Μια "Πρώτη Απόπειρα" ευαισθητοποίησης για τον εγκλεισμό και την ψυχική υγεία από την "Fabrica Athens"

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, στηρίζει έμπρακτα τις διαδικασίες επανένταξης και την προσωπική έκφραση των εγκλείστων σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Τεχνοχώρος FABRICA

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens, στηρίζει έμπρακτα τις διαδικασίες επανένταξης και την προσωπική έκφραση των εγκλείστων σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Στο πλαίσιο της δράσης της αυτή, συνδιοργανώνει στις 10 Δεκεμβρίου με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού (ΨΚΚ), στον "Τεχνοχώρο Φάμπρικα" (Μεγ. Αλεξάνδρου 125- Κεραμεικός), την ημερίδα "Πρώτη Απόπειρα – Χριστουγεννιάτικη Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για τον Εγκλεισμό και την Ψυχική Υγεία", η οποία είναι ανοιχτή προς το ευρύ κοινό, με σκοπό να παρουσιαστεί η προσπάθεια των ασθενών κρατουμένων, να ευαισθητοποιηθούν οι επισκέπτες ως προς τον εγκλεισμό και την ψυχική ασθένεια και να ενισχυθεί το φιλόπτωχο ταμείο, καλύπτοντας έτσι όλο και περισσότερες ανάγκες των άπορων κρατούμενων. 

Πρώτη απόπειρα

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Ολοήμερο χριστουγεννιάτικο bazaar (12 μ.μ-10 μ.μ), με έργα της ομάδας χειροτεχνίας κρατουμένων του ΨΚΚ στον φιλόξενο χώρο του Τεχνοχώρου Φάμπρικα. Φίλοι, εθελοντές και το ευρύ κοινό θα μπορέσουν να απολαύσουν τον καφέ και το ποτό τους, να γνωριστούν μεταξύ τους και να κάνουν χριστουγεννιάτικες αγορές. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο φιλόπτωχο ταμείο του ΨΚΚ. 
  • Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Πρώτη Απόπειρα" του Αλέξανδρου Β. (7 μ.μ) με ποιήματα που γράφτηκαν κατά τα 22 έτη του εγκλεισμού του στην ψυχιατρική μονάδα. Η ποιητική συλλογή είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 7 Μαρτίου 2020, και πάλι στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, σε μία πολύ συγκινητική εκδήλωση που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν. Αυτή τη φορά ο Αλέξανδρος Β., ο οποίος δεν είχε μπορέσει να παρευρεθεί στην πρώτη εκδήλωση, θα παρουσιάσει ο ίδιος το έργο του, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης του ανθρώπου.  

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι ο Φάνης Κατέχος, μέλος της Fabrica Athens, που συμμετέχει εθελοντικά σε δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ψ.Κ.Κ., ο Στάθης Γράψας, εισηγητής του  Εργαστηρίου Προσωπικής Ανάπτυξης Κρατουμένων (Ε.Π.Α.Κ.) και η Κοινωνική Υπηρεσία του  Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού. 

695 80 67 231 (Δευτ. – Παρ.: 12 μ.μ-6 μ.μ) | be.with.fabricart@gmail.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Υπογραφή νέου μνημονίου συνεργασίας που επεκτείνει την καθ’ όλα επιτυχημένη σύμπραξη των δύο φορέων, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Τρέξε για καλό σκοπό στο 10ο Wings for Life World Run

Ο μοναδικός αγώνας δρόμου επιστρέφει για 10η χρονιά και καλεί άτομα όλων των ηλικιών να τρέξουν μαζί με χιλιάδες δρομείς, από όπου κι αν βρίσκονται.

Μη χάσετε το 29ο Καρναβάλι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Μετά από 3 χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, το μεγαλύτερο καρναβάλι της Αττικής είναι έτοιμο να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

Συζητήσεις για ισότητα, ιλλουμινισμό και την ιστορία του θεάτρου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Συνδυαστικά με τις διαλέξεις του ιδρύματος, θα πραγματοποιούνται "Απογεύματα Ποίησης" στο Café Merlin καθόλη τη διάρκεια του μήνα.

"Society Uncensored": Συζήτηση για τα προβλήματα και τις δυναμικές των Ρομά στη Στέγη

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης παρουσίαση της σειράς "Society Uncensored".

DMΜOs: To Υπουργείου Τουρισμού συστήνει ένα νέο καινοτόμο εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Το DMΜOs (Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών) θα συμβάλλει στην επίτευξη του οράματος η Ελλάδα να αποτελεί προορισμό και τις 365 ημέρες του έτους.

Εξερευνήστε τη βιοποικιλότητα του Εθνικού Κήπου

Διαδραστικοί χάρτες παρακινούν τους επισκέπτες να συμμετέχουν στη διερεύνηση του νερού ως φυσικού πόρου τόσο στην αστική περιοχή της Αθήνας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.