Τα δωρεάν της εβδομάδας: Art therapy στο TAF

Εργαστήρια με αφορμή τη νέα έκθεση του Ανδρέα Καμουτσή, οι τελευταίες προβολές του προγράμματος «Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το Χθες;» και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/2.

Ανδρέας Καμουτσής Μια Θέση Ανάμεσά τους © Ανδρέας Καμουτσής

Οι εικαστικές ψυχοθεραπεύτριες Κατερίνα Ραμαντάνη και Αναστασία Βούτσα μας καλούν να γνωρίσουμε την τεχνική του art therapy, μέσα από μια σειρά εργαστηρίων στον χώρο του TAF/ The Art Foundation (15-19/2). Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της καινούργιας έκθεσης φωτογραφίας του Ανδρέα Καμουτσή, "Μια Θέση Ανάμεσά τους", ένα πρότζεκτ που προβάλλει σκηνές μοναξιάς και μοναχικότητας, με πρωταγωνιστές τυχαίους ανθρώπους που ο φωτογράφος συνάντησε στα ταξίδια του.

Δηλώστε εδώ συμμετοχή στα εργαστήρια.

Το αφιέρωμα στο βαλκανικό σινεμά "Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το Χθες;" παρουσιάζει δύο τελευταίες προβολές στο Tavros, την Τετάρτη 15/2 (8 & 8.30 μ.μ.): "Βρίσκοντας τις Λέξεις" του Άνρι Σάλα και "Yugoslavia, How Ideology Moved Our Collective Body?" της Μάρτα Ποπιβόντα.

Yugoslavia: How Ideology Moved Our Collective Body?
Στιγμιότυπo, Yugoslavia: How Ideology Moved Our Collective Body? της Μάρτα Ποπιβόντα, 2013

Το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού mέta φέρνει στον Μικρόκοσμο, για μία και μοναδική προβολή στην Ελλάδα, την ταινία "The Cars We Drove Into Capitalism" των Μπόρις Μισίρκοφ και Γκεόργκι Μπογκντάνοφ, ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία των σοσιαλιστικών αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η προβολή θα γίνει στις 13/2 (8 μ.μ.) και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει την ημερίδα "Πώς γινόμαστε συμπολίτες. Από την ιθαγένεια στην πολιτειότητα" (11/2, 1-7 μ.μ) και ξανασυναντά θεματικές από πρόσφατες εκθέσεις του, όπως το "Statecraft. Διαμορφώνοντας το κράτος" και "Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας". Θα συζητηθούν ζητήματα όπως η μνήμη και η ταυτότητα, η πόλη, τα πολιτικά δικαιώματα και η πολιτική συμμετοχή, με στόχο να διερευνήσουμε "πώς γινόμαστε συμπολίτες".

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας.

Και καθώς πλησιάζουν οι ημέρες για τον Άγιο Βαλεντίνο, το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει μια βραδιά "Τετ-α-τετ… μ’ ένα βιβλίο!" στο Λεξικοπωλείο (Στασίνου 13, Παγκράτι), για όλους τους εργένηδες και τις εργένισσες βιβλιοφάγους. Στις 13/2 (7 μ.μ.), το βιβλιοπωλείο μας καλεί να διαβάσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία με θέμα τον έρωτα και την αγάπη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρόκοσμος

Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Tavros

Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κλείνουν την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία στην Αττική

Η απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού από τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν από τις μετακινήσεις τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/01/2026

Με τρία επιπλέον γυμναστήρια το δωρεάν πρόγραμμα ειδικής αγωγής του Δήμου Αθηναίων

Πρόκειται για προγράμματα κολύμβησης και άσκησης, που υλοποιούνται για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπηρία και είναι σχεδιασμένα από εξειδικευμένους καθηγητές.

Δύο νέες ποιητικές φωνές παρουσιάζονται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στις 26 Ιανουαρίου η Στέλλα Βοσκαρίδου και ο Στέργιος Μήτας θα διαβάσουν ποιήματά τους, ποιήματα άλλων που αγαπούν, θα συνομιλούν μεταξύ τους και με το κοινό.

"Προστατεύοντας τη φύση σε έναν κόσμο που αλλάζει"

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη φύση και τη βιώσιμη ανάπτυξη έρχεται στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.