7 Πρωτοχρονιάτικες εμπειρίες στην πόλη

Ξέφρενα πάρτι στο κέντρο, πατινάζ στο Μέγαρο και ένα αγαπημένο μουσικό δίδυμο στο Nox ανάμεσα στα πρωτοχρονιάτικα events που αξίζουν.

Πρωτοχρονιά στην Αθήνα 2022

Πρωτοχρονιά στο κέντρο

Η Αθήνα ετοιμάζεται για τα καθιερωμένα πρωτοχρονιάτικα πάρτι και στην πλατεία Συντάγματος στήνεται ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό υπερθέαμα για να υποδεχτούμε το 2023. Το πρόγραμμα θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με κλασικά χριστουγεννιάτικα κομμάτια, όμως πρωταγωνιστές της βραδιάς θα είναι ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, που θα μας ξεσηκώσουν μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ την αντίστροφη μέτρηση για τον νέο χρόνο θα κάνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Τις πρώτες ώρες του νέου έτους, τη σκυτάλη παίρνει η cover band των Bejeezus, φέρνοντας pop, swing, latin και ροκ ήχους στην πλατεία. Το πάρτι θα συνεχιστεί στη Βαρβάκειο Αγορά, όπου κορυφαίοι DJs της πόλης μάς προσκαλούν να χορέψουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μουσική και πατινάζ στο Μέγαρο

Χριστούγεννα Μέγαρο Μουσικής

Οι μουσικές εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το γιορτινό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής, αρκετές από αυτές μάλιστα είναι με ελεύθερη είσοδο και προσφέρονται για βόλτες χωρίς πρόγραμμα. Την Πέμπτη τις 29/12, το Φουαγιέ Μουσών της Αίθουσας "Αλεξάνδρα Τριάντη" υποδέχεται το γκρουπ των σπουδαστών του τζαζ τμήματος του Ωδείου Αθηνών. Το μουσικό πρόγραμμα κλείνει με το σύνολο τζαζ του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, στις 30/12. Παράλληλα, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, μια φωτισμένη παγοπίστα έχει στηθεί στο Αίθριο των Μουσών, για ατέλειωτο πατινάζ παρέα με όλη την οικογένεια. Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί κανονικά και την Πρωτοχρονιά.

Εκθεσιακό αφιέρωμα στο ’21

Ένδυμα Ψυχής

Ο Βαγγέλης Κύρης και ο Ανατόλι Γεωργίεφ "κεντούν" μια εντυπωσιακή έκθεση στο Μουσείο Ακρόπολης, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και τα 100 από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το "Ένδυμα ψυχής" παντρεύει κέντημα και φωτογραφία, δίνοντας ξανά ζωή σε παραδοσιακές φορεσιές Ελλήνων και Ελληνίδων ηρώων και αναδεικνύοντας μια σημαντική πτυχή του ελληνισμού.

Γιορτές στο Πεδίον του Άρεως

Χριστούγεννα 2022 Πεδίο του Άρεως
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η πόλη έχει γεμίσει με χριστουγεννιάτικες αγορές και το Πεδίον του Άρεως δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Περιφέρεια Αττικής έντυσε το πάρκο γιορτινά και μέσα από ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα περιμένει μικρούς και μεγάλους να βιώσουν αξέχαστες εμπειρίες στο κέντρο της Αθήνας. Είτε θέλετε να ρίξετε μια ματιά στους πάγκους της αγοράς για τα πρωτοχρονιάτικά σας ψώνια είτε να δοκιμάσετε τα λαχταριστά εδέσματα, το πάρκο είναι η ιδανική λύση για τις φετινές γιορτές. Ακόμη, στο Πεδίο θα διοργανώνονται παιδικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια και πολλές συναυλίες μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

Ρεβεγιόν με ένα αγαπημένο μουσικό δίδυμο

Ρέμος Γαρμπή

Μία από τις πιο δυνατές μουσικές συμπράξεις της χρονιάς θα μας κάνει παρέα την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στον ιστορικό και πρόσφατα αναβαθμισμένο χώρο του "Nox". Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία στο "Diogenis Palace", η Καίτη Γαρμπή και ο Αντώνης Ρέμος ξαναβρίσκονται και ετοιμάζουν την απόλυτη πρωτοχρονιάτικη γιορτή, στήνοντας ένα εντυπωσιακό σόου με παλιές και νέες επιτυχίες. Η υψηλή αισθητική και οι νέες δυνατότητες που προσφέρει το νυχτερινό κέντρο, σε συνδυασμό με την επιβλητική σκηνική παρουσία των τραγουδιστών, υπόσχονται μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Ξέφρενο πάρτι στο "Half Note"

Jive Aces

Οι μυθικοί Jive Aces μάς γεμίζουν με την απαράμιλλη ενέργειά τους τις τελευταίες μέρες του ’22 αλλά και τις πρώτες του ’23. Πρόκειται για μία από τις πιο ταλαντούχες jive και swing μπάντες στον κόσμο, η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μουσικής το 1989, παίζοντας σε τζαζ και jive κλαμπ του Ανατολικού Λονδίνου. Το συγκρότημα ανεβαίνει στη σκηνή του "Half Note" και μας παρασύρει σε ένα ξέφρενο επταήμερο πάρτι, έως και τις 3 Ιανουαρίου.

Cine-pop Πρωτοχρονιά στις αίθουσες 

whitney_houston_i_wanna_dance_with_somebody2

Η βραβευμένη με BAFTA Ναόμι Άκι ("Star Wars: Skywalker Η Άνοδος", "Λαίδη Μάκβεθ") είναι η Γουίτνεϊ Χιούστον στη μουσική σινε-βιογραφία της Κάσι Λέμονς ("Harriet") "Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody", η οποία φιλοδοξεί να αποτυπώσει όχι μόνο την εμβληματική παρουσία και επιρροή της Αφροαμερικανίδας τραγουδίστριας στη σύγχρονη ποπ σκηνή, αλλά και τις εμπειρίες που τη στιγμάτισαν στην προσωπική της ζωή. Κι όταν η Γουίτνεϊ τραγουδάει "I wanna dance with somebody", ποιος μπορεί να της αρνηθεί;

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ένδυμα Ψυχής

  • Μεικτά Μέσα

70 ενδυμασίες και στολές του προπερασμένου αιώνα χρησιμοποιούνται από τον φωτογράφο Βαγγέλη Κύρη και τον εκφραστή της κεντητικής τέχνης Ανατόλι Γεωργίεφ προκειμένου να παρουσιαστούν με καλλιτεχνικό τρόπο, φορεμένες από σύγχρονους ανθρώπους. Φωτογραφία και κέντημα συνδυάζονται δημιουργώντας ένα ξεχωριστό είδος τέχνης, αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 αλλά και την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.