Ο "Πολιτισμός στις Γειτονιές" κάνει στάση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Μουσική, παραμύθια, κινηματογράφος, παραστάσεις, ομιλίες, δημιουργική γραφή, ξεναγήσεις, εργαστήρια, ιστορία και ένα ξεχωριστό Gallery Walk έρχονται αυτά τα Χριστούγεννα στην πόλη.

Ο 'Πολιτισμός στις Γειτονιές' κάνει στάση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Athens Culture Net*, προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή, γεμάτο πρωτότυπες δράσεις που συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αυτή τη φορά στην καρδιά της πόλης, στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο, με στόχο την ανάδειξη του πλούσιο πολιτιστικού προϊόντος της Αθήνας.

Ο

Μετά από τρεις επιτυχημένους κύκλους στις γειτονιές της Κυψέλης, του Παγκρατίου και των Αμπελοκήπων, που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό, το πρόγραμμα "Πολιτισμός στις Γειτονιές" κάνει την 4η στάση του στο κέντρο της πόλης.

Παραμύθια, μουσική και αφηγήσεις στον Ι. Ναό Αγ. Φιλίππου Βλασσαρούς, ξενάγηση και παιδικά εργαστήρια στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, "Ελβίρα ντε Ιδάλγο, η ντίβα που δίδαξε την Κάλλας", ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ από το Ινστιτούτο Θερβάντες, ιστορικός και Λογοτεχνικός Περίπατος στο Μοναστηράκι και στου Ψυρρή, Καραγκιόζης, κάλαντα στις γειτονιές του Μέτς και του Μακρυγιάννη, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα ζήσουμε στις γειτονιές του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης.

Ο

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από ένα συναρπαστικό εικαστικό περίπατο, μια συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και την Αrt Αthina, με τη συμμετοχή 31 γκαλερί που υποδέχονται το κοινό την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου για ένα διήμερο Gallery Walk. Κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν δύο συναρπαστικές βραδιές εικαστικών περιπάτων, μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν τη σύγχρονη ελληνική εικαστική σκηνή και θα απολαύσουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονης, ελληνικής αλλά και διεθνούς δημιουργίας.

Διαβάστε Επίσης

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τις γκαλερί και τις αίθουσες τέχνης που συμμετέχουν στο Gallery Walk.

Κατεβάστε δωρεάν στο κινητό σας την εφαρμογή του CultureisAthens, στο Play Store και στο App Store και μείνετε συντονισμένοι για όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο και συμμετοχή. Για ορισμένες είναι απαραίτητη η προ-κράτηση θέσης (δείτε στο website).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Χάρης Δούκας: "‘Όποιοι έχουν πολύ μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην πόλη"

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε, στην Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, Δημοσιογράφο-Παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για τις θετικές και αρνητικές προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Αθήνας τα επόμενα χρόνια, με φόντο την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και την ανάγκη για περισσότερο πράσινο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.

Η ιδρύτρια του The Meet Market εξηγεί πώς δημιούργησε μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές αγορές

Ενόψει του πασχαλινού Meet Market στην Τεχνόπολη, η εμπνεύστριά του Alison Δαμιανού, μιλά για τους στόχους και τις προκλήσεις της αγοράς που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα events του ελληνικού κοινού, αλλά και όσα θα δούμε στο easter edition της αγοράς στις 27 και 28 Απριλίου.

Το Meet Market έρχεται με πασχαλινή διάθεση στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το #EasterEdition του The Meet Market καλεί το αθηναϊκό κοινό να ανακαλύψει πάνω από 150 εκθέτες με μοναδικά προϊόντα, στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή.

Ιστορίες βιοεπιστήμης στο Athens Science Festival 2024

Ομιλίες, διαδραστικά workshops και εκθέματα για όλες τις ηλικίες, συνθέτουν "Ιστορίες αλλαγής" με επίκεντρο τις Επιστήμες (της) Ζωής, στο επετειακό ASF.

"Ξέρεις από ίντερνετ; 60+": Το επιτυχημένο workshop επιστρέφει με νέο κύκλο μαθημάτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το επιτυχημένο εργαστήριο ψηφιακής ενδυνάμωσης δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους άνω των 60 ετών να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο και να αναπτύξουν νέες, απόλυτα χρήσιμες δεξιότητες.

Το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης του Υπουργείου Πολιτισμού

Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση και η αξιοποίηση της πολιτιστικής δραστηριότητας ως μέσου ενδυνάμωσης και διατήρησης της ψυχικής υγείας.