Το γιορτινό περιοδικό Taste & Travel κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το αθηνόραμα

Πάρτε μια πρώτη γεύση και ετοιμαστείτε για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα

Το γιορτινό περιοδικό Taste & Travel κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το αθηνόραμα

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι ονειρευόμαστε να φτιάξουμε βαλίτσες για μικρές και μεγάλες αποδράσεις. Εμείς κάναμε την αρχή γυρίζοντας την Ελλάδα και τον πλανήτη και σας ετοιμάσαμε την πιο ταξιδιάρικη και νόστιμη έκδοση του χειμώνα, το περιοδικό Taste & Travel που κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, προαιρετικά μαζί με το αθηνόραμα στα περίπτερα.

Περπατήσαμε στην ανανεωμένη Θεσσαλονίκη και καλέσαμε τους βραβευμένους σεφ και εστιάτορες της γαστρονομικής πρωτεύουσας της UNESCO να φωτογραφηθούν για το εξώφυλλο μας στην ολοκαίνουργια Αγορά Μοδιάνο. Tαξιδέψαμε στη Μακεδονία σε δυο διαφορετικές γαστρονομικές διαδρομές, μια του κρέατος και μία του κρασιού, συναντήσαμε κτηνοτρόφους τέταρτης ή πέμπτης γενιάς και οινοποιούς με βαθιά οικογενειακή παράδοση, αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και διάθεση εξέλιξης και καινοτομίας με σεβασμό στο terroir. 

Κοιμηθήκαμε με τον απαλό ήχο των νιφάδων που έπεφταν έξω απ΄ το ξύλινο παράθυρό μας σε ένα cabin house στο Εθνικό Πάρκο Gauja στη Βαλτική και περπατήσαμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές της Εσθονίας απολαμβάνοντας pirukas, "τσέπες" ζύμης γεμάτες με κρέας, λάχανο ή μανιτάρια). Δρασκελίσαμε την πόρτα ενός παλιού κρεοπωλείου στην αρτίστικη γειτονιά El Born στη Βαρκελώνη για να..  πιούμε με το στόμα μας γιατί εξελίσσεται στη νέα πρωτεύουσα των μπαρ. Δοκιμάσαμε νεολογισμούς με τοπικό χρώμα όπως τα "τραχαντσίνι" (όταν ο τραχανάς συνάντησε τα arancini) και ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα με το επίπεδο των νέων  εστιατορίων της Ηπείρου. Πηραμε το λαπτοπ μας και πιασαμε θεση σ’ ένα hot desk με θέα τον Tάγο για να δούμε πως η Λισαβόνα εξελίσσεται σε Μέκκα των ψηφιακών νομάδων, απολαύσαμε σύγχρονη τέχνη εκεί που δεν το περιμέναμε, στη γαλήνια αγροτική εξοχή του Σεν Μόριτζ.

Αγκαλιάσαμε πρωτοβουλίες που ανοίγουν νέους δρόμους στο αργό ταξίδι, τη βιωσιμότητα και την αειφορία και τη συμπερίληψη. Απο τον γαστρονομικο ακτιβισμο του χορτοφαγικού-vegan εστιατορίου "Tian" στη Βιέννη που βασίζεται στην αειφόρα λογική "από τη ρίζα έως το φύλλο" μέχρι τις νέες στολές και τις πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών που πάνε πέρα από το βιολογικό φύλο και προάγουν τη συμπερίληψη.

Καλά χειμερινά ταξίδια να έχουμε! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ζωγράφισε το δικό σου ποτήρι κρασιού στο Μουσείο Οίνου - Κώστα Λαζαρίδη

Ζήστε τη μαγεία του κρασιού και της τέχνης στο Κτήμα Οινότρια Γη - Costa Lazaridi, μέσα από μια μοναδική ξενάγηση και ένα workshop ζωγραφικής

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Σινεμά, γαστρονομία και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Orbis Vini: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία έκθεση αφιερωμένη στα "κρασιά του κόσμου"

Μήπως είναι η ώρα να δούμε κατάματα τα "κρασιά του κόσμου"; Η Orbis Vini, την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental της Αθήνας σε καλεί να ανακαλύψεις 490 κρασιά από 179 οινοποιεία και 14 διαφορετικές χώρες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα λαογραφικό "Αντάμωμα" στην Κυψέλη

Ένα folk event από το Torvas, εικαστικές περιηγήσεις στον Άλιμο και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 26/10.

Θα ήθελες να μάθεις πώς να δώσεις νέα ζωή στα έπιπλά σου;

Στην σχολή τεχνών "Ασκαρδαμυκτί" θα μάθετε πως να συντηρήσετε και να μεταμορφώσετε τα παλιά σας έπιπλα.

Τι συνέβη όταν η Peggy Gou έπαιξε rave σε φούρνο

Η υπερδιάσημη DJ εμφανίστηκε σε ένα bakery του Παρισιού και ξεκίνησε να παίζει όσο δίπλα της σερβίρονταν κρουασάν.