SNFCC Youth Council: Ανοιχτή πρόσκληση για νέους με κοινωνικές και πολιτιστικές ανησυχίες

Στόχος της δημιουργίας του SNFCC Youth Council είναι η ενίσχυση της ενασχόλησης των νέων ατόμων με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων που να τα αφορούν άμεσα και να τα εκφράζουν, ενώ, παράλληλα, τα προγράμματα αυτά θα βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφέροντα της γενιά τους.

ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέα άτομα από 18 έως 25 ετών που ενδιαφέρονται για τον πολιτιστικό προγραμματισμό και την παραγωγή με στόχο τη δημιουργία του SNFCC Υouth Council, μιας δημιουργικής ομάδας 20 ατόμων. Η ομάδα θα είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια ενός ανεξάρτητου προγράμματος εκδηλώσεων, το οποίο θα εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ.

Στόχος της δημιουργίας του SNFCC Youth Council είναι η ενίσχυση της ενασχόλησης των νέων ατόμων με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων που να τα αφορούν άμεσα και να τα εκφράζουν, ενώ, παράλληλα, τα προγράμματα αυτά θα βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφέροντα της γενιά τους. Στο επίκεντρο της νέας αυτής πρωτοβουλίας του ΚΠΙΣΝ βρίσκεται το ευρύτερο όραμα παροχής ευκαιριών, αλλά και έμπρακτης υποστήριξης σε νέα άτομα.

ΚΠΙΣΝ
© Yiorgis Yerolympos

Επιπλέον, μέσα από τη δημιουργία του SNFCC Youth Council, το ΚΠΙΣΝ προσεγγίζει την επιμέλεια και παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων με άξονα την συμπερίληψη και τη συμμετοχή ατόμων από διαφορετικό πολιτισμικό και κοινωνικό υπόβαθρο. 

Το SNFCC Youth Council θα πλαισιώνεται από την ομάδα Προγραμματισμού και Παραγωγής του ΚΠΙΣΝ, η οποία θα δρα υποστηρικτικά χωρίς παρεμβάσεις ως προς το περιεχόμενο και την εκτέλεση των δράσεων του. Επιπλέον, θα παρέχονται όλες οι απαραίτητες υποδομές και τα εργαλεία για την πραγματοποίηση των δράσεων που θα σχεδιάζει το Youth Council. 

Διαβάστε Επίσης

Οι συναντήσεις του SNFCC Youth Council θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα στο ΚΠΙΣN, ενώ μία φορά τον μήνα θα διοργανώνεται εκπαιδευτική δράση ειδικά διαμορφωμένη για τα μέλη του. Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι υποχρεωτική, ενώ η διάρκεια συμμετοχής στο SNFCC Youth Council είναι ένα έτος.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.