Μια "Πρώτη Απόπειρα" ευαισθητοποίησης για τον εγκλεισμό και την ψυχική υγεία από την "Fabrica Athens"

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, στηρίζει έμπρακτα τις διαδικασίες επανένταξης και την προσωπική έκφραση των εγκλείστων σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Τεχνοχώρος FABRICA

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στηρίζει έμπρακτα τις διαδικασίες επανένταξης και την προσωπική έκφραση των εγκλείστων σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Στο πλαίσιο της δράσης της αυτή, συνδιοργανώνει στις 10 Δεκεμβρίου με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού (ΨΚΚ), στον "Τεχνοχώρο Φάμπρικα" (Μεγ. Αλεξάνδρου 125- Κεραμεικός), την ημερίδα "Πρώτη Απόπειρα – Χριστουγεννιάτικη Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για τον Εγκλεισμό και την Ψυχική Υγεία", η οποία είναι ανοιχτή προς το ευρύ κοινό, με σκοπό να παρουσιαστεί η προσπάθεια των ασθενών κρατουμένων, να ευαισθητοποιηθούν οι επισκέπτες ως προς τον εγκλεισμό και την ψυχική ασθένεια και να ενισχυθεί το φιλόπτωχο ταμείο, καλύπτοντας έτσι όλο και περισσότερες ανάγκες των άπορων κρατούμενων. 

Πρώτη απόπειρα

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Ολοήμερο χριστουγεννιάτικο bazaar (12 μ.μ-10 μ.μ), με έργα της ομάδας χειροτεχνίας κρατουμένων του ΨΚΚ στον φιλόξενο χώρο του Τεχνοχώρου Φάμπρικα. Φίλοι, εθελοντές και το ευρύ κοινό θα μπορέσουν να απολαύσουν τον καφέ και το ποτό τους, να γνωριστούν μεταξύ τους και να κάνουν χριστουγεννιάτικες αγορές. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο φιλόπτωχο ταμείο του ΨΚΚ. 
  • Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Πρώτη Απόπειρα" του Αλέξανδρου Β. (7 μ.μ) με ποιήματα που γράφτηκαν κατά τα 22 έτη του εγκλεισμού του στην ψυχιατρική μονάδα. Η ποιητική συλλογή είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 7 Μαρτίου 2020, και πάλι στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, σε μία πολύ συγκινητική εκδήλωση που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν. Αυτή τη φορά ο Αλέξανδρος Β., ο οποίος δεν είχε μπορέσει να παρευρεθεί στην πρώτη εκδήλωση, θα παρουσιάσει ο ίδιος το έργο του, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης του ανθρώπου.  

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι ο Φάνης Κατέχος, μέλος της Fabrica Athens, που συμμετέχει εθελοντικά σε δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ψ.Κ.Κ., ο Στάθης Γράψας, εισηγητής του  Εργαστηρίου Προσωπικής Ανάπτυξης Κρατουμένων (Ε.Π.Α.Κ.) και η Κοινωνική Υπηρεσία του  Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού. 

695 80 67 231 (Δευτ. – Παρ.: 12 μ.μ-6 μ.μ) | be.with.fabricart@gmail.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.