Το Μουσείο Ακρόπολης αφηγείται ιστορίες για την εργασία στην αρχαία Αθήνα

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου περιμένουν τους επισκέπτες να απαντήσουν στα ερωτήματα και να ανακαλύψουν τον κόσμο της εργασίας στην αρχαία Αθήνα αλλά και τα πρόσωπα πίσω από τις αριστουργηματικές δημιουργίες που επιβίωσαν έως τις μέρες μας.

Ο κόσμος της εργασίας στην αρχαία Αθήνα ©Πάρις Ταβιτιάν

Μία νέα θεματική ενότητα στην Αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης και τρία πήλινα αγγεία από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης αφηγούνται ιστορίες για τους ανθρώπους της εργασίας στην αρχαία Αθήνα. Ποιοί ήταν, ποιά επαγγέλματα ασκούσαν και με τι μέσα; Ποιά ήταν η θέση τους στην τοπική κοινωνία και πώς έβλεπαν τον εαυτό τους μέσα σε αυτή; Πώς συνέβαλαν στις κοινωνικές και πολιτικές ζυμώσεις και πώς επηρέασαν τις εξελίξεις της εποχής τους;

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Ακρόπολης περιμένουν τους επισκέπτες να απαντήσουν στα ερωτήματα και να ανακαλύψουν τον κόσμο της εργασίας στην αρχαία Αθήνα αλλά και τα πρόσωπα πίσω από τις αριστουργηματικές δημιουργίες που επιβίωσαν έως τις μέρες μας.

Info: Μουσείο Ακρόπολης | από 5/2 | Ελληνικά: κάθε Κυριακή στη 1 μ.μ., Αγγλικά: κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. | Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μετράμε αντίστροφα για το νέο έτος στο ΚΠΙΣΝ

Ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλους σε περιμένει στο μητροπολιτικό πάρκο της Αθήνας, με οικοδεσπότη τον Ζερόμ Καλούτα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
30/12/2025

Τα τρόλεϊ της Αθήνας, το φινάλε τους και μία πρόταση από τον Γιάννη Τσεκλένη

Με αφορμή τη σταδιακή κατάργηση των τρόλεϊ, κάνουμε μια βουτιά στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν ο Γιάννης Τσεκλένης ανέλαβε ένα έργο που έμελλε να αλλάξει το οπτικό τοπίο της Αθήνας: Τον σχεδιασμό όχι μόνο των τρόλεϊ, αλλά συνολικά των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Κάπως έτσι θα υποδεχτεί ο Πειραιάς το 2026

Μια ατμόσφαιρα γιορτής και ενθουσιασμού με εντυπωσιακά εφέ, μουσική και ρυθμό, περιμένει κατοίκους και επισκέπτες του μεγάλου λιμανιού στην αλλαγή του έτους.

5 Almonds: Υψηλή ραπτική γεύσης στην Τσακάλωφ, με ανατολίτικη υπογραφή

Ένα delicatessen-atelier στο Κολωνάκι που "κόβει και ράβει" τον καφέ, τους ξηρούς καρπούς και τα healthy treats στα μέτρα της σύγχρονης gourmand απόλαυσης.

Ανάμεσα σε αυτά τα 238.000 βιβλία σε τιμές από 2,5 ευρώ κρύβονται διαμαντάκια

Οι εκδόσεις "Νεφέλη" ξεκινούν μια μεγάλη καμπάνια φιλαναγνωσίας που φέρνει 238.000 βιβλία από τα ράφια στα χέρια των αναγνωστών.

Τραγούδια από τις Βρετανικές Νήσους και το αμερικανικό country-folk στην performance της Demi Spriggs

"Of Love and Land" είναι ο τίτλος της παράστασης της Demi Spriggs, που λειτουργεί ως ένα μουσικό soundtrack για μια χειροποίητη ταινία – ωδή στη μητέρα.

Τι θα κάνεις την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου με happenings Πρωτοχρονιάς να πλημμυρίζουν απ' άκρη σ' άκρη όλη την Αθήνα.