7 γιορτινές έξοδοι για να μπείτε για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Γιορτινό μπαζάρ κόμιξ, παραμύθια από τη Νένα Μεντή και τη Ρένη Πιττακή και ένα "Πολικό Εξπρές" καλούν προς επιβίβαση.

Χριστούγεννα 2022 πλατεία Συντάγματος © Λεωνίδας Τούμπανος

Επιβιβαζόμαστε ξανά στο "Πολικό Εξπρές"!

Πολικό Εξπρές


Έτοιμο για νέα κινηματογραφικά δρομολόγια είναι το animation του Ρόμπερτ Ζεμέκις ("Forrest Gump", "Ναυαγός"), το οποίο υπήρξε πρωτοποριακό όταν κυκλοφόρησε πριν από 18 ολόκληρα χρόνια. Η ταινία αποτελεί διασκευή του ομώνυμου παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ και, για να αποτυπωθεί πιστά η χαρακτηριστική αισθητική του με βάση τις εικονογραφίες που συνόδευαν την ιστορία, ο Ζεμέκις χρησιμοποίησε μια καινοτόμα τεχνική ψηφιακής κινηματογράφησης. Αρχικά, οι ηθοποιοί καλούνταν να παίξουν κανονικά τις σκηνές τους και έπειτα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι κινήσεις τους "μεταμορφώθηκαν" σε εντυπωσιακά κινούμενα σχέδια. Το εγχείρημα θεωρήθηκε οικονομικά ριψοκίνδυνο, με τον προϋπολογισμό να αγγίζει τα 170 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο εντέλει βρήκε θερμή ανταπόκριση στο κοινό με έσοδα που ξεπέρασαν παγκοσμίως τα 300 εκατομμύρια. Στο cast βρίσκουμε τον Τομ Χανκς, ενώ η υπόθεση αφορά ένα αγόρι που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη. Έτσι, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ.

Γιορτινό μπαζάρ κόμικς στην Κυψέλη!

Comicdom Christmas Bazaar


Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42, 2103210146) προσκαλεί τους λάτρεις της ένατης τέχνης στο πιο γιορτινό μπαζάρ κόμικς. Το Comicdom Christmas Bazaar, σε συνεργασία με το Impact Hub Athens, έρχεται για να ικανοποιήσει τα γούστα των πιο φανατικών συλλεκτών αλλά και των πιο χαλαρών αναγνωστών, φιλοξενώντας στους πάγκους του χιλιάδες τεύχη και graphic novels από Marvel, DC, Dark Horse, ελληνικά manga, Disney, παλιές και πιο πρόσφατες κυκλοφορίες, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από memorabilia, από action φιγούρες μέχρι μπλουζάκια και συλλεκτικά αντικείμενα. Το μπαζάρ θα είναι ανοιχτό την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ.

Oι Fundracar καίνε το δέντρο!

Fundracar
© Thanos Tsantas


Η ασυμβίβαστη ελληνόφωνη μπάντα στήνει στη σκηνή του "Gagarin 205" ένα πανκ εορταστικό σκηνικό με κύρια συστατικά την αστείρευτη ενέργεια, περίσσεια ψυχεδέλεια, distorded κιθάρες, σαμανικά κρουστά, σίνθια, πνευστά από το υπερπέραν. Την εορταστική ατμόσφαιρα θα συμπληρώνουν εκλεκτοί καλεσμένοι και φίλοι, όπως ο Λιάκος Παπανικολός a.k.a. Eisvoleas, ο Αργύρης Γαλιατσάτος από τους Nightstalker, ο Δημήτρης Θωμάς (Skaribas), ο Γιώργος Κουκλάκης (Ηχόχωμα) και ο Πάνος Φραγκιαδακης των Χατζηφραγκέτα. Αρχιερέας της τελετουργίας του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου ο Μάριος Νταβέλης, που συνδυάζει reggae και punk, με rock, funk μέχρι και hip hop. Διαβάστε τη συνέντευξη των Fundracar εδώ.

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής

Mozart Knabenchor Wien


Η Παιδική Χορωδία Μότσαρτ της Βιέννης, που αποτελείται από αγόρια ηλικίας 8 έως 21 ετών, επιστρέφει στην αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής για ένα άκρως εορταστικό θέαμα για όλη την οικογένεια. Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, το ιστορικό χορωδιακό σύνολο υπό τον καθηγητή φωνητικής και διευθυντή Πέτερ Λανγκ και συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου θα ψάλλει παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, κλασικά βιεννέζικα αριστουργήματα και θρησκευτικά έργα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Τα πιο καλλιτεχνικά Χριστούγεννα στην Πινακοθήκη

Πινακοθήκη


Τέχνη και Χριστούγεννα συνδυάζονται μέσα από το πολυσυλλεκτικό γιορτινό πρόγραμμα της Εθνικής Πινακοθήκης (Βασ. Κωνσταντίνου 50, Ευαγγελισμός, 2144086201). Το ανανεωμένο μουσείο μάς καλεί να βιώσουμε τον κόσμο της τέχνης με έναν πιο άμεσο τρόπο, διοργανώνοντας θεματικές ξεναγήσεις στις περιοδικές του εκθέσεις, μουσικά προγράμματα, εκπαιδευτικές δράσεις που μας μυούν στο πολύτροπο έργο των Πάμπλο Πικάσο και Στίβεν Αντωνάκου, αλλά κι ένα μεγάλο μπαζάρ με παλιές και νέες εκδόσεις, ιδανικές για πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Παραμύθια από δύο σπουδαίες κυρίες του θεάτρου

Νένα Μεντή και Ρένη Πιττακή
Θεόφιλος Τσιμάς©


Το Εθνικό Θέατρο προσκαλεί στο θέατρο Ρεξ - Φουαγιέ Σκηνής "Μαρίκα Κοτοπούλη" δύο σπουδαίες κυρίες του ελληνικού θεάτρου, τη Νένα Μεντή και τη Ρένη Πιττακή, να μας αφηγηθούν δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τις πιο αγαπημένες μας ιστορίες, όπως το "Κοριτσάκι με τα σπίρτα", ο "Καρυοθραύστης", η "Χριστουγεννιάτικη ιστορία", "Ο Παπουτσής και τα ξωτικά". Το παραμύθι είναι μια ανάγκη για την παιδική –και όχι μόνο– ψυχή και αξίζει στα παιδιά (από 4 ετών) να βιώσουν αυτήν τη θεατρική εμπειρία. Η Νένα Μεντή θα αφηγηθεί παραμύθια στις 10 & 11/12 (ώρα 5 μ.μ.) και η Ρένη Πιττακή στις 17 & 18/12 (ώρα 5 μ.μ.). Συμμετέχει 12μελής χορωδία. Περισσότερες πληροφορίες στο www.n-t.gr.

Ο χριστουγεννιάτικος "Cosmos" του ΚΠΙΣΝ

Αλέξια
©SNFCC_SNF Nostos


Η 60μελής διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα El Sistema Greece ενώνει τις δυνάμεις της με την αγαπημένη ερμηνεύτρια Αλέξια και το τζαζ μουσικό της σύνολο για μια ανασκόπηση σε μερικά από τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το σινεμά, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου José Ángel Salazar Marín. Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στο στολισμένο ΚΠΙΣΝ, η τζαζ συναντάει την κλασική μουσική, τα γκόσπελ και το σουίνγκ μέσα από μελωδίες από τις αρχές του 1900 μέχρι τη "χρυσή εποχή" του Χόλιγουντ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".