10 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Νέες κυκλοφορίες από ξένη και ελληνική λογοτεχνία, βιβλία γενικών γνώσεων αλλά και ιστορίες για τους μικρούς αναγνώστες.

εκδόσεις Ψυχογιός

Οι εκδόσεις Ψυχογιός παρουσιάζουν νέες κυκλοφορίες από ξένη και ελληνική λογοτεχνία, βιβλία γενικών γνώσεων αλλά και ιστορίες για τους μικρούς αναγνώστες.

"Το πορτρέτο ενός γάμου", Μάγκι Ο' Φάρελ

Το πορτρέτο ενός γάμου

Mια φαντασμαγορική αποτύπωση της ιταλικής αναγέννησης, "Το πορτρέτο ενός γάμου" είναι η αξιομνημόνευτη ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία, επειδή βρίσκεται τόσο κοντά στην εξουσία, διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο.

Χειμώνας του 1561. Η Λουκρητία, η Δούκισσα της Φεράρα, καλείται να συνοδεύσει τον σύζυγό της, τον Αλφόνσο, σε μια αναπάντεχη επίσκεψη σε μια εξοχική βίλα. Όταν κάθονται για δείπνο, η Λουκρητία αντιλαμβάνεται ότι ο Αλφόνσο την οδήγησε σε αυτή τη βίλα έχοντας κακό σκοπό. Σχεδιάζει να τη σκοτώσει.

"Το τραγούδι των πουλιών", Κρίστι Λεφτέρι

Το τραγούδι των πουλιών

Η Νίσα έχει περάσει ωκεανούς ολόκληρους προκειμένου να προσφέρει ένα μέλλον στο παιδί της. Τη μέρα φροντίζει την κόρη της Πέτρας. Τη νύχτα αναλαμβάνει χρέη μητέρας για το δικό της κοριτσάκι από τη φωτεινή οθόνη ενός τάμπλετ. Ο εραστής της Νίσα, ο Γιάννης, είναι λαθροκυνηγός. Κυνηγά μικροσκοπικά ωδικά πτηνά που κάνουν στάση στην Κύπρο στην πορεία τους προς την Αφρική για να ξεχειμωνιάσουν.

Τα όνειρά του για μια καινούργια ζωή, και για τον γάμο του με τη Νίσα, γίνονται θρύψαλα όταν εκείνη εξαφανίζεται. Κανείς δε νοιάζεται για την εξαφάνιση μιας οικιακής βοηθού, πέρα από την Πέτρα και τον Γιάννη. Καθώς ξεκινούν να αναζητούν τη Νίσα, συνειδητοποιούν πόσο λίγα πράγματα γνωρίζουν για εκείνη. Αυτά που θα ανακαλύψουν θα τους αλλάξουν εντελώς.

"Οδηγός προικοθηρίας για κυρίες", Σόφι Έργουιν

Οδηγός προικοθηρίας για κυρίες

Το 1818 η τύχη δεν ευνοεί τις γυναίκες. Η Κίτι Τάλμποτ χρειάζεται προίκα. Ή, μάλλον, χρειάζεται έναν σύζυγο με προίκα το 1818. Έχει μόλις οχτώ εβδομάδες στη διάθεσή της ώσπου οι δανειστές του πατέρα της να πετάξουν την ίδια και τις αδερφές της έξω από το πατρικό τους σπίτι. Η μόνη της διέξοδος, να τρυπώσει στα σαλόνια της λονδρέζικης ελίτ για να βρει έναν πλούσιο γαμπρό, κάτι που απαιτεί όλη την ευστροφία και την επινοητικότητά της.

"Με λένε Άννα", Μαρία Τζιρίτα

Με λένε Άννα

Οι άνθρωποι συνήθως, όταν τους βρει μια συμφορά, υψώνουν το βλέμμα τους στον ουρανό και αναρωτιούνται: "Γιατί σ’ εμένα, Θεέ μου;" Προσωπικά δεν αναρωτήθηκα ποτέ. Ήξερα γιατί. Ήμουν αμαρτωλή. Ήμουν άπληστη. Ήμουν άπιστη. Ήμουν ανήθικη. Ήμουν δολοφόνος. Πίστευα πως Εκείνος εκεί ψηλά δεν το ξέχασε ποτέ κι απλά είχε έρθει η ώρα μου να πληρώσω. Γι’ αυτό και έσκυψα το κεφάλι και δέχτηκα την τιμωρία μου. Δέχτηκα να ζήσω κι εξακολουθώ να ζω, ενώ η λύτρωσή μου θα ήταν να πεθάνω.

