Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών για την ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης

Οι κύκλοι ομιλιών θα πραγματοποιηθούν από την Ένωση "Μαζί για το Παιδί" και την "Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία", ενώ η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών θα πραγματοποιήσει μία ομιλία για τη νόσο στην χώρα μας.

mental health awareness © Shutterstock

Συνεχίζεται έως τον Απρίλιο ο κύκλος ομιλιών με δωρεάν συμμετοχή, που διεξάγει ο Δήμος Αθηναίων στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με επιστημονικά αναγνωρισμένους φορείς, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την υποστήριξη των δημοτών σε θέματα αγωγής και υγείας.

Οι κύκλοι ομιλιών, που αφορούν σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων θα πραγματοποιηθούν από την Ένωση "Μαζί για το Παιδί" και την "Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία", ενώ η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών θα πραγματοποιήσει μία ομιλία για τη νόσο στην χώρα μας.

Το πρόγραμμα των ομιλιών

"Εύκολα γίνεσαι γονιός, δύσκολα είσαι: Επειδή η ψυχική υγεία των παιδιών μας είναι εξίσου σημαντική με την σωματική" από την Ένωση "Μαζί για το Παιδί"

Παρασκευή 13/1 | 6.30 - 8.30 μ.μ.
"Μαθησιακές δυσκολίες"
Παρασκευή 10/3 | 6.30 - 8.30 μ.μ.
"Είμαι γονιός, βάζω όρια;"
Παρασκευή 07/4 | 6.30 - 8.30 μ.μ.
"Μπαίνει το παιδί μου στην εφηβεία, Τι κάνω;"

Οι ομιλίες θα γίνουν στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου.

Ανοιχτές συζητήσεις – Ομιλίες για θέματα ψυχικής υγείας από την "Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία"

Σάββατο 21/1 (Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κ. Πετραλώνων), Σάββατο 4/2 (Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Λ. Αλεξάνδρας) & Σάββατο 1/4 (Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Ευελπίδων) | 5 - 7 μ.μ.
"Ανοιχτή συζήτηση σε θέματα ψυχικής υγείας"
Ομιλήτρια: Λίλλιαν Μαρκάκη, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια.

Σάββατο 18/3 | 6 - 8 μ.μ.
"Η αντιμετώπιση του στίγματος στην ψυχική υγεία"
Ομιλητής: Νικόλαος Γκούβας, Ψυχίατρος. 
Η ομιλία θα γίνει στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Λ. Αλεξάνδρας.

Ομιλία από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών

Σάββατο 28/1 | 6 - 8 μ.μ.
"Η άνοια και η νόσος Alzheimer στην Ελλάδα σήμερα"
Ομιλήτρια: Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια και τη νόσο Alzheimer, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer.
Η ομιλία θα γίνει στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Εξαρχείων.

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Electra Rhythm Athens γιόρτασε τα εγκαίνια της νέας του εποχής

Το ριζικά ανανεωμένο ξενοδοχείο παρουσίασε τη νέα του ταυτότητα στην καρδιά της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/11/2025

Η Inalan απέσπασε το βραβείο "Telecoms Rising Star" στα InfoCom Awards 2025

Απόλυτα ευχαριστημένοι οι πελάτες της Inalan σύμφωνα με έρευνα για την εμπειρία των συνδρομητών της.

Γιατί το Afternoon Tea στο βουνό είναι μια τελετουργία που σε απογειώνει

Το Monte Vista μεταμορφώνει τα απογεύματα της Κυριακής σε κάτι που μοιάζει με τελετουργία στο βουνό της Πάρνηθας.

Μία νέα σελίδα για την εγχώρια οινοπαραγωγή από τη VERGOS Auctions

Ο μεγαλύτερος και μακροβιότερος οίκος δημοπρασιών της Ελλάδας διοργανώνει μία δημοπρασία αποκλειστικά αφιερωμένη στο ελληνικό κρασί.

Ο 'Αρχαίος Πειραιάς' αποκαλύπτεται σε ένα νέο φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο

Στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου, μοναδικές δράσεις αναδεικνύουν τρία εμβληματικά σημεία της αρχαίας πόλης του Πειραιά.

Το πιο απρόβλεπτο gastro-party είναι βουτηγμένο στο αλάτι και στις φυσαλίδες

Σαμπάνια και τηγανητές πατάτες ρέουν άφθονα στο Κουκάκι.

Η έκθεση "Athens Dies In Dreams At Sunrise" παρουσιάζεται σε ένα παλιό λατομείο στο λόφο του Φιλοπάππου

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στον Αλέξανδρο Τζάννη την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2025.