Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα φεστιβάλ για το… ραβασάκι;

Πρωτότυπες δράσεις στο Tag Project Space, μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 4 έως 10/2.

ravasaki fest

Από 3 έως 5/2, ο χώρος τέχνης Tag Project Space στο Μοναστηράκι υποδέχεται το "Ravasaki fest", ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο σε αυτοεκδόσεις, prints, ραβασάκια προς κάθε τι που μας συγκινεί. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν live drawings, παρουσιάσεις καλλιτεχνών και εργαστήρια για τη δημιουργική γραφή αλλά και τη δημιουργία zines και κολάζ.

Ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ: 4/2: 5-9 μ.μ., 5/2: 12-5 μ.μ. 

Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση δίνει φωνή στην κοινότητα των Ρομά μέσα από τη συζήτηση "Οι Ρομά χωρίς διαμεσολάβηση" στις 10/2 (7 μ.μ.). Πρόκειται για την πρώτη στη σειρά ψηφιακών συζητήσεων "Society Uncensored" που διεξάγεται με φυσική παρουσία και δίνει στο κοινό την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα και τις δυναμικές μιας τρομερά περιθωριοποιημένης κοινότητας. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης εδώ.

Onassis Cinema Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας
"Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας"

Παράλληλα, στις 4/2, η Μικρή Σκηνή της Στέγης προβάλει το ντοκιμαντέρ "Χτίστες, νοικοκυρές και η οικοδόμηση της σύγχρονης Αθήνας", στο πλαίσιο της έκθεσης "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου". Η ταινία διηγείται την ιστορία της αθηναϊκής πολυκατοικίας και της ανοικοδόμησης της πόλης όπως την έζησαν ανώνυμοι, λαϊκοί άνθρωποι της αντιπαροχής.

Ali Kazma Electric 2017 This Current Between Us
Ali Kazma, "Electric" (2017)

Όσοι δεν έχετε δει την έκθεση "This Current Between Us" στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, η ομιλία του καλλιτέχνη Ali Kazma στις 5/2 (6.30 μ.μ.) είναι μια καλή αφορμή για να γνωρίσετε από κοντά αθέατες όψεις του βιομηχανικού συγκροτήματος. Ο Kazma συμμετέχει στο πρότζεκτ με το έργο "Electric" (2017) και επισκέπτεται τον χώρο για να συζητήσει με το κοινό βασικές θεματικές της δουλειάς του, αλλά και να παρουσιάσει διάφορα έργα από την καλλιτεχνική του πορεία.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

This Current Between Us

  • Μεικτά Μέσα

Μέρος των εγκαταστάσεων του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό αποκαλύπτοντας αθέατες πτυχές του βιομηχανικού συγκροτήματος. Η ομαδική έκθεση περιλαμβάνει πλούσιο  αρχειακό υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΔΕΗ, το οποίο βρίσκεται σε διάλογο με νέες παραγωγές εικαστικών έργων από διεθνείς καλλιτέχνες: ζωγραφική, γλυπτά, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ηχητικά έργα και επιτελεστικές δράσεις.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.