6 ιδέες για λίγες γιορτές ακόμη!

Οι γειτονιές της Αθήνας διατηρούν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και μας δελεάζουν να τσιμπήσουμε ένα τελευταίο μελομακάρονο ή να δοκιμάσουμε την τύχη μας στο πατινάζ. Από το κέντρο της πόλης και την Τεχνόπολη έως την Καλλιθέα και το Ελληνικό, μαζέψαμε 6 προτάσεις για να κρατήσει λίγο παραπάνω η μαγεία των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα 2022 Πεδίο του Άρεως © Λεωνίδας Τούμπανος

Το Πεδίον του Άρεως όπως δεν το έχετε ξαναδεί

"Εδώ ΠΑΡΚάρει η χαρά" μας λέει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία φέτος μετέτρεψε το Πεδίον του Άρεως σε ένα ξεχωριστό θεματικό πάρκο με την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη αγορά αλλά και αμέτρητες γιορτινές εκδηλώσεις. Μαθήματα χορού, παιδικές παραστάσεις, μικρές συναυλίες και διαδραστικά θεάματα κλείνουν το γιορτινό πρόγραμμα στο πάρκο, το οποίο αποχαιρετά τα Χριστούγεννα την Πέμπτη 5/1.

Οι γιορτινές κρυψώνες του Ελληνικού

The Ellinikon Experience Park

Ποιος είπε ότι πρέπει να είσαι παιδί για να απολαύσεις τα Χριστούγεννα; Στο The Ellinikon Experience Park μικροί και μεγάλοι καλούνται να εξερευνήσουν το εντυπωσιακά στολισμένο πάρκο και να ανακαλύψουν όλες τις διαδραστικές εμπειρίες που κρύβονται σε διάφορα σημεία του. Το ταξίδι ξεκινά από το Hill of Lights και συνεχίζεται στο Garden of Reflections, ενώ μετά την περιπλάνηση στο διαδραστικό projection mapping Magic Christmas Carpet, μπορείτε να πειραματιστείτε στα εργαστήρια του Christmas Hub, δημιουργώντας ευφάνταστες κατασκευές. Και επειδή δε γίνεται να φύγουμε με άδειο στομάχι, οι γευστικές προτάσεις του food court δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ικανοποιούν και με το παραπάνω. Έως 8/1.

Ο Αϊ Βασίλης στην Καλλιθέα 

Δήμος Καλλιθέας χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2022

Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Δήμου Καλλιθέας συνεχίζεται μέχρι τις 8/12, γεμίζοντας με γιορτινή διάθεση την πλατεία Δαβάκη για λίγες ακόμα μέρες. Highlight των εκδηλώσεων οι γιορτινές εκπλήξεις στο χωριό του Αϊ Βασίλη και τα δωρεάν παιχνίδια του λούνα παρκ. Τα χριστουγεννιάτικα events ρίχνουν αυλαία με τη θεατρική κωμωδία "Έρως και ταξίδι" (7/12) και μια χορευτική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο που μας προκαλεί να χορέψουμε σε ρυθμούς λάτιν (8/12).

Το Εργοστάσιο της Τεχνόπολης 

The Christmas Factory Τεχνόπολη

To The Christmas Factory κλείνει τις πόρτες του την Παρασκευή 6/1 και όσοι βρίσκεστε κοντά στο κέντρο της Αθήνας αξίζει να χαζέψετε την αγορά του παίρνοντας ιδέες για δώρα στις Φωτεινές και τους Γιάννηδες ή για να δοκιμάσετε τα λαχταριστά εδέσματα. Στον χώρο διεξάγονται καθημερινά δράσεις με ελεύθερη είσοδο, όπως εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και face painting, και το τελευταίο διήμερο λειτουργίας του, το Εργοστάσιο φιλοξενεί ένα τζαζ ντουέτο με τη Μαριάννα Παπαθανασίου και τον Κωνσταντίνο Μωραΐτη. Τέλος, μέχρι 8/1 θα παίζεται το θεατρικό "Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς", που συστήνει τους μύθους του Αισώπου μέσα από τη συγγραφική ματιά του Ζαν ντε Λα Φονταίν.

Ατελείωτο πατινάζ στον Νιάρχο 

ΚΠΙΣΝ Παγοδρόμιο
© Ευτυχία Βλάχου

Οι γιορτές μπορεί να πέρασαν, αλλά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δε λέει (και πολύ καλά κάνει) να βγει από το σχετικό mood. Όπως κάθε χρόνο, το Παγοδρόμιο στο Κανάλι θα είναι εκεί έως τα τέλη του Ιανουαρίου δίνοντάς μας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τύχη μας στο πατινάζ, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Για τους λιγότερο γενναίους αλλά και όσους αγαπούν τους περιπάτους, οι πρωτότυπες φωτιστικές εγκαταστάσεις που έχουν στηθεί στο πάρκο και θα λειτουργούν καθημερινά μέχρι 8/1, αποτελούν ιδανική πρόταση για αναμνηστικές φωτογραφίες. 

Τελευταίες επισκέψεις στα χριστουγεννιάτικα χωριά

Δέκα Χριστουγεννιάτικα Χωριά Δήμος Αθηναίων

Πετράλωνα, Νέος Κόσμος, Παγκράτι, Αμπελόκηποι και έξι ακόμα γειτονιές της Αθήνας απέκτησαν και φέτος τα δικά τους χριστουγεννιάτικα χωριά, με αφορμή τις γιορτινές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων και του Ο.ΠΑ.Ν.Δ.Α. Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, ο Αϊ Βασίλης και τα ξωτικά του θα επισκέπτονται ένα-ένα τα στολισμένα χωριά καλωσορίζοντας τους μικρούς επισκέπτες με κατασκευές, κεράσματα, face-painting, ατομικά και ομαδικά παιχνίδια και ένα σωρό άλλες δημιουργικές εκπλήξεις. Παράλληλα, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί περιμένουν το κοινό, ενώ σε κάθε γειτονιά διεξάγονται διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις, από θεατρικές παραστάσεις μέχρι αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων ιστοριών.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.