Οι προσεχείς εκδηλώσεις του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ειδικές προβολές συνθέτουν την πολυμορφική ατζέντα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Κ'έντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων το προσεχές διάστημα.

ΚΕΤ

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ειδικές προβολές συνθέτουν την πολυμορφική ατζέντα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων το προσεχές διάστημα. 

Πέμπτη 12/1 (9 μ.μ)
Sound of Color #4 (συναυλία)
Μία φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (κιθάρα, εφέ) προσκαλεί στο ΚΕΤ μουσικούς και visual artists για να δημιουργήσουν μαζί μια in situ οπτικοακουστική δράση. Στο τέταρτο "Sound of Color” της χρονιάς, αυτοσχεδιάζει με την ’Ελενα Κακαλιάγκου (κόρνο), τον Μιχάλη Καταχανά (βιόλα) και τη Ναταλία Μαντά (live visuals).

Αγορομάνα
© Δομνίκη Μητροπούλου

Κάθε Παρασκευή, από 11/11/2022 -20/1/2023
"Αγορομάνα" (θέατρο)

Μια νέα μητέρα διαπιστώνει ότι, παρά την κοινωνική πίεση και τις συνεχείς παροτρύνσεις, καλείται να ανταποκριθεί μόνη σε μια επίπονη και εντατική εργασία. Μόνο εκείνη το βιώνει έτσι; Είναι κακή μητέρα; Η παράσταση εξερευνά, εξιστορεί και αποδομεί τα βιώματα της μητρότητας και της πατρότητας. Φωτίζει σταδιακά τους έμφυλους ρόλους που συνεχίζουν να υφίστανται σήμερα. Ψάχνει να πιάσει από την αρχή το νήμα της βίας κατά των γυναικών. Μεταξύ stand-up comedy, ντοκιμαντέρ και μουσικής παράστασης, η "Αγορομάνα” βρίσκει φωνή ακούγοντας και μεταφέροντας τις φωνές και τις επιθυμίες πολλών άλλων γυναικών.

Μνιέστρης
© Γιώργος Σταυρίδης

Σάββατο 14/1 (9 μ.μ)
Μνιέστρης, Παυλόπουλος, Πολυμενέας-Λιοντήρης, Ρούπας, Σταυρίδης (συναυλία)
Πέντε μουσικοί – εκ των οποίων οι δύο παίζουν τύμπανα – συναντιούνται για πρώτη φορά με τη σύνθεση αυτή (αφού στο παρελθόν έχουν παίξει σε διαφορετικούς σχηματισμούς και περιστάσεις) με στόχο να μην ξεπεράσουν σε ένταση τα 50 dB SPL. Παρακολουθήστε την προσπάθεια – χωρίς ντεσιμπελόμετρα!

Οι Πικροδάφνες

Κυριακή, 15, 22 & 29/1, 5, 19 & 26/2, 5, 12, 19 & 26/3 • 2 & 9/4 (7 μ.μ)
"Οι Πικροδάφνες" (προβολή)

Η ταινία ακολουθεί την Μπέτυ Βακαλίδου, την Εύα Κουμαριανού και την Πάολα Ρεβενιώτη, τρεις τρανς γυναίκες που γνωρίζονται μεταξύ τους περισσότερα από σαράντα χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής βόλτας στην Αθήνα. Η Μπέτυ, η Εύα και η Πάολα επισκέπτονται ξανά τους δρόμους όπου ξεκίνησαν από νεαρή ηλικία τη σεξεργασία, τα μέρη στα οποία χάρηκαν τη ζωή, αγάπησαν και αγαπηθήκαν κι εκείνα όπου αγωνίστηκαν, έζησαν και αντιστάθηκαν.

Δήμος Βρύζας
© Γιώργος Αργυρόπουλος

Δευτέρα 16/1 (9 μ.μ)
Δήμος Βρύζας σόλο (συναυλία)
Ο βιολιστής και αυτοσχεδιαστής Δήμος Βρύζας σε ένα σόλο σετ ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Η συναυλία αποτελεί τη δεύτερη "στάση” του αυτοσχεδιαστή σε ένα μίνι τουρ που θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη στις 12 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιανουαρίου στο Cafe OTO του Λονδίνου. Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Βρύζας, ενεργός στην ευρωπαϊκή σκηνή του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, συνεργάζεται και ηχογραφεί με σημαντικούς αυτοσχεδιαστές/στριες. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελβετία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο ή τη Δανία. Είναι μέλος του drone αυτοσχεδιαστικού τρίο "Life Only” (Fred Frith, Diego Aguirre), του ντουέτου Miracapillo/Vryzas (Valeria Miracapillo), του ντουέτου Karbacher/Vryzas (Eva-Maria Karbacher) καθώς και του ελληνικού τρίο "The Coal” (με τους Σίμο Ρινιώτη και Γιάννη Αράπη). Η μουσική του διαδρομή μαρτυρά ένα ευρύ φάσμα επιρροών, από την κλασική και την παραδοσιακή μουσική έως τη rock, τη noise και την ambient. Τα ενδιαφέροντά του στρέφονται σήμερα προς τη διερεύνηση των ηχητικών ορίων του βιολιού, τον πειραματισμό με το κοντράστ ακουστικού/ηλεκτρονικού ήχου και την αναζήτηση νέων τρόπων μουσικής έκφρασης.

