκλειστικά για το event ο Κλείτος Κυριακίδης. Η βραδιά θα συνεχιστεί με το οργιαστικό happening της ομάδας ANOSIA, αφιερωμένο στη Schneemann.

Συνεχίζονται οι προβολές του Ίριδα Visions στο Κινηματοθέατρο Ίρις, αυτή τη φορά με την ταινία "Music For Ordinary Life Machines" του Νίκου Χαντζή (11/3, 8 μ.μ.). Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Tango Mangalore.

Άλκη Ζέη
Άλκη Ζέη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αλλά και τη σπουδαία Άλκη Ζέη με την προβολή του "Ο Μεγάλος Περίπατος της Άλκης", ένα ντοκιμαντέρ για την πολυτάραχη ζωή της αγαπημένης συγγραφέως (11/3, 7 μ.μ.). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διαβαστούν αποσπάσματα των βιβλίων της από την ηθοποιό Δέσποινα Μαλλιαρού και η αναπληρώτρια καθηγήτρια νεοελληνικής φιλολογίας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Γεωργία Πατερίδου, μαζί με τα παιδιά και ανίψια της Άλκης Ζέη (Πέτρος Σεβαστίκογλου, Ειρήνη Σεβαστίκογλου, Αλέξης Κόκκος) θα μιλήσουν για το έργο της.

Natasha Papadopoulou, This current between us
© Natasha Papadopoulou
"This Current Between Us"

Μετά τη επιτυχημένη της πρώτη παρουσίαση, η έκθεση "This Current Between Us" στο εργοστάσιο της ΔΕΗ παρατείνεται έως τις 9/4. Την Κυριακή 12/3 (6.30 & 8 μ.μ.), στο πλαίσιο του δημόσιου προγράμματος της έκθεσης, η Μαρίνα Μήλιου-Θεοχαράκη και η Marianne Tuckman θα παρουσιάσουν το "Holding Strategies", μια περφόρμανς-κολάζ που εστιάζει στις επιθυμίες που δεν γίνονται αντιληπτές, στις καθημερινές εντάσεις μεταξύ δύο σωμάτων.

Οι εκδόσεις Ταξιδευτής και η πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα διοργανώνουν την εκδήλωση μνήμης του "επαναστάτη του 21ου αιώνα", Ούγκο Τσάβες, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του "Ιστορίες του Αρανιέρο" και τα 10 χρόνια από τον θάνατό του. Το αφιέρωμα θα φιλοξενηθεί στον Κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, την Τρίτη 14/3 (6.30 μ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

This Current Between Us

  • Μεικτά Μέσα

Μέρος των εγκαταστάσεων του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό αποκαλύπτοντας αθέατες πτυχές του βιομηχανικού συγκροτήματος. Η ομαδική έκθεση περιλαμβάνει πλούσιο  αρχειακό υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΔΕΗ, το οποίο βρίσκεται σε διάλογο με νέες παραγωγές εικαστικών έργων από διεθνείς καλλιτέχνες: ζωγραφική, γλυπτά, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ηχητικά έργα και επιτελεστικές δράσεις.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Χ. Τρικούπη 31, Πασαλιμάνι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Ωδείο Αθηνών

Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.