Το γιορτινό περιοδικό Taste & Travel κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το αθηνόραμα

Πάρτε μια πρώτη γεύση και ετοιμαστείτε για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα

Το γιορτινό περιοδικό Taste & Travel κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το αθηνόραμα

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι ονειρευόμαστε να φτιάξουμε βαλίτσες για μικρές και μεγάλες αποδράσεις. Εμείς κάναμε την αρχή γυρίζοντας την Ελλάδα και τον πλανήτη και σας ετοιμάσαμε την πιο ταξιδιάρικη και νόστιμη έκδοση του χειμώνα, το περιοδικό Taste & Travel που κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, προαιρετικά μαζί με το αθηνόραμα στα περίπτερα.

Περπατήσαμε στην ανανεωμένη Θεσσαλονίκη και καλέσαμε τους βραβευμένους σεφ και εστιάτορες της γαστρονομικής πρωτεύουσας της UNESCO να φωτογραφηθούν για το εξώφυλλο μας στην ολοκαίνουργια Αγορά Μοδιάνο. Tαξιδέψαμε στη Μακεδονία σε δυο διαφορετικές γαστρονομικές διαδρομές, μια του κρέατος και μία του κρασιού, συναντήσαμε κτηνοτρόφους τέταρτης ή πέμπτης γενιάς και οινοποιούς με βαθιά οικογενειακή παράδοση, αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και διάθεση εξέλιξης και καινοτομίας με σεβασμό στο terroir. 

Κοιμηθήκαμε με τον απαλό ήχο των νιφάδων που έπεφταν έξω απ΄ το ξύλινο παράθυρό μας σε ένα cabin house στο Εθνικό Πάρκο Gauja στη Βαλτική και περπατήσαμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές της Εσθονίας απολαμβάνοντας pirukas, "τσέπες" ζύμης γεμάτες με κρέας, λάχανο ή μανιτάρια). Δρασκελίσαμε την πόρτα ενός παλιού κρεοπωλείου στην αρτίστικη γειτονιά El Born στη Βαρκελώνη για να..  πιούμε με το στόμα μας γιατί εξελίσσεται στη νέα πρωτεύουσα των μπαρ. Δοκιμάσαμε νεολογισμούς με τοπικό χρώμα όπως τα "τραχαντσίνι" (όταν ο τραχανάς συνάντησε τα arancini) και ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα με το επίπεδο των νέων  εστιατορίων της Ηπείρου. Πηραμε το λαπτοπ μας και πιασαμε θεση σ’ ένα hot desk με θέα τον Tάγο για να δούμε πως η Λισαβόνα εξελίσσεται σε Μέκκα των ψηφιακών νομάδων, απολαύσαμε σύγχρονη τέχνη εκεί που δεν το περιμέναμε, στη γαλήνια αγροτική εξοχή του Σεν Μόριτζ.

Αγκαλιάσαμε πρωτοβουλίες που ανοίγουν νέους δρόμους στο αργό ταξίδι, τη βιωσιμότητα και την αειφορία και τη συμπερίληψη. Απο τον γαστρονομικο ακτιβισμο του χορτοφαγικού-vegan εστιατορίου "Tian" στη Βιέννη που βασίζεται στην αειφόρα λογική "από τη ρίζα έως το φύλλο" μέχρι τις νέες στολές και τις πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών που πάνε πέρα από το βιολογικό φύλο και προάγουν τη συμπερίληψη.

Καλά χειμερινά ταξίδια να έχουμε! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Γιορτινές βόλτες στο ΚΠΙΣΝ

Ένας μαγικός χριστουγεννιάτικος κόσμος στα νότια, μία ιδιαίτερη βιβλιοπαρουσίαση και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 6 έως 12/12.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
06/12/2025

Δύο premium γιορτινά δημιουργικά εργαστήρια στο Θέατρο Βεάκη για να στολίσεις αλλιώς

Στρώσε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και φτιάξε το πιο όμορφο στεφάνι.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

Γιατί πλημμυρίζει η Αθήνα κάθε φορά που βρέχει;

Βρέχει ξανά και οι δρόμοι της Αθήνας μετατρέπονται σε ποτάμια - πώς θα φτάσεις στη δουλειά, στο σχολείο ή στο ραντεβού σου; Ένας ειδικός μάς εξηγεί τι συμβαίνει.

Χαρτογραφήθηκε για πρώτη φορά ο Εθελοντισμός στην Ελλάδα

Παρουσίαση της Πανελλαδικής Έρευνας "Το Προφίλ του Εθελοντή" από την Humanity Greece.