Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη στην Ακαδημία Αθηνών για την Ημέρα της Γυναίκας

Για την ημέρα της γυναίκας, η Ακαδημία Αθηνών διοργανώνει παράσταση με την Αλίκη Καγιαλόγλου, πολυσχιδή καλλιτέχνιδα που έχει αφιερωθεί στην πνευματική διάσταση της Τέχνης.

Ακαδημία

Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη σε παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου (7 μ.μ) στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας, την Ημέρα της Γυναίκας. 

Η εκδήλωση, που θα επενδύεται από την πρωτότυπη μουσική του μαέστρου και συνθέτη Άλκη Μπαλτά, ο οποίος μελοποίησε ποικιλότροπα τους στίχους του Παπαδιαμάντη, βασίζεται σε διηγήματα του σπουδαίου Έλληνα διηγηματογράφου, που ύμνησε και ανέδειξε σε όλο του το έργο, με έξοχο τρόπο, το πρόσωπο της Γυναίκας όλων των ηλικιών. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2002 στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, στον Ιερό Χώρο της Αποκάλυψης (με μικρό οργανικό σύνολο), στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν (της οδού Φρυνίχου), στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και αλλού, ενώ έχει κυκλοφορήσει σε cd από την εταιρεία " Συν Αθηνά και χείρα κίνει" της Αλίκης Καγιαλόγλου (Aliki Kayaloglou - The Official Homepage).

Διαβάστε Επίσης

Ως ένδειξη πένθους για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα η Ακαδημία Αθηνών αναβάλλει την αυριανή Συνεδρία της Ολομελείας ενώ οι εκδηλώσεις της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

msfetsa@academyofathens.gr | Τηλ.: 210-3664733 (Αυτοτελές Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Ακαδημίας Αθηνών)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.