Το μυθιστόρημα "Μια νύχτα του Αυγούστου" ζωντανεύει μέσα από την εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ"

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκδήλωση με εισηγήτρια την Πανωραία Καρανικολοπούλου.

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ", την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, 6 μ.μ., στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων & βιβλίων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος στη δημιουργική συζήτηση γύρω από το κοινωνικό μυθιστόρημα, της Βικτώρια Χίσλοπ, "Μια νύχτα του Αυγούστου", από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Εισηγήτρια είναι η Πανωραία Καρανικολοπούλου.

"Το νησί" ήταν το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως που θύμισε στην ανθρωπότητα την επιδημία της λέπρας που στιγμάτισε κυριολεκτικά και μεταφορικά οικογένειες ολόκληρες Τώρα, χρόνια ολόκληρα αργότερα, η Σπιναλόγκα αδειάζει. Εκατοντάδες άνθρωποι επιστρέφουν, αφήνοντας πίσω τους την απομόνωση και την απόγνωση. Είναι ένα ζεστό Αυγουστιάτικο απόγευμα γιορτής, ένωσης, χαράς, απελευθέρωσης από το φόβο της αρρώστιας. Μια δολοφονία όμως θα κόψει το νήμα της χαράς.

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου - πολιτιστική, εθελοντική ΜΚΟ από το 1977- έχει διοργανώσει 450 εκδηλώσεις "Μ' ένα βιβλίο συζητώ", ενώ δημιούργησε 906 Δανειστικές Βιβλιοθήκες "για σένα!".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.

Δεν είχα πού να γράψω: Από την Ντέμπορα Λίβι και το ΚΠΙΣΝ στην Μπανγκόκ

H συγγραφέας Ντέμπορα Λίβι βρέθηκε για μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ WOW.

This is Athens City Festival 2024: Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις στο μεγάλο ανοιξιάτικο φεστιβάλ

Οι περισσότερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαΐου, είναι εμπνευσμένες από την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, μέσα στο Α’ τετράμηνο του 2024, έχουν πραγματοποιηθεί 2.738 έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος έναντι 2.506, το 2023.