Τα δωρεάν της εβδομάδας: Συζητήσεις με μια drag queen

Το βίωμα μιας κούηρ καλλιτέχνιδας, εικαστικοί προβληματισμοί στο Ρομαντικό Πανεπιστήμιο και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 14 έως 20/1.

Veronique Tromokratisch

Η Veronique Tromokratisch καταλαμβάνει τον χώρο του ΛΑΛΑ (15/1) και συζητά παρέα με τον Άγγελο Τορτικώλη για τη ζωή της, το κούηρ βίωμα σε μια μικρή πόλη, αλλά και την τραβεστί ταυτότητα.

Μια συλλογική έκθεση για την ουτοπία ετοιμάζει το Sozopolis (Ρομαντικό Πανεπιστήμιο), ρωτώντας μας αν η πραγματικότητα που βιώνουμε αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο φαντασιεκτομής. Το τρίπτυχο εκθέσεων θα παρουσιαστεί στις 15, 22 και 29/1 στους χώρους του πανεπιστημίου, ενώ στα εγκαίνια οι παρευρισκόμενοι θα πάρουν μια μικρή γεύση από ένα νέο ομαδικό πρότζεκτ, μια σωματική πρακτική λύτρωσης.

Διαβάστε Επίσης

Στις 19/1 το Ινστιτούτο Γκαίτε μας καλεί να γνωρίσουμε τις αθέατες (και λιγοστές) πηγές νερού της Αθήνας μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη-εγκατάσταση, σχεδιασμένο από την αρχιτέκτονα Ελένη Σπυριδάκη. Ακόμη, μια γωνιά ανάγνωσης στο ινστιτούτο θα είναι αφιερωμένη στους τίτλους της βιβλιοθήκης που αναφέρονται στο νερό ως φυσικό πόρο. 

Αντώνης Βολανάκης, Γιάννης Ισιδώρου
Αντώνης Βολανάκης, Γιάννης Ισιδώρου

Άλλη μια ποιητική συνάντηση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης "Με τα λόγια (γίνεται)", αφιερωμένη στον κόσμο της ποίησης και πως αυτός συνδέεται με τις υπόλοιπες μορφές τέχνης. Καλεσμένοι στην επερχόμενη εκδήλωση (16/1, 7.30 μ.μ.) είναι οι εικαστικοί καλλιτέχνες Αντώνης Βολανάκης και Γιάννης Ισιδώρου. 

"Digger"

Μετά από την επιτυχημένη του διεξαγωγή το ’22,  το φεστιβάλ "Ίριδα Visions" συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα προβολών στο κινηματοθέατρο Ίρις. Το Σάββατο 14/1 (8 μ.μ.) θα προβληθεί "Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών" του Σύλλα Τζουμέρκα, ενώ στις 15/1 (8 μ.μ.) το φεστιβάλ φέρνει το "Digger" του Τζώρτζη Γρηγοράκη στο κινηματοθέατρο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και την κριτικό κινηματογράφου Βαρβάρα Κοντονή.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οργανωμένες επισκέψεις στους Επισκέψιμους Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους (ΕΕΑΧ) σε τέσσερα υποθαλάσσια Ναυάγια

Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/02/2024

Update: Τελικά, ποιος και γιατί έσβησε τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα;

Η κόκκινη μπογιά δεν πρόλαβε καλά-καλά να στεγνώσει στο Σύνταγμα και συνεργείο καθαρισμού επενέβη. Ο Δήμος Αθηναίων αρνείται την όποια εμπλοκή και τα ερωτήματα παραμένουν.

Νέος φωτισμός ανάδειξης του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Στόχος είναι η ανάδειξη του μνημείου και του άμεσου περιβάλλοντός του, χωρίς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις του χαρακτήρα του, αλλά και με τρόπο που να καθιστά άμεσα αντιληπτό τον όγκο και τη γεωμετρία του από κάθε σημείο θέασης.

"Αμάλθεια": Ανακαλύπτοντας τη χαρά της παράδοσης, τη γονιμότητα της γης και τη δύναμη της κοινότητας

Η βιωματική εβδομάδα ερασιτεχνικής γεωργίας και μη φονικής παραγωγής τροφής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Σύνοδος Κορυφής του Women Political Leaders

Στην Αθήνα θα βρεθούν περισσότερες από 200 σύνεδροι, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών και των στρατηγικών που απαιτούνται στην πορεία για την ισότητα.

Ξεκινά η δεύτερη φάση του έργου αποκατάστασης στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου

Η υπογραφή της σύμβασης προβλέπει την αποκατάσταση και αξιοποίηση των κτηρίων στο Τατόι που προορίζονται για φιλοξενία, εστίαση και αναψυχή.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο ετοιμάζει αφιέρωμα στη "Μελίνα Μερκούρη: 30 χρόνια στην αιωνιότητα"

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο της μέσα από μια συζήτηση μεταξύ των Σπύρου Αρσένη και Γιώργου Αρχιμανδρίτη, συγγραφέων του βιβλίου "Μελίνα". Μία σταρ στην Αμερική" και Γιάννη Ζουμπουλάκη.