Τα δωρεάν της εβδομάδας: Art therapy στο TAF

Εργαστήρια με αφορμή τη νέα έκθεση του Ανδρέα Καμουτσή, οι τελευταίες προβολές του προγράμματος «Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το Χθες;» και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/2.

Ανδρέας Καμουτσής Μια Θέση Ανάμεσά τους © Ανδρέας Καμουτσής

Οι εικαστικές ψυχοθεραπεύτριες Κατερίνα Ραμαντάνη και Αναστασία Βούτσα μας καλούν να γνωρίσουμε την τεχνική του art therapy, μέσα από μια σειρά εργαστηρίων στον χώρο του TAF/ The Art Foundation (15-19/2). Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της καινούργιας έκθεσης φωτογραφίας του Ανδρέα Καμουτσή, "Μια Θέση Ανάμεσά τους", ένα πρότζεκτ που προβάλλει σκηνές μοναξιάς και μοναχικότητας, με πρωταγωνιστές τυχαίους ανθρώπους που ο φωτογράφος συνάντησε στα ταξίδια του.

Δηλώστε εδώ συμμετοχή στα εργαστήρια.

Το αφιέρωμα στο βαλκανικό σινεμά "Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το Χθες;" παρουσιάζει δύο τελευταίες προβολές στο Tavros, την Τετάρτη 15/2 (8 & 8.30 μ.μ.): "Βρίσκοντας τις Λέξεις" του Άνρι Σάλα και "Yugoslavia, How Ideology Moved Our Collective Body?" της Μάρτα Ποπιβόντα.

Yugoslavia: How Ideology Moved Our Collective Body?
Στιγμιότυπo, Yugoslavia: How Ideology Moved Our Collective Body? της Μάρτα Ποπιβόντα, 2013

Το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού mέta φέρνει στον Μικρόκοσμο, για μία και μοναδική προβολή στην Ελλάδα, την ταινία "The Cars We Drove Into Capitalism" των Μπόρις Μισίρκοφ και Γκεόργκι Μπογκντάνοφ, ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία των σοσιαλιστικών αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η προβολή θα γίνει στις 13/2 (8 μ.μ.) και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει την ημερίδα "Πώς γινόμαστε συμπολίτες. Από την ιθαγένεια στην πολιτειότητα" (11/2, 1-7 μ.μ) και ξανασυναντά θεματικές από πρόσφατες εκθέσεις του, όπως το "Statecraft. Διαμορφώνοντας το κράτος" και "Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας". Θα συζητηθούν ζητήματα όπως η μνήμη και η ταυτότητα, η πόλη, τα πολιτικά δικαιώματα και η πολιτική συμμετοχή, με στόχο να διερευνήσουμε "πώς γινόμαστε συμπολίτες".

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας.

Και καθώς πλησιάζουν οι ημέρες για τον Άγιο Βαλεντίνο, το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει μια βραδιά "Τετ-α-τετ… μ’ ένα βιβλίο!" στο Λεξικοπωλείο (Στασίνου 13, Παγκράτι), για όλους τους εργένηδες και τις εργένισσες βιβλιοφάγους. Στις 13/2 (7 μ.μ.), το βιβλιοπωλείο μας καλεί να διαβάσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία με θέμα τον έρωτα και την αγάπη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρόκοσμος

Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Tavros

Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Καινούργιος μήνας, νέα εβδομάδα και φρέσκες προτάσεις για να ανακαλύψουμε τι μας περιμένει στην πρωτεύουσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2026

Τα ΒορΟινά ήρθαν ξανά στην Αθήνα

Σήμερα, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, οι "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος" ταξιδεύουν στην Αθήνα για την αγαπημένη οινική εκδήλωση και προσκαλούν το οινόφιλο κοινό σε γευστικές δοκιμές με εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα που ξεχωρίζουν.

Whisky Live: Το μοναδικό tasting event των whisky lovers - και όχι μόνο - επιστρέφει για 4η χρονιά στην Τεχνόπολη 7 & 8 Μαρτίου

Θα φιλοξενηθούν πάνω από 200 ετικέτες από Σκωτία, Ιρλανδία, Αμερική, Ιαπωνία, ενώ για πρώτη φορά, το tasting event θα περιλαμβάνει και ελληνικά αποστάγματα.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Αυτό ήταν το πρώτο τεύχος του 'α'

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις τον Φεβρουάριο στην Αθήνα

Με πρωτότυπα φεστιβάλ, ενδιαφέροντα βιβλία, γαστρονομικές εμπειρίες, νέες ταινίες και μπόλικη μουσική υποδεχόμαστε τις 28 ημέρες αυτού του μήνα, που είναι γεμάτος πολιτιστικές προτάσεις και επιλογές εξόδου.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Εικαστικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις

Last call για μία ιδιαίτερη έκθεση, εγκαίνια μοναδικών αφιερωμάτων και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 31/1 έως 6/2.

Thessaloniki Walking Tours, τώρα και στην Αθήνα

Ανακαλύψτε το πλήρες πρόγραμμα με περιπάτους στη Θεσσαλονίκη, πολιτιστικά ταξίδια σε Αθήνα και Δελφούς, και διαλέξεις που ρίχνουν φως στο παρελθόν.