Ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίον του Άρεως

Με κεντρικό σύνθημα «Εδώ ΠΑΡΚάρει η χαρά» ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μας καλωσορίζει στο θεματικό πάρκο όπου θα δούμε θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, συναυλίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, και πολλά ακόμα.

Πεδίον του Άρεως ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΟΣ©

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των μεγάλων χριστουγεννιάτικων εορτασμών, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει και φέτος μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Όλες οι δράσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό και θα πραγματοποιηθούν στο Πεδίον του Άρεως από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου. Με κεντρικό σύνθημα "Εδώ ΠΑΡΚάρει η χαρά", στο θεματικό πάρκο θα διεξάγονται διαφόρων ειδών εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, συναυλίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια, θέαμα με σαπουνόφουσκες, μαθήματα χορού, ενώ εκεί θα βρίσκεται και ο Άγιος Βασίλης που θα μοιράζει δώρα. Τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα ανάψει μέσα σε ένα ιδιαίτερο ζεστό, εορταστικό κλίμα, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Με αφορμή την αυριανή έναρξη των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης καλεί όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της Αττικής να επισκεφθούν το Πεδίον του Άρεως και να απολαύσουν τις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για όλο το επόμενο διάστημα. "Η Περιφέρεια Αττικής και εφέτος βρίσκεται κοντά σε κάθε πολίτη τις ημέρες των γιορτών με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση του εορταστικού κλίματος και της αισιοδοξίας. Αύριο Σάββατο ξεκινά το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα στην καρδιά της Αθήνας, στο Πεδίον του Άρεως, σημείο στο οποίο όπως αναφέρει και το κεντρικό σύνθημα "ΠΑΡΚάρει η χαρά". Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της χαράς καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν και να γιορτάσουν μαζί μας. Ευχόμαστε οι γιορτές αυτές να έχουν το φως και τη μαγεία των εποχών πριν την πανδημία. Για όλους εμάς, ο πολιτισμός και οι εκφάνσεις του, αποτελούν δυναμικό στοιχείο του ευ ζην, της ζωντάνιας και της χαράς που τόσο έχουμε ανάγκη. Για το λόγο αυτό προγραμματίζουμε εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλους τους  πολίτες μικρούς και μεγάλους".

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χάρης Ρώμας δήλωσε: "Το πνεύμα των Χριστουγέννων πλημμυρίζει το αγαπημένο Πεδίο του Άρεως και όλοι εμείς που δουλεύουμε για την Περιφέρεια Αττικής νιώθουμε χαρούμενοι αλλά και υπερήφανοι γι’ αυτά που προσφέρουμε στους πολίτες της Αττικής. Θεματικά πάρκα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα αλλά αυτό που δημιουργεί η Περιφέρεια Αττικής κάθε Χριστούγεννα στο Πεδίο του Άρεως είναι το μόνο χωρίς αντίτιμο εισόδου ενώ όλες οι δραστηριότητες παρέχονται δωρεάν. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!".

Ανάμεσα στο πλήθος των καθημερινών εκδηλώσεων θα περιλαμβάνονται εορταστικά μουσικά προγράμματα με τον Κώστα Μαρτάκη, τη Βανέσα Αδαμοπούλου και τη Ζωή Παπαδοπούλου, πολλούς νέους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής σκηνής αλλά και εκπροσώπους της παλιάς φρουράς στο λαϊκό ρεπερτόριο. Επίσης, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα εργαλεία της μουσικής και τη λαϊκή τέχνη, μουσική συναυλία swing με τους Swingin’ Cats, μουσική θεατρική παράσταση "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα", παραδοσιακά κάλαντα από την Ελλάδα και τη Μικρασία και αρκετές πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Με την υποστήριξη της Περιφέρεια Αττικής.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πεδίον του Άρεως

Πεδίον του Άρεως
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα μπαζάρ που παίζουν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας

Με μια επίσκεψη μπορείτε να βρείτε από βιβλία και χειροποίητα γλυκά ως κοσμήματα και ημερολόγια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/12/2025

Χριστουγεννιάτικες γιορτές στις γειτονιές του Πειραιά με τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Χαρούμενες δραστηριότητες και δώρα, μικρές χειροτεχνίες και facepainting θα προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες έως την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το δεύτερο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

Ένα street party παίζει απόψε στη Μητροπόλεως

Απόψε, από τις 20:00, το κέντρο φορά τα γιορτινά του και γεμίζει μουσική και ρυθμό.

Η Μελίνα Ασλανίδου στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει μια μαγική βραδιά γεμάτη μουσική, χαρά και φως.