Bear Bones

Τρίτη 17/1 (9 μ.μ)
Bear Bones Lay Low (BE) / Lamina (BE) / Dimitra Kousteridou (GR)  (συναυλία)
Το αθηναϊκό label Orila έρχεται στο ΚΕΤ για μια βραδιά με low-key live performances: ο Ernesto González aka BBLL, μαζί με την καλλιτέχνιδα Lamina και την ερευνήτρια ήχου Δήμητρα Κουστερίδου. Λίγο αφότου εγκατέλειψε τη Βενεζουέλα για να εγκατασταθεί στο Βέλγιο, ο Ernesto González άρχισε να δημιουργεί ψυχεδελικό ηλεκτρονικό ήχο με το ψευδώνυμο BBLL και έκτοτε πραγματοποιεί εμφανίσεις και κυκλοφορεί μουσική σε όλη την Ευρώπη και το εξωτερικό. Οι δυσαρμονικές αφαιρέσεις, οι υψηλής ενέργειας ρυθμικές δονήσεις, οι αλλόκοτες μελωδικές ονειροπολήσεις και οι μινιμαλιστικές/μαξιμαλιστικές πρακτικές drone αποτελούν μέρος της μουσικής γλώσσας που έχει αναπτύξει εδώ και πάνω από μια δεκαετία, προσκαλώντας τόσο σε βαθιά ακρόαση όσο και σε εκστατικό χορό, σε έναν νοητικό χώρο όπου το αρχαϊκό συναντά το φουτουριστικό, όπου το γήινο συναντά το κοσμικό.

Ρεμπέτισσες του Ντουνιά

Σάββατο 28/1 (9 μ.μ)
Ρεμπέτισσες του Ντουνιά (performance)
Ο εκφωνημένος λόγος συναντά τον μουσικό αυτοσχεδιασμό και τα live visuals. Πού συναντιούνται η Chavela Vargas με τη Σωτηρία Μπέλλου; Τι ενώνει τους φουστανοφόρους άντρες που γεννάνε φάλαινες στους πάγους με τους ομιλητές μιας γλώσσας που δεν διακρίνει φύλα και κατάγεται απ’ τα σύννεφα; Τι κοινό έχουν οι σαλοί αδελφοποιτοί της συριακής ερήμου με τον διάσημο ψυχασθενή της Σαξονίας, γιο και γυναίκα του Θεού; Πότε αντιλαλούνε τα βουνά και πώς περιπλανιέται το κορμί; Γιατί έχει χαθεί το σεληνόφως; Και τι συμβαίνει "όταν μια αδελφή τραγουδάει ρεμπέτικα";* Εάν, σχεδόν σαράντα χρόνια πριν, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος δόξασε ως "πρώτο ρεμπέτη του ντουνιά" τον Ιπποκλείδη –"το πρώτο της Αθήνας αρχοντόπουλο, πού έσκιζε σε ομορφιά και τσαχπινιά"– και, πλάι του, τον κυρ-Αλέξανδρο, τον Δημοσθένη, τον Φραντς Κάφκα, η περφόρμανς αναζητά τα ίχνη των ρεμπετισσών, ως θέση και στάση ζωής, πέρα από φύλα και πέρα από σύνορα, σε όλο το ντουνιά, με άξονες την περιπλάνηση και την επιθυμία.

*αναφορά σε κείμενο του Ηλία Πετρόπουλου για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο

Εισιτήρια: Viva.gr | polychorosket.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

02/02/2023

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Καλλιτεχνικά επαγγέλματα: Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά με δύο ρυθμίσεις

Οριστικές λύσεις στα ζητήματα που έχουν τεθεί στον δημόσιο διάλογο αναφορικά με το ΠΔ 85/2022.

Stand up Science: Η Επιστήμη αλλιώς... στη σκηνή

Στο πρώτο Stand-Up Science της χρονιάς από τους Science Reactors, "φευγάτοι" επιστήμονες σχολιάζουν την επιστημονική επικαιρότητα με με ύφος απλό, απολαυστικό και σκωπτικό.