Μπήκαμε στο ολοκαίνουριο The Dolli at Acropolis

Μπήκαμε στην εντυπωσιακή προσθήκη της ξενοδοχειακής φαρέτρας του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, που φέρνει την Grecotel στην καρδιά της Αθήνας από 30 Δεκεμβρίου, δίνοντας νέα ζωή στην πανέμορφη ιστορική έδρα των υφασμάτων Χυτήρογλου.

The Dolli Athens

Προικισμένο με αρχιτεκτονική φινέτσα και εκλεκτικιστικό στιλ παλιάς Αθήνας, το νέο boutique στολίδι στο ξενοδοχειακό περιδέραιο του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη φέρνει την Grecotel στην καρδιά της Αθήνας, δίνοντας νέα ζωή στο πανέμορφο μέγαρο Καλλιμασιώτη. Έδρα των υφασμάτων Χυτήρογλου επί δεκαετίες, το επιβλητικό κτήριο στη γωνία των οδών Μητροπόλεως και Αιόλου θα περάσει στη νέα εποχή του ως "The Dolli at Acropolis", από τις 30 Δεκεμβρίου.

Έχοντας καθυστερήσει σημαντικά τη λειτουργία του λόγω των πανδημικών συνθηκών (ο αρχικός προγραμματισμός "έβλεπε" εγκαίνια ήδη από το 2019), το "The Dolli at Acropolis" θα είναι ένα 5 αστέρων boutique ξενοδοχείο με 46 δωμάτια, εστιατόρια, πισίνα, lounge bar, pool bar, συνεδριακό χώρο, γυμναστήριο, spa και roof garden. Δεύτερο σημείο της Grecotel στο κέντρο της Αθήνας, μετά το "Pallas Athena" της πλατείας Κοτζιά, το "The Dolli at Acropolis" προσφέρει μοναδικές βίστες προς την Ακρόπολη και την πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ από την περιμετρική θέα του roof garden, το βλέμμα φτάνει ως τον Πειραιά, το όρος Αιγάλεω, τον Λυκαβηττό και την πλατεία Συντάγματος.

The Dolli Athens

Το κτίριο χτίστηκε αρχικά το 1925 από τον Ανδρέα Κριεζή, σημαντικότερο εκπρόσωπο του νεοεκλεκτισμού στην Ελλάδα, τη νέα εποχή του, όμως, υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Liakos Associates Architects, που αντανακλά στις διακοσμητικές πινελιές του την αριστοκρατική αύρα που αποπνέουν οι φινετσάτοι κοινόχρηστοι χώροι και τα φωτεινά, ψηλοτάβανα δωμάτια, υπογράφοντας ένα project με σαφές boutique luxury αποτύπωμα. Επιπλέον, με το κόστος επένδυσης να εκτιμάται περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ, η δροσερή, minimal αισθητική, η arty αύρα και τα προσεγμένα amenities ενισχύουν ακόμη περισσότερο τον premium χαρακτήρα διαμονής που θα προσφέρει το "The Dolli at Acropolis", αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά το προφίλ φιλοξενίας μιας γειτονιάς που τα τελευταία χρόνια σχεδόν μονοπωλείται από την απρόσωπη λογική της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Με τις κρατήσεις ήδη ανοιχτές για το νέο έτος, το "The Dolli at Acropolis" θα γιορτάσει τη λειτουργία του υποδεχόμενο το 2023 με ένα πανηγυρικό New Year’s Day Lunch. Στο παρθενικό το καλωσόριμα, το rooftop του "The Dolli" θα σκορπίσει μυρωδιές από εκλεκτές γιορτινές λιχουδιές με κάδρο την Ακρόπολη, με σαμπάνια και σολομός balik να υποδέχονται τους καλεσμένους στο πλούσιο εορταστικό μπουφέ, ενώ η ζεστή σούπα κολοκύθας θα στρώνει γευστικό χαλί προς το εορταστικό appetizer bar και τα ανατολίτικα πλατό, πριν κυρίως πιάτα όπως τα λιγκουίνι με αστακό και bisque, η ψητή πάπια με δαμάσκηνα και φρούτα, και το βοδινό φιλέτο Wellington με πατάτες, φοντάν αναλάβουν να δώσουν γεύση στο πρώτο γεύμα της χρονιάς.

The Dolli Athens

Ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel περιλαμβάνει χαρτοφυλάκιο 40 ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων σε προορισμούς όπως Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονος, Ρόδος και Κως, αλλά και Αθήνα, Σούνιο, Πελοπόννησος, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Με δυναμικότητα 17.000 κλινών στις μονάδες του, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".