Δυνατές νέες εκδόσεις από τον Ίκαρο

Από τις εκδόσεις Ίκαρος αναμένονται να κυκλοφορήσουν ένα ποιητικό βιβλίο, δύο μυθιστορήματα που ανήκουν στην ξένη σειρά σύγχρονης πεζογραφίας και δύο ακόμη βιβλία.

Εκδόσεις Ίκαρος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος αναμένονται να κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου πέντε νέα βιβλία. Πρόκειται για ένα νέο ποιητικό βιβλίο της Κλεοπάτρας Λυμπέρη ("Το δεν είμαι ακόμα"), δύο μυθιστορήματα που ανήκουν στην ξένη σειρά σύγχρονης πεζογραφίας των Anthony Marra ("H Mercury παρουσιάζει") και Marieke Lucas Rijneveld ("Υπέροχη αγαπημένη μου") και τα βιβλία του Alec Ross ("Η οργισμένη δεκαετία του 2020. Εταιρείες, χώρες, λαοί και η μάχη για το μέλλον μας") και της Ιουλίτας Ηλιοπούλου ("Ο Ελύτης για παιδιά").

"Το δεν είμαι ακόμα" της Κλεοπάτρας Λυμπέρη

Το δεν είμαι ακόμα

Τι είναι "η αληθινή ζωή"; Το ερώτημα απασχόλησε τη φιλοσοφική και θεολογική σκέψη, αλλά και όλες τις πνευματικές σχολές και τάσεις από την αρχαιότητα ως σήμερα. Η Κλεοπάτρα Λυμπέρη ξαναπιάνει αυτό το ερώτημα, αντιδρώντας στην τραγικότητα της μεταμοντέρνας συνθήκης και στην απόσυρση του Πνεύματος. Το νέο της βιβλίο με τίτλο "Το δεν είμαι ακόμα" συνυπάρχει με τη σκέψη του Ερνστ Μπλοχ, του οποίου ο ουτοπικός κόσμος μη είναι-ακόμη (Noch-Nicht-Sein) στηρίζεται στη φαντασιακή διάσταση και τις δυνατότητες του κρυμμένου μέλλοντος. Πρόκειται για ένα βιβλίο που επιδιώκει να ενώσει ξανά την ποίηση με τη φιλοσοφία, χωρίς να απομακρύνεται από το λυρικό διακύβευμα.

"H Mercury παρουσιάζει" του Anthony Marra (μτφρ. Αχιλλέας Κυριακίδης)

Η Mercury παρουσιάζει

Ο σημαντικότερος ίσως πεζογράφος της νεότατης αμερικάνικης γενιάς, Anthony Marra, και συγγραφέας των πολυβραβευμένων βιβλίων "Αστερισμός ζωτικών φαινομένων (2013)" και "Ο Τσάρος της αγάπης και της τέκνο (2016)", επιστρέφει με ένα βιβλίο που διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του 1940.

Μια διαχρονική ιστορία αγάπης, ψευδαισθήσεων, ενοχών και θυσίας, τοποθετημένη στη "χρυσή" μεταπολεμική εποχή της μεγαλύτερης κινηματογραφικής βιομηχανίας του πλανήτη.

"Υπέροχη αγαπημένη μου" του Marieke Lucas Rijneveld (μτφρ. Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου)

Υπέροχη αγαπημένη μου

Το νέο μυθιστόρημα του Marieke Lucas Rijneveld, μετά τη διεθνή αναγνώριση και το βραβείο International Booker 2020 για το βιβλίο του "Δυσφορεί η νύχτα" (2021). Υπάρχουν μεγάλα έργα στην παγκόσμια λογοτεχνία, όπως επίσης και μεγάλες φωνές. Ο Marieke Lucas Rijneveld δημιουργεί τη δική του ερμηνεία της "Λολίτας" του Vladimir Nabokov, της ιστορίας που όρισε αυτό που ονομάζουμε έρωτα.

"Η οργισμένη δεκαετία του 2020. Εταιρείες, χώρες, λαοί και η μάχη για το μέλλον μας" του Alec Ross (μτφρ. Νίκος Ρούσσος)

Η οργισμένη δεκαετία του 2020. Εταιρείες, χώρες, λαοί και η μάχη για το μέλλον μας

Ο Alec Ross, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς σε θέματα καινοτομίας παγκοσμίως, στο νέο του βιβλίο διαχειρίζεται με τόλμη μια από τις θεμελιώδεις ανησυχίες της εποχής μας: την κατακερματισμένη σχέση των ανθρώπων, των εταιριών και των κυβερνήσεων. Δημιουργεί έτσι ένα διαφωτιστικό χρονικό που προσκαλεί τον αναγνώστη να αναθεωρήσει κάποιες από τις θέσεις του για τη δημοκρατία, τον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση.

"Ο Ελύτης για παιδιά" της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ο Ελύτης για τα παιδιά

Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου δημιούργησε ένα βιβλίο γνωριμίας με το έργο και τη ζωή του Οδυσσέα Ελύτη. Ένα εικονογραφημένο βιβλίο, που με άμεσο τρόπο, μέσα από αφήγηση, διαλόγους, ποιητικά αποσπάσματα, μυεί τα παιδιά στη μαγεία, στις ιδέες και στα σύμβολα της ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη. Πρόκειται για ένα βιβλίο γνώσης που απευθύνεται κυρίως στα παιδιά του δημοτικού αλλά σίγουρα μπορούν να το απολαύσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοί τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.