Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα φεστιβάλ για το… ραβασάκι;

Πρωτότυπες δράσεις στο Tag Project Space, μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 4 έως 10/2.

ravasaki fest

Από 3 έως 5/2, ο χώρος τέχνης Tag Project Space στο Μοναστηράκι υποδέχεται το "Ravasaki fest", ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο σε αυτοεκδόσεις, prints, ραβασάκια προς κάθε τι που μας συγκινεί. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν live drawings, παρουσιάσεις καλλιτεχνών και εργαστήρια για τη δημιουργική γραφή αλλά και τη δημιουργία zines και κολάζ.

Ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ: 4/2: 5-9 μ.μ., 5/2: 12-5 μ.μ. 

Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση δίνει φωνή στην κοινότητα των Ρομά μέσα από τη συζήτηση "Οι Ρομά χωρίς διαμεσολάβηση" στις 10/2 (7 μ.μ.). Πρόκειται για την πρώτη στη σειρά ψηφιακών συζητήσεων "Society Uncensored" που διεξάγεται με φυσική παρουσία και δίνει στο κοινό την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα και τις δυναμικές μιας τρομερά περιθωριοποιημένης κοινότητας. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης εδώ.

Onassis Cinema Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας
"Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας"

Παράλληλα, στις 4/2, η Μικρή Σκηνή της Στέγης προβάλει το ντοκιμαντέρ "Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας", στο πλαίσιο της έκθεσης "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου". Η ταινία διηγείται την ιστορία της αθηναϊκής πολυκατοικίας και της ανοικοδόμησης της πόλης όπως την έζησαν ανώνυμοι, λαϊκοί άνθρωποι της αντιπαροχής.

Ali Kazma Electric 2017 This Current Between Us
Ali Kazma, "Electric" (2017)

Όσοι δεν έχετε δει την έκθεση "This Current Between Us" στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, η ομιλία του καλλιτέχνη Ali Kazma στις 5/2 (6.30 μ.μ.) είναι μια καλή αφορμή για να γνωρίσετε από κοντά αθέατες όψεις του βιομηχανικού συγκροτήματος. Ο Kazma συμμετέχει στο πρότζεκτ με το έργο "Electric" (2017) και επισκέπτεται τον χώρο για να συζητήσει με το κοινό βασικές θεματικές της δουλειάς του, αλλά και να παρουσιάσει διάφορα έργα από την καλλιτεχνική του πορεία.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

This Current Between Us

  • Μεικτά Μέσα

Μέρος των εγκαταστάσεων του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό αποκαλύπτοντας αθέατες πτυχές του βιομηχανικού συγκροτήματος. Η ομαδική έκθεση περιλαμβάνει πλούσιο  αρχειακό υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΔΕΗ, το οποίο βρίσκεται σε διάλογο με νέες παραγωγές εικαστικών έργων από διεθνείς καλλιτέχνες: ζωγραφική, γλυπτά, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ηχητικά έργα και επιτελεστικές δράσεις.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Παλαιός ατμοηλεκτρικός σταθμός ΔΕΗ

Σολωμού & Ελευθερίου Βενιζέλου (πρώην Κεχαγιά)
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νέα ομιλία του "Προστασία της φύσης Lab" για την κλιματική αλλαγή

Η νέα ομιλία της δράσης "Προστασία της φύσης Lab" εστιάζει στην περιβαλλοντική κρίση και τις επιπτώσεις της στην υγεία μας.

22/03/2023

Βραδιά-έκπληξη από το ΣΚΡΑΤΣ σε κατάστημα ΟΠΑΠ στην Κηφισιά – Κέρδη έως και 1.000.000 ευρώ από την οικογένεια λαχνών "ΕΦΤΑΡΙΑ"

Τα Σμαραγδένια, Διαμαντένια και Χρυσά "ΕΦΤΑΡΙΑ", με μεγάλα κέρδη, περιμένουν τους παίκτες του ΣΚΡΑΤΣ στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Επαναπατρίζονται 29 πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

Τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν με ενέργειες της Εισαγγελίας του Μανχάταν παραδόθηκαν στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Μαρία Φράγκου μιλά για το μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας στη Χιλή, την άνιση πρόσβαση στο νερό και το πώς ο φεμινισμός συνεισφέρει στην επίλυση οικολογικών ζητημάτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο της Χιλής και ακτιβίστρια Μαρία Φράγκου μάς μιλά για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανισότητες στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι λόγω της έλλειψης ισότιμης πρόσβασης στο νερό.

Το "Makedonia Palace" είναι υπερήφανο μέλος της World Hotels

To εμβληματικό ξενοδοχείο είναι το πρώτο στην Ελλάδα που συγκαταλέγεται στην ανώτατη κατηγορία της "World Hotels Luxury Collection".

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής η έκθεση "ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση" στο Ζάππειο

Oλοκληρώθηκε στο Ζάππειο η τριήμερη έκθεση "ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση" η οποία πραγματοποιήθηκε με τη θερμή υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Η εφηβεία συναντά την τρίτη ηλικία στη δράση "Across Generations"

Η νέα δράση της Cinemathesis για άτομα της τρίτης ηλικίας περιλαμβάνει μια σειρά εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών συναντήσεων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων με κύριο στόχο την υποστήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας.