Τα δωρεάν της εβδομάδας: Απόδραση από την Αθήνα

Καλλιτεχνικές ανησυχίες σε σύγχρονους χώρους τέχνης, εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 21 έως 27/1.

Escapism in Athens © Kαλλιόπη Κουκλινού

Η Fokianou Art Space μάς καλεί να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και το άγχος της αστικής ζωής, μέσα από το έργο 25 εικαστικών. Στο "Escapism in Athens", οι καλλιτέχνες αναζητούν τρόπους απόδρασης από τη συχνά αποπνικτική καθημερινότητα που αντιμετωπίζει κανείς ζώντας σε μια μεγαλούπολη. 

Performance ROOMS2023
© Βίβιαν Γουγουλιά

Για το τρίτο μέρος του πρότζεκτ "Performance Rooms", η αίθουσα τέχνης Kappatos διοργανώνει ένα τριήμερο γεμάτο καλλιτεχνικά δρώμενα, εξερευνώντας την εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης της περφόρμανς. Για 3 συνολικά εβδομάδες και ξεκινώντας από 26/1, 15 επιμελητές παρουσιάζουν το έργο 20 περφόρμερ από τον χώρο των εικαστικών τεχνών αλλά και του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και των multimedia.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των περφόρμανς.

Την Κυριακή 22/1 (12 μ.μ.), η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών και οι Εκδόσεις Αλεξάνδρεια παρουσιάζουν το βιβλίο της Μπέρρυς Ναχμίας "Κραυγή για το Αύριο", στο Κοινοτικό Κέντρο Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής Γιώργος Αντωνίου, η καθηγήτρια Χαρά Καραγιαννονούλου και η επιμελήτρια του βιβλίου Οντέτ Βαρών-Βασάρ. Η συγγραφέας, μετά από μια σύντομη αφήγηση των παιδικών και εφηβικών της χρόνων στην Καστοριά, μιλάει για τον δεκάμηνο εγκλεισμό της στο στρατόπεδο του Μπιρκενάου, όπου έχασε την οικογένειά της και, τέλος, το δύσκολο ταξίδι πίσω στην Ελλλάδα. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου.

Το τραγούδι του Φοίνικα
"Το τραγούδι του Φοίνικα"

Ένα αφιέρωμα στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος παρουσιάζεται στο Ινστιτούτο Γκαίτε: τη Δευτέρα 23/1 (6-9 μ.μ.) θα προβληθούν οι ταινίες "Το τραγούδι του Φοίνικα" (2014) του Christian Petzold και το ντοκιμαντέρ "Εικόνες του κόσμου και η εγγραφή του Πολέμου" (1988) του Harun Farocki. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Escapism in Athens

  • Μεικτά Μέσα

Διερευνώντας ότι οδηγεί στην εκτόνωση, τη χαρά και την ονειροπόληση, τις μικρές δόσεις ευτυχίας μέσα στη πόλη, η FokiaNou Art Space πραγματοποίησε ακόμα μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους καλλιτέχνες της πόλης, ζητώντας τους να αναδείξουν τις χαρακτηριστικότερες αθηναϊκές εκφάνσεις διαφυγής, σε οποιαδήποτε μορφή.

Performance ROOMS2023

  • Performance

15 επιμελητές παρουσιάζουν 20 περφόρμερ από τις εικαστικές τέχνες καθώς και από άλλα καλλιτεχνικά πεδία όπως το θέατρο, τον χορό, τη μουσική, τα multimedia, στα δωμάτια της γκαλερί Kappatos, σε διάστημα 3 εβδομάδων και σε 3 ομάδες. Κάθε ομάδα θα αποτελείται απο 5 Performances και θα παρουσιάζεται από ένα τριήμερο. Σε κάθε δωμάτιο θα επιτελείται και μια ζωντανή performance κατά την τριήμερη διάρκεια της κάθε ομάδας.

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Kappatos

Αθηνάς 12, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

FokiaNou Art Space

Φωκιανού 24, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.