"Ο γιος της παπαρούνας" γίνεται αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση περί διαφορετικότητας

Το βιβλίο – συνεργασία του Δημήτρη και της Παυλίνας Κωνσταντάρα γίνεται αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση περί διαφορετικότητας.

Ο «γιος της παπαρούνας»

Σε μια γιορτή σύνδεσης και κοινωνικών μηνυμάτων, μπροστά σ΄ένα ευρύ ακροατήριο, εξελίχθηκε πριν λίγες μέρες στον πολυχώρο "Άτρακτος", η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου "Ο γιος της Παπαρούνας" (εκδόσεις Δίχτυ) που έγραψαν από κοινού ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντάρας και η κόρη του, Παυλίνα που εργάζεται στο χώρο της επικοινωνίας. 

Λάμπρος Παυλίνα και Δημήτρης Κωνσταντάρας
Λάμπρος, Παυλίνα και Δημήτρης Κωνσταντάρας

Όλη σχεδόν η οικογένεια Κωνσταντάρα (Δημήτρης, Παυλίνα και Λάμπρος) συνεργάστηκε στην παρουσίαση της ιστορίας που καταγράφει τη συγκλονιστική πορεία ενός κοριτσιού από την Παλαιστίνη που καταλήγει πρόσφυγας/μετανάστης στην Αθήνα, πέφτει στα χέρια μιας εγκληματικής οργάνωσης εκμετάλλευσης των προσφύγων, μένει έγκυος από τον αρχηγό της σπείρας, αποδρά από την "έδρα" της σπείρας, γεννάει ένα αγοράκι και το εγκαταλείπει στο θάλαμο νεογνών του μαιευτηρίου. Μη μπορώντας να το μεγαλώσει, φεύγει νύχτα, με την ελπίδα ότι το μωρό θα έχει καλύτερη τύχη χωρίς αυτήν την οποία αναζητεί η αστυνομία αλλά και η συμμορία που την εκμεταλλευόταν. Το μωρό καταλήγει στο Κέντρο Βρεφών "Μητέρα" και λίγο αργότερα υιοθετείται από ένα ζευγάρι, μεγαλώνει με αγάπη ώσπου έρχεται η στιγμή που ζητάει –όπως έχει δικαίωμα- να γνωρίσει την πραγματική του μητέρα.

Δημήτρης και Παυλίνα Κωνσταντάρα
Δημήτρης και Παυλίνα Κωνσταντάρα

Η παρουσίαση είχε θεατρική ατμόσφαιρα και εμπλουτίστηκε από οπτικοακουστικό υλικό, λίγα λόγια από τους συγγραφείς και αποσπάσματα από το βιβλίο που διάβασαν η ηθοποιός Εύη Σαουλίδου και τα δυο αδέλφια Παυλίνα και Λάμπρος, με τον Δημήτρη Κωνσταντάρα να κάνει τις συνδέσεις. Δυο θαυμάσιες ομιλήτριες, η parent coach Δήμητρα Γούναρη και η Σύμβουλος Κινητικής Ανάπτυξης Βρεφών και δασκάλα Κίνησης Μάρθα Κλουκίνα, μίλησαν για τη διαφορετικότητα και το πως η κοινωνία την αντιλαμβάνεται, με επίκεντρο την υιοθεσία.
Και τέλος, μέσα στις επιδοκιμασίες του κοινού, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας ανακοίνωσε στον γνωστό τυφλό δικηγόρο και πρόεδρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης "Με Άλλα Μάτια" Βαγγέλη Αυγουλά ότι το κείμενο του βιβλίου, προσφέρεται στην Οργάνωση ώστε να ηχογραφηθεί και σε ακουστική μορφή να διατίθεται σε όλα τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.