"Μαθήματα καλής ζωής", Ρόμπερτ Γουόλντινγκερ

Μαθήματα καλής ζωής

Τι συνιστά μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή; Τι είναι τελικά η καλή ζωή; Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει μια μοναδική έρευνα που πραγματοποιείται τα τελευταία ογδόντα και πλέον χρόνια στο Πανεπιστήμιο Harvard. Στο πλαίσιο της Έρευνας Ανάπτυξης Ενηλίκων, οι ερευνητές του προγράμματος έχουν παρακολουθήσει και εξακολουθούν να παρακολουθούν την εξέλιξη εκατοντάδων ανδρών και γυναικών κατά τη διάρκεια όλης τους της ζωής.

"Το μυστικό των επιτυχημένων πωλήσεων", Μάθιου Ντίξον & Μπρέντ Άνταμσον 

Το μυστικό των επιτυχημένων πωλήσεων

Οι Μάθιου Ντίξον και Μπρέντ Άνταμσον ερεύνησαν διεξοδικά τις δεξιότητες, τις συμπεριφορές και τις γνώσεις που είναι απαραίτητες σε έναν εξαιρετικό πωλητή, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόνο ένα είδος επαγγελματία πωλητή μπορεί να έχει σταθερά υψηλές επιδόσεις: ο διεκδικητής.

"Τα μικρά βιβλία της μόδας: Gucci", Κάρεν Χόμερ

Τα μικρά βιβλία της μόδας: Gucci

Από την ίδρυσή της στη Φλωρεντία το 1921, τότε που κατασκεύαζε αποσκευές για την ελίτ κοινωνία, μέχρι τη σημερινή εποχή, ως οίκος υψηλής ραπτικής και καλτ αξεσουάρ, η Gucci είναι ένας τιτάνας του κόσμου της πολυτελούς μόδας. 

Το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία της εταιρείας, που ξεκίνησε με αποσκευές πολυτελείας και ενδύματα ιππασίας, καταγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να ξεπεράσει ένα σωρό ρήξεις και δυσκολίες, για να αναγεννηθεί ως γίγαντας της υψηλής ραπτικής τη δεκαετία του 1990 και, υπό τη σημερινή καθοδήγηση του Αλεσάντρο Μικέλε, να φέρει μια νέα γενιά θαυμαστών, σηματοδοτώντας το δικό της στιλ. 

"Περπατάμε μαζί, Βανέσα;", Kerascoët

Περπατάμε μαζί, Βανέσα;

Αυτή είναι η Βανέσα, η νέα μαθήτρια στο σχολείο. Αυτό είναι το αγόρι που δεν της φέρεται ιδιαίτερα καλά. Και αυτό είναι το κορίτσι που βοηθάει τη Βανέσα και υποστηρίζει το σωστό. Ένα βιβλίο για το πώς οι πράξεις ενός ανθρώπου μπορούν να εμπνεύσουν μια ολόκληρη κοινότητα να αντισταθεί στον εκφοβισμό.

"Δεν πειράζει, Άλεξ", Kerascoët

Δεν πειράζει, Άλεξ

Αυτός είναι ο Άλεξ, ο οποίος χαλάει κατά λάθος την εργασία ενός συμμαθητή του. Αυτοί είναι οι συμμαθητές του Άλεξ, οι οποίοι είναι πολύ θυμωμένοι και δυσαρεστημένοι με την πράξη του Άλεξ. Και αυτό είναι το αγοράκι του οποίου χάλασε η εργασία, αλλά βρίσκει τον τρόπο να συγχωρέσει τον Άλεξ. Ένα "βιβλίο χωρίς λόγια" με μια ιστορία απλή, αλλά με πολύ ισχυρό μήνυμα, για την αξία της συγγνώμης και τη δύναμη της συγχώρεσης.

"Το μεγάλο βιβλίο του καιρού", Καμίλα ντε λα Μπεντογιέρ

Το μεγάλο βιβλίο του καιρού

Ανακάλυψε τι συμβαίνει γύρω μας σε αυτό το μεγάλο βιβλίο για τον καιρό. Μάθε πώς σχηματίζονται οι νιφάδες του χιονιού, γιατί μερικές φορές βρέχει βατράχια, πώς μπορούμε να προβλέψουμε τον καιρό, τι καιρό έκανε πριν από πολλά πολλά χρόνια και άλλα πολλά.
Χρησιμοποίησε τις τέσσερις κάρτες "γράψε-σβήσε" για να εξερευνήσεις τον καιρό γύρω σου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.