Εβαρίστο, Καβάν: Δύο πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Gutenberg

Για πρώτη φορά στα ελληνικά το αριστούργημα της σπουδαίας Άννας Καβάν και μια αντεστραμμένη ιστορία της δουλείας από τη Μπερναντίν Εβαρίστο, με τίτλο "Ξανθές ρίζες".

εκδόσεις Gutenberg

Οι εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν για πρώτη φορά στα ελληνικά το αριστούργημα της σπουδαίας Άννας Καβάν "Πάγος" σε μετάφραση Λευτέρη Καλοσπύρου και μια αντεστραμμένη ιστορία της δουλείας από τη Μπερναντίν Εβαρίστο, με τίτλο "Ξανθές ρίζες", σε μετάφραση Αλέξης Καλοφωλιά. 

Πάγος, Άννα Καβάν (μτφρ. Λευτέρης Καλοσπύρος)

Πάγος

Μια πανέμορφη νεαρή γυναίκα με λαμπερά μαλλιά ζει στη σκιά του αυταρχικού συζύγου της. Όταν μια μέρα το σκάει για άγνωστο προορισμό, ο ανώνυμος αφηγητής, από παλιά ερωτευμένος μαζί της, βάζει σκοπό της ζωής του να τη βρει. Εντοπίζει τελικά το κορίτσι, αλλά αυτό βρίσκεται πια στη συντροφιά ενός άλλου δυνάστη, ενός σκοτεινού, μοχθηρού άντρα με ψυχρά γαλάζια μάτια που αποκαλείται φύλακας.

Ένα ατέλειωτο παιχνίδι αντικατοπτρισμών, με φόντο ένα σκηνικό ακραίας κλιματικής αλλαγής, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ενώ ο παγετώνας απειλεί να σκεπάσει τη γη απ’ άκρη σ’ άκρη. Το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο απελπιστικό καθώς βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου παγκοσμίου πολέμου. Ο "Πάγος" (1967) είναι το γνωστότερο και πιο δημοφιλές έργο της σπουδαίας Άννας Καβάν.

Ξανθές ρίζες, Μπερναντίν Εβαρίστο (μτφρ. Αλέξης Καλοφωλιάς)

Ξανθές ρίζες

Η εντεκάχρονη Ντόρις, Αγγλίδα, ξανθιά, γαλανομάτα, πέφτει θύμα απαγωγής την ώρα που παίζει στα χωράφια ενός φεουδάρχη. Μαύροι δουλέμποροι την αλυσοδένουν και την οδηγούν στον "Νέο Κόσμο" για να δουλέψει ως σκλάβα σε φυτεία μαύρου μεγαλοκτηματία. Εκεί θα ζήσει χρόνια, μαζί με άλλους λευκούς σκλάβους, υπομένοντας κάθε είδους βασανιστήρια, γεννώντας παιδιά που θα πουληθούν και αυτά για σκλάβοι και ικανοποιώντας κάθε επιθυμία του αφέντη της. Κάποια στιγμή θα δραπετεύσει, αλλά θα τη συλλάβουν και θα τη στείλουν σε ακόμα χειρότερο περιβάλλον.

Το πρώτο μυθιστόρημα της Μπερναντίν Εβαρίστο που προτάθηκε για βραβείο Oranze και την έκανε ευρύτερα γνωστή για το ταλέντο της, τη φαντασία της και το γλυκόπικρο χιούμορ της